maanantai 10. joulukuuta 2012

"Älä silmä pieni näe mitä vain..."

Helsingin Sanomat, maan Pravdaksikin usein mainittu, varjelee huolella lukijoitaan totuudelta "ilmastonmuutoksen" suhteen, yhtään kiriittistä kommenttia ei mene läpi. Kokeilin taas pitkästä aikaa vastinetta vihreän arkkitehti Toiviaisen vuodatukseen. Toiviainenhan jatkoi ilmastouskon blogiaan, johon epäilijöillä oli porttikielto, kuntavaaleihin asti. Nyt alkaa ilmeisesti paahde euro/eduskuntavaaleihin? No niin, tässä vastineeni, jota siis ei julkaistu ja kyselyihin miksi, ei vastata. Persoonastani tämä ei johtune, sainhan äskettäin hesariin läpi pari kommenttia muista asioista. Erään lukijansa pyynnöstä tarjosin eilen lähes vastaavaa kommenttia Ilkka-lehdelle, jossa eräs kansankynttilä jakoi viisauksiaan ilmastonmuutoksesta. From: "Hannu Tanskanen" Add sender to Contacts To: hs.mielipide@hs.fi Cc: mikael.pentikainen@hs.fi Tarjoan vastinetta: ILMASTOUUTISOINTI VIE AIVAN TUNTEMATTOMAAN MAAILMAAN Arkkitehti Pasi Toiviainen kirjoittaa (HS 8.12.2012) että maapallon useiden asteiden lämpeneminen vie aivan tuntemattomaan maailmaan. Näin varmastikin, mutta aivan todella tuntemattomaan maailmaan meidät vievät ilmastojärjestö IPCC:n tietokonemallit, jotka loittonevat yhä kauemmas mitatusta todellisuudesta. Ilmasto ei lämpene, viimeiseen 17 vuoteen ei ole ollut tilastollisesti merkittävää lämpenemistä. Merenpinta ei nouse, päinvastoin se on laskenut mm. Malediiveilla. Jäätiköt eivät sula, arktisen jään määrä vaihtelee syklisesti, jo sata vuotta sitten suomalainen Adolf Nordenskjöld purjehti Vega-laivallaan sulan Koillisväylän läpi, Antarktisen jää kasvaa,lohkeavat jäävuoret ovat kelluvasta Wilkinsin hyllystä. Konsensus antropogeenisesta, ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä on vain median, ei tiedemiesten. MIT:n ilmastotieteen professori Richard Lindzen sanoo: "Ymmärryksemme ilmakehästä on vielä primitiivistä,mutta alarmistit esittävät hurjimmat visiot totena". Nobelisti, CERN:n fysiikan professori Carlo Rubbia konferenssissa Venetsiassa syksyllä: "Hiilidioksidilla ei ole roolia". Norjalainen nobelisti Ivar Giever menee jopa niin pitkälle, että kutsuu ilmastohypetystä "uususkonnoksi". Eipä siis ihme, ettei meillä juuri uutisoitu, kun Yhdysvaltain Edustajainhuone vuoden alussa päätti lopettaa IPCC:n rahoituksen sen tuottaman "epätyydyttävän tiedon" johdosta, ei IPCC:aa myöskään kutsuttu Dohan konferenssiin. Amerikkalaisen WeatherChannel-ohjelman perustaja Joe Coleman sanookin "ilmastonmuutoksesta" suoraan: "Historian suurin huijaus". Hannu T Tanskanen Vapaa tiedetoimittaja, kemisti Vihti

6 kommenttia:

 1. @Pahoittelen, että Google on lakannut tottelemasta kappalejakoani, en pysty tekemään asialle mitään (paitsi lanseeraamaan jatkossa lyhyempiä tekstejä).

  VastaaPoista
 2. Erinomainen kirjoitus. Yritä kovasti laitta noita juttujasi muihinkin lehtiin. Kyllä joku niistä julkaisee ja toivottavasti avaa tälle keskustelulle kauan kaivatun pään.

  Voimia yrittämiseen,
  V.S.

  VastaaPoista
 3. @Kiitos! Muihin lehtiin tarjoaminen tuntuu vähän tyhjään huitaisemiselta, kun en kuitenkaan näe, onko julkaistu, varaa oli hesarinkin tilaamiseen vain kuluvan vuoden loppuun. Mutta, yritetään!

  VastaaPoista
 4. Nou hätä,onhan sulla tukijoukkoja, ja harmaa eminenssi tarvittaessa.
  Tuo aika kun tekee työtään puolestamme.

  S.

  VastaaPoista
 5. Keskisuomalaiseen voisi yrittää, vaikka sieltä ei riitasointuja asian suhteen ole saanut lukea tähänkään mennessä. Outoa on median yksisilmäisyys. Harmittaa niiden ihmisten puolesta, jotka vielä uskovat painettuun sanaan kuin se olisi kirkossa kuulutettu. Tämä porukka on vielä enimmäkseen vanhempaa väkeä, joille asia voi aiheuttaa ylimääräistä sydämentykytystä ja turhia pelkoja.

  VastaaPoista