perjantai 25. tammikuuta 2013

Japani luopuu päästötavoitteestaan

LÄHDE Japanin parlamentin puhemies on siis sanonut, että 25% päästöjen vähennystavoite on epärealistinen ja maa tulee luopmaan siitä. Järki alkaa vallata kaikkialla, Japanihan ei allekirjoita uutta Kioton sopimustakaan, kuten mikään muukaan merkittävä teollisuusmaa. Ilmastohulabaloo alkaa olla lopuillaan.

torstai 24. tammikuuta 2013

B787 - tilanne

B787 Edellisessä topickissa lukija kysyy, miksi en kerro B787:n ongelmasta, koska aiemmin kerroin A380-ongelmasta. No, ei vaan ole ollut aikaa nyt, kun kunnanvaltuuston/lautakuntien kokoukset ja kunnan koulutus alkamassa. B787:n ongelma on vakava, sitä ei käy kiistäminen. Se on kuitenkin, kuten Boeingin tiedote (yllä) kertoo, koneen apusysteemeissä, Li-ioniakuissa, jotka japanilainen firma toimittaa, ei itse rakenteessa, kuten Airbus A380:lla oli siipien murtumissa. Mutta, näyttäisi että nekin on nyt ratkaistu ja voimme toivottaa onnea ja menestystä kummallekin uudelle konetyypille.

Kohonnut CO2 lisännyt kasvua 40-60%

LÄHDE Ilmakehän kohonnut hiilidioksidipitoisuus on uuden tutkimuksen mukaan kiihdyttänyt kasvua 40-60% aikavälillä 1850-2000. Lisäys on siis vain eduksi ja luonto hoitaa ylimäärän biomassaan. Kasvihuoneviljelijät lisäävät CO2-pitoisuuden 3-4 kertaiseksi ja kasvu lisääntyy 50%. Lämpötilaan hiilidioksidin vaikutus on vain prosentin (1%) luokkaa, luonnollinen vesihöyry (ennenkaikkea pilvien muodossa) vastaa lähes sataprosenttisesti lämpötilasta. Tämän todisti jo 1970-luvulla ilmastotieteen "Grand Old Man", Virginian yliopiston ilmastotieteen professori ja Yhdysvaltain sääsatelliittiohjelman ensimmäinen johtaja 1964-66, S. Fred Singer.

NASA:n tiedemiesryhmän tutkimus kiistää antropogeenisen ilmastonmuutoksen

LÄHDE

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Sir David Attenborough pitää ihmistä maapallon vitsauksena

Telegraph Sir David Attenborough, maailmankuulu luonto-ohjelmien juontaja, pitää ihmistä maapallon vitsauksena, joka tuhoaa luontoa ja itsensä. On selvää, että "ilmastonmuutos" on Sir Davidin listalla korkealla. Vastaavaahan meillä esittää "kalastaja" Linkola. Herrat lienevät onnellisesti unohtaneet kuuluvansa itsekin tähän kirottuun lajiin?

Obama otti jumalan ilmastonmuutokseen

Obaman virkaanastujaispuheesta Sitähän se. Uususkonto, kuten norjalainen nobelisti Ivar Giever sanoo.

tiistai 22. tammikuuta 2013

NASA: Olemmeko uuden pikkujääkauden kynnyksellä?

LÄHDE Tuleva 24 auringonpilkkusykli on heikoin 50 vuoteen ja myös auringon magneettikenttä on heikentymässä. Vastaava oli ilmiö nk. Maunderin minimin aikaan, jolloin Itämeri jäätyi ja ja Thamesilla luisteltiin.

Saksan vihreän energian hinta: 800 000 kotitaloutta ei enää pysty maksamaan sähkölaskuaan

LÄHDE Saksassa jo sadat tuhannet kotitaloudet elävät "vihreässä helvetissä", "uusien energiotten" hintalappu on sietämätön.

maanantai 21. tammikuuta 2013

Takaisin keskiaikaan - Turun yliopisto tutkii enkeleitä

Enpä ole uskomattominta uutista lukenut (Iltasanomat tdy). Suomen Akatemia antaa Turun yliopistolle 10 miljoonaa euroa ENKELITUTKIMUKSEEN 8-o (???). Jos rahoittaja olisi joku ulkopuolinen taho, uskonlahko tms. asian voisi vielä jotenkuten ymmärtää, silloinkaan yliopiston ajan/tilojen käyttö tuollaiseen ei olisi puolustettavissa. Projektiin osallistuu uutisen mukaan pari sataa "tutkijaa". Takaisin keskiaikaan veronmaksajien rahoin? Tietysti voidaan sanoa, että tutkitaanhan "ilmastonmuutostakin"...

Ilmastouskon kiirastuli

Antropogeeniseen, ihmisperäiseen ilmaston lämpenemiseen uskovilla on kovat ajat, todellisuus ajautuu yhä kauemmas tietokonemalleista. 16 viime vuoteen ei ole enää tapahtunut ilmaston lämpenemistä, tämän myönsi jouluaattona Britannian ilmatieteen laitos MetOffice ja jopa itse "ilmaston lämpenemisen isä", NASA:n sääyksikön johtaja James Hansen. Pari päivää sitten kirjoitti Saksan valtalehti Der Spiegel, "ei ilmaston lämpenemistä". Tilanne on alarmisteille yhtä ahdistava kuin jos uskovalle todistettaisiin, että jumala on taruolento ja ainoa keino säilyttää uskonsa on tosiasioiden kieltäminen. Vastaisku denialisteja, uskon kieltäjiä vastaan oli odotettavissa ja mm. Yhdysvalloissa erotettiin tai siirrettiin toisiiin tehtäviin kahdeksan uskonsa menettänyttä tiedemiestä. Rovioita ei vielä sytytetty, mutta vaatimuksia uudesta Nurnbergista esiintyy, ovathan denialistit syyllisiä miljooniin tuleviin kuolemiin. Paha takaisku ilmastoteologialle oli myös Yhdysvaltain Edustajainhuoneen päätös lopettaa ilmastojärjestö IPCC:n tukeminen sen tuottaman "epätyydyttävän tiedon" johdosta, tapaus josta ei juuri uutisoitu meikämedioissa. IPCC:n uudesta raportista vuosi myös tietoa, jonka mukaan siinä sanottaisiin, ettei mahdollista ihmisperäistä ilmastonmuutosta voi eroittaa luonnollisesta muutoksesta, nyt oli jo Paavi syyllistynyt syntiin. YK:n pääsihteeri meni möläyttämään viikkoa ennen raportin julkistamista, että rajut sääilmiöt ovat lisääntyneet ilmaston lämpenemisen johdosta. Koska ei haluttu nolata tätä, lisättiin raporttiin lause "mahdollisesti aiheuttaa", vaikka tilastot kertoivat kauden olevan tavallista hiljaisemman. Usko ei toki tosiasioihin sorru, nyt on vuorossa Mr. Murphy. Jos tosiasiat eivät tue teoriaa, sen pahempi tosiasioille. Lähetetty iPadista

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Nyt sen kertoo jo Saksan valtalehti Der Spiegel - ei ilmaston lämpenemistä

Der Spiegel Mutta meidän valtalehtemme Helsingin Sanomat ei suostu ottamaan edes "Mielipide" -osioonsa yhtään ilmaston lämpenemistä epäilevää kommenttikirjoitusta, lehdessähän vallitse vihreä "konsensus".