tiistai 3. maaliskuuta 2009

Kuinka lämpötila menee tällä vuosituhannella

3 kommenttia:

 1. Hyvä kysymys

  Vain ja ainoastaan tulevat lämpötilojen mittaukset näyttävät tämän. "Ennustajaeukkoja" kyllä riittää ja "selvänäkijöihin" pitää suhtautua suurella varauksella. Pahinta ovat pelottelijat ja tavallisten kansalaisten syyllistäjät, joiden natsimainen proganda on jo levinnyt lukioihin, peruskouluun ja joissakin kunnissa jo päiväkoteihin. Olen juuri tutustunut erään korkeakoulun opiskelijoiden haastatteluun, jossa he kertoilevat (jotkut pahoillaan, toiset naureskellen) opettajien "aivopesusta" ja ikävä kyllä myös syyllistämisestä: "olet vastuussa tulevaisuudessa maapallon pelastamisesta ja normaalit pelottelut mitä saa syödä ja mitä ei jne).

  Järkyttävintä on, että nämä (yleensä tässä haastattelussa biologian ja maantiedon opettajat)eivät itse tiedä asiasta mitään! Toivottavasti fysiikan ja kemian opettajat osaavat olla asiallisempia.

  VastaaPoista
 2. Minua hieman huvittaa nämä "uskovat". Kun näytän heille kiistattomat käyrät useasta eri lähteestä, satelliitien ja "Hansenin" eli Goddardin käyrien lisäksi myös merellä kelluvat poijuasemat todistavat samaa,lämpötila on laskenut koko ajan sitten vuoden 2002,he sanovat,"mutta katsopas pidemmältä aikaväliltä". No,lievä noustrendi oli 1980-2000,mutta suurimman CO2-nousun aikana 1940-70 lämpötila laski. Toisaalta,kun arktisen jäätiköt ovat hieman pienentyneet tämän vuosikymmenen alusta,se heti on selvä todiste "ilmastonmuutoksesta",mukavasti unohdetaan,että ne pitkällä aikavälillä eivät ole vähentyneet.

  Siis, taas kerran herra Murphya lainataksemme ( sopisiko IPCC:n logoon ;):

  "Jos tosiasiat eivät tue teoriaa,sen pahempi tosiasioille"

  VastaaPoista
 3. Tätä alarmistien pelleilyä (tämän vuosikymmenen fysikaalisilla mittaustuloksilla EI ole väliä kun ilmastomallit "kertovat" jatkuvasta lämpenemisestä)voisi kuvata myös ns. suunnistajan säännöllä: jos maasto ja kartta ovat ristiriidassa keskenään, maasto on oikeassa.

  Sen sijaan kyllä täytetään keskustelufoorumit ja blogit viime vuosisadan mittaustuloksilla (ne kyllä kelpaavat!), niissä on usein asteikko sellainen, että "näyttää niin pelottavalta", että heikkoa hirvittää ja vahvempikin vapisee (ellei näe tämän PROPAGANDAN lävitse).

  VastaaPoista