perjantai 20. helmikuuta 2009

Tämähän mielenkiintoista IPCC:sta

Schlesinger Acknowledges that 80% of IPCC members have no "dealing with climate"

Posted by Dr. Roy Cordato at 1:42 PM

During the question and answer session of last week's William Schlesinger/John Christy global warming debate, Schlesinger was asked how many members of United Nation's Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) were actual climate scientists. It is well known that many if not most of its members are not scientists at all. Its president for example is an economist. This question came after Schlesinger had cited the IPCC as an authority for his position. His answer was quite telling. First he broadened it to include not just climate scientists but also those who have had "some dealing with the climate." His complete answer was that he thought, "something on the order of 20 percent have had some dealing with climate." In other words, even IPCC worshiper William Schlesinger is now acknowledging that 80 percent of the IPCC membership have had absolutely no dealing with the climate as part of their academic studies.

Archive

<< February 2009 >>
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

2 kommenttia:

 1. On myös huomioitava se, että IPCC:n viimeisintä raporttia on ollut laatimassa Greenpeacen Willian Hare, joten tämänkin järjestön "asiantuntemus" on mukana tässä pelkästään (90 prosenttisesti) "ihmisen aiheuttamassa" globaalissa lämpenemisessä (joka tällä vuosikymmenellä on analyytikkojen mielestä jäänyt selkeästi IPCC:n ennusteita vähäisemmäksi).

  Aikaisemmin on todettu, että "trollit" eli ympäristöjärjestöjen edustajat ovat päässeet "käpälöimään" WMO:N (World Meteorological Organization) raportteja:

  http://motls.blogspot.com/2008/04/green-trolls-edit-wmo-bbc-reports.html

  Että, se näiden "tieteellisyydestä", kyseessä ovat puhtaasti poliittisen tieteen värittämiä raportteja ja "ohjauskeinoja."

  VastaaPoista
 2. Britannian (IPCC:n viim.raportin)laatijoiden (noin 50 henkeä) koostumus: 5 ekonomistia, 3 epidemiologia, 5 biologisten tieteiden edustajaa, 5 "siviili-insinööriä", 7 "physical geography" ja 15, joilla oli yhteiskunnallinen tutkinto ja työpaikka. Vain 10 (!), joilla oli geofysiikan, klimatologian, tietokonemallinnuksen tai hydrologian pätevyys.

  Linkkiä en voi antaa, sillä luin tämän (paristakin) engl.kielisestä lehdestä taannoin, mutta tuskinpa se pahasti heittää, sillä USA:n 70 laatijasta on samantyyppinen kuvaus Jenkeissä.

  Kyllä tämä panee ajattelemaan. Olen itse ollut laatimassa tieteellisiä selontekoja, mutta kaikki ovat olleet aina alan asiantuntijoita. Mitähän kulttuurin edustajat siellä tekevät?

  VastaaPoista