perjantai 20. helmikuuta 2009

Ilmastokriitikot vs. uskovat 10:1 ?

No tässähän se tuli, muistelen kuulleni, että jenkeissä oli kerätty 10 000 tiedemiehen lista vastustamaan ilmastohömppää, mutta siinä onkin jo yli 30 000 nimeä !
Vaikka tiedettä ei äänestämällä tehdäkään,ovat "uskovat" aina väittäneet omaavansa enemmistön tiedemiehistä, nyt näyttäisi asia olevan ylivomaisesti päinvastoin ?
On vielä muistettava, että hieman ennen kuin Venäjä EU:n tuhdein lahjuksin saatiin mukaan Kioto ykköseen ja se voimaan, sen arvovaltainen tiedeakatemia RAN oli lausunut antropogeenisestä ilmastonmuutoksesta: "Tieteellisesti toteennäyttämätön".
Kuis nyt "uskovat", pallo on puolellanne ?


http://www.petitionproject.org/

6 kommenttia:

 1. Mikä on pelottavaa tuossa EU:n ja Venäjän välisessä "päästökaupassa", niin EU:n arvioidaan ostavan Venäjältä vuosittain 10-20 miljardilla eurolla "päästöoikeuksia". Summa vastaa lähes täysin sitä määrää, jonka Venäjä käyttää asevoimiensa nykyaikaistamiseen, ottaen huomioon, että Venäjällä energiayhtiöt ovat valtiovallan strategisessa valvonnassa. Onko se todella EU-asukkaiden intressissä?

  VastaaPoista
 2. "Piiri pieni pyörii, alarmistit siinä hyörii." Vai mitä sanotte tästä kuviosta: IPCC-NASA/GISS-ylialarmisti Hansen-Real Climate/Schmidt ja kumppanit-Gristmill/Dessler ja yllätys, yllätys kummisetänä Al Gore:

  http://tomnelson.blogspot.com/2008/02/why-do-so-many-outspoken-alarmists-have.html

  Ei tällainen sisäpiiri ainakaan lisää luotettavuutta.

  VastaaPoista
 3. Ilmastonmuutos Suomessa

  Jos ilmastonmuutos toteutuu Suomessa ennustetulla tavalla (eräs ennuste "lupaa" 3-7 astetta lämpötilan nousun vuoteen 2100 mennessä), hyöty pelloilla on melkoinen.

  Professori Pirjo Peltonen-Sainio (MTT): "Ilmastonmuutos pidentää Suomen kasvukautta selvästi. Satopotentiaali jopa kolminkertaistuu tällä vuosisadalla, eniten hyötyvät rapsi ja kevätvehnä. Kasvu alkanee n. 2055 (mikäli ennusteet lämpötilan noususta pitävät paikkansa), ja kasvien hyödynnettävissä oleva lämpösumma nousee satoja asteita. Tutkimustyössämme etsitään lajikkeita, jotka hyötyvät eniten tilanteesta."

  Minäkin (eräs toinen anonyymi) kysynkin: mitä peloteltavaa tässä on? Korkeatasoinen biologinen tutkimustyö on tärkeää (mahdolliseen) ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Mahdollisesta ilmaston vaihtelusta ei mielestäni pidä syyllistää ihmistä ja esittää erilaisia kauhuskenaarioita, kuten IPCC/NASA-klikki tehtailee ja eri maiden "uskolliset puudelit" niitä toistelevat luoden hysteriaa ja turhia pelkoja. Naiivit poliitikot ja media ovat mukana tässä käsittämättömässä touhussa.

  VastaaPoista
 4. Globaalit lämpötilat vs. Suomi

  Globaalit lämpötilat ovat laskusuunnassa (Britannian luotettava Met Office Hadley Centre):

  http://www.tiede.fi/keskustelut/post1008564.html#p1008564

  Mitenkähän käy Suomessa (ennuste 3-7 astetta vuoteen 2100 mennessä)? Toisaalta, lämpötilat ovat nousseet eniten pohjoisella pallonpuoliskolla, joten hyviä satotoiveita on!

  Täällä uusimmat tulokset, joista tämä pohjoisen lämpötilojen nousu näkyy selvästi:

  http://global-warming.accuweather.com/2009/02/updated_charts_and_graphs_1.html

  VastaaPoista
 5. Koko "galluppien" ideahan kai lähti siitä,että "uskovat" väittivät enemmistön tiedemiehistä olevan puolellaan ?

  "Korjaustoimenpiteet" ovat äärimmäisen kalliita ja tämä raha on pois jostain muusta,kuten vaikkapa kehitysmaiden peustarpeista, puhtaasta vedestä, terveydenhuollosta yms. Jos ei ole varmuutta siitä, mitä tulisi tehdä, tai tulisiko tehdä yhtään mitään, jos ihmisen toimilla ei ole vaikutusta, kuka vastaa siitä, että miljardit ja taas miljardit on heitetty hukkaan ?

  Sinisilmäisestä "viheruskosta" on karmiva esimerkki; Vihreän liikkeen perustajana pidetty biologi Rachel Carson uskoi 70-luvulla,että DDT oli pahaksi ja sai toiminnallaan ja kirjallaan "Äänetön kevät" aikaan DDT:lle maailmanlaajuisen täyskiellon. Nyttemmin DDT:n haitat hyötyihin verrattuna on todettu vähäisiksi ja mm.maailman terveysjärjestö WHO
  suosittaa sen käyttöä malariasääsken torjuntaan kehitysmaissa. Arvioidaan, että käyttökiellon johdosta n. 50 miljoonaa kehitysmaiden asukasta, lapsia enimmäkseen, kuoli turhaan tämän takia.

  Jos ei eugeniikan, niin tämän esimerkin pitäisi varoittaa hätiköidyistä johtopäätöksistä ja toimista.

  VastaaPoista
 6. Tuossapa eräs kuvaus tämän vihreän liikkeen äidin saavutuksista. Hitler jää 6 miljoonan bodycountillaan harrastelijasarjaan:

  Robert Gwadz of the National Institutes of Health said in 2007 that "The ban on DDT may have killed 20 million children."[98]

  In 1962, Silent Spring by American biologist Rachel Carson was published. Its publication was one of the signature events in the birth of the environmental movement.

  VastaaPoista