lauantai 10. syyskuuta 2011

WTC911 - yksi kertomus miljoonista
Huomenna avattava "Ground Zero"


Jokainen kunniallinen blogisti kertoo näinä päivinä huomenna kymmenen vuotta sitten tapahtuneesta WTC-tornien tuhosta, niinpä minäkin pistän lusikkani soppaan. Kuten jokaiselle tuolloin, tuo päivä on jäänyt mieleen samoin kuin Estonian tuho, Kennedyn murha tai neukkulan romahdus. Olin tullut kaupungilta kotiin ja vaimoni sanoi radiossa juuri kerrotun, että World Trade Centerin torniin oli törmännyt lentokone.

No, tuonhan saattoi arvata, joskus se sattuu, pienkone varmaan, kommentoin ja avasin television. Olin kahdesti käynyt tornissa, joten asia tuntui jotenkin henkilökohtaiseltakin. Muistan, kuinka tornit niiden juurelta katsoen olivat ensinäkemältä jotenkin "mahdottomia", niiden kokoa ei jotenkin pystynyt mieltämään ja aula oli paljon suurempi kuin olin kuvitellut. Olohuoneen kokoinen hissi vei 58 sekunnissa ylös näköalatasanteelle, jossa saattoi seisoa "tyhjän päällä" lasilattialla ja pizzeriassa sai erinomaista pizzaa, jota taiturimainen chef pyöritti
ilmassa taikinana.

New York oli huipulta katsoen kuin tavattomasti yksityiskohtia sisältävä korkokuva, Manhattanin saari oli kokonaisuudessaan näkyvissä ja vapauden patsas ja Ellis Island meren puolella. Enpä heti silloin aavistanut, mikä reaaliaikainen jännitysnäytelmä illasta muodostuisi ja tornien sortuminen ja Manhattanin peittyminen savuun ja pölyyn oli jotain sellaista, että piti nipistää itseään, olenko hereillä.

Kun uusi uljas Groud Zero -keskus valmistuu, toivon pääseväni myös uuteen torniin, tulihan koettua myös kanaalitunneli heti tuoreeltaan ja pian myös Airbusin superjumbo A-380! Amerikkalaisille on nostettava hattua, heitä ei murreta, tekevät vieläkin korkeamman tornin paikalle kuin uhalla!

Lukijakysely blogin sisällöstä


Blogin pitäjä kiittää rohkaisevasta arvostelusta ja lupaa jatkaa blogia. Jotta siitä kuitenkin saataisiin kiinnostavampi ja keskustelua herättävämpi, olen lanseerannut oheen mielipidetiedustelun (sen tulokset tulevat julki sensuroimattomana).

perjantai 9. syyskuuta 2011

Taidanpa lopettaa bloggaamisen

Mitäpä tällainen monologi hyödyttää, kuin puhuisi seinille, ei herätä mitään keskustelua ja kommentointia? Korkeintaan muutama hörhö vastaa, jos kokeilet ufo- tai salaliittojutulla. Ilmastoteologian profeetat saavat lehdiltään palkkaa kirjoittamisestaan, minä en senttiäkään, tuhlaan vain aikaani ja saan lisää vihamiehiä, kaikissa maksetuissa (ja maksuttomissakin) medioissahan olen jo pysyvässä bännissä, median uskonliiga ei salli ulkopuolisia.


Turhaa, kaikki, turhaa, kuten saarnaaja raamatussa sanoo ...

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Al Gore: "Ilmastonmuutoksen epäily on rasismia"

Al Goren uusia viisauksia


Tosiasioiden loitotessa yhä kauemmas agendasta on "ilmaston lämpenemisen" isien siirryttävä yhä kovempiin keinoihin kovakalloisen kansan valistamisessa. Kuten muistamme, aiemmin Al perusti uskonlahkon ilmastonmuutosta edistämään, nyt sekään ei riitä ja soppaan on heitettävä aina tehokas syytös, jonka kohteeksi joutuneena me skeptikot tietenkin punastumme häpeästä, epäilymme onkin rasismia!


tiistai 6. syyskuuta 2011

JGR:n uusi tutkimus: Vähintään 17 vuoden periodi vaaditaan antropogeenisen vaikutuksen havaitsemiseen

Journal of Geophysical Research


"Because of the pronounced effect of interannual noise on decadal trends, a multi-model ensemble of anthropogenically-forced simulations displays many 10-year periods with little warming. A single decade of observational TLT data is therefore inadequate for identifying a slowly evolving anthropogenic warming signal. Our results show that temperature records of at least 17 years in length are required for identifying human effects on global-mean tropospheric temperature"

Mitä on "signal to noise ratio" :

INFO

maanantai 5. syyskuuta 2011

"Luontoliitoilta" pois 5 miljoonaa - järkiesitys valtionvarain ministeriöltä
Valtionvarainministeriö on tehnyt esityksen, jossa luontoliittojen rahoitusta vähennettäisiin viidellä miljoonalla eurolla ja järjestörahoitusta leikattavaksi 18%.
Järjestöt itkevät asiasta tänään hesarin nk. "mielipiteessä" (joka on vain ilmastouskovia varten).

Tämä on oikeansuuntaista kehitystä,ovathan nämä vihreiden valtaamat järjestöt jo aivan tarpeeksi sabotoineet elinkeinoelämää mm. tuolla "lentävällä rotalla", liito-oravalla ja nyt ovat sitten varsinaisesta tehtävästään täysin erinneinä keskittyneet ilmastohumpan edistämiseen esikuviensa, kuten WWF:n mukaan.

Helsingin Sanomat paahtaa nykyisin joka numerossaan "ilmastonmuutosta", tämän päivän aviisin pääkirjoituksessa sana on mainittu peräti neljä kertaa, vaikka aihe on vain keskimääräistä rankempi sadekuuro Helsingissä. Yhdysvalloissakin muutamat "tiedekirjoittajat" yhdistävät tavallista rajumman sään heti "ilmastonmuutokseen", vaikkei tuosta ole minkäänlaista tutkimustietoa tukena. Tässä esimerkki:


30-luvulla oli lämpimämpää


Ilmastotieteen "Grand Old Man", Virginian yliopiston ilmatieteen professori emeritus ja mm. Yhdyvaltain sääsatelliitiohjelman ensimmäinen johtaja, S. Fred Singer toteaa tuoreessa esitelmässään ilmaston lämpenemisestä: "Sitä ei yksinkertaisesti ole" :


Fred Singer


Maailmanloppu syys-lokakuussa: Törmääkö komeetta Elenin Maahan?Maailmanlopun salaliittolaisilla on taas Iso Pyörä päällä, nyt tulee tuomionpäivä komeetta Eleninin kautta, joka törmää Maahan syksyllä. Koska aihe kuuluu sarjaan "huuhaa-huuhaa", olen siirtänyt sen "X-Files":n puolelle:


X-FILES