perjantai 18. maaliskuuta 2011

TM:n uusi vihreä linja suosittaa E10:n käyttöä vastoin omia testituloksiaan
TM


Tekniikan Maailma-lehti on testannut E10-bensiini kulutusta verrattuna aiempaan 95:een.

Testin mukaan sitä kului 3% enemmän ja kun se maksaa noin 3% vähemmän kuin 98-oktaaninen, ne ovat käytännössä samanhintaisia. Silti päätoimittaja Honkanen suosittelee E10:n käyttöä, koska "siitä tulee hieman vähemmän hiilidioksidia" (pääkirjoitus). Tämähän on täyttä tuubaa. Ja muistetaan, että saksalainen Auto Bild-lehti sai kulutuksen jopa 5,7% suuremmaksi, mitä uskoa?

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Tanssi yli hautojen

Tanssi yli hautojen sanottiin kun tuhannen uhrinsa kanssa uponeen Estonian yli kulki loputon iloisten ryyppyristeilyjen laivasto. Sama tulee mieleen nyt, kun Japanin megakatastrofin seurannaisena paria ydinvoimalaa kohtaa tuho. Yhtään ihmistä ei niissä ole kuollut. Maanjäristyksen ja sitä seuranneen tsunamin uhreja lasketaan kymmenin tuhansin.

Mutta kansallinen sabotaasipuolue vihreät katsoo tilaisuuden tulleen hyökätä ydinvoimaa vastaan, samaa, jonka se hiljaisesti hyväksyi hallituksessa ollen. Melkein yhtä suurta tekopyhyyttä kuin hypokratian mallimaa Ruotsissa, jossa kymmenisen vuotta sitten kansanäänestyksen seurauksena ”luovuttiin” ydinvoimasta ja oli äsken OECD:n tilaston mukaan kärjessä niiden maiden joukossa,jotka ovat eniten lisänneet ydinsähkön tuotantoa.

Mielenkiinnolla odotan, koska joku vihreä neropatti keksii, että Japanin katastrofin aiheuttikin ilmastonmuutos. Tämä kävisi mustasta huumorista, ellei San Francisco Chronicle-lehti olisi väittänyt samaa jo Haitin maanjäristyksen kohdalla innokkaan mediaväkensä tulkittua väärin erästä jäätikkötutkimusta. Tästä paremmaksi pani enää saarnaaja Pat Robertson, joka sanoi New Orleansin Katriina-myrskyn olleen jumalan rangaistus kaupungin syntisestä elämästä. No, tuossakin oli enemmän tieteellistä faktaa takana, tunnetaanhan New Orleans paitsi jatsin syntysijana, myös Yhdysvaltain huume- ja homopesänä. Tsunamia mannerlaatan keskellä ja matalassa Suomenlahden tai Pohjanlahden vedessä ei ole fantasoinut vielä edes aktivistikirjailija Risto Isomäki.

Luontoliiton pääsihteeri Leo Straniuksen ja hallituksen vihreän ”ilmastoasiantuntija” Oras Tynkkysen vaatiessa Suomen ydinvoimahankkeita jäihin, kuvasi valtiovarainministeri Jyrki Katainen tuota ”tanssiksi haudoilla”. Sitähän se on, voiko olla härskimpää poliittista vetoa kuin ruumiilla rahastus, äänien kalastus toisten hädällä?

(Kirjoitus, jota MM-lehti ei hyväksynyt, koska "se ei ole lehden ydinvoiman vastaisen linjan mukainen").

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Tuulen viemää

”Uusiutuvat energiat” ovat päivän mantra ja EU vaatii meitä vähentämään päästöjämme,tämä menee kansallisen päätösvaltamme yli. Eräs näistä lähti juuri vuodenvaihteessa käyntiin, eli ”biobensiini”, aina 10% etanolia sisältävä. Kansa vaan ei tunnu ymmärtävän parastaan ja tankkaa sitkeästi 98-oktaanista, jonka menekki on ”yllättänyt” valmistajan. Ensimmäisen kerran näemme kansan ”äänestävän jaloillaan” päättäjiensä viisautta vastaan.

Tuuli- ja aurinkovoima ovat noita ihmeitä, joiden uskotaan pelastavan meidät ”ilmaston lämpenemiseltä”. Tuulivoimaloita nousee kuin sieniä sateella rannikoilla ja kaikki me veroina tuemme tätä uutta energiaa parilla sadalla miljoonalla eurolla vuodessa hamaan tulevaisuuteen. Nyt ääripakkasilla on vain huomattu eräs kiusallinen tosiseikka, tuulimyllyt eivät pyöri ja sähköä synny juuri kun sitä kipeimmin tarvittaisiin. Eli tällä ”uudella energialla” me palelisimme. Tästä syystä tuulivoima vaatii rakentamaan saman määrän”varavoimaa”, hiilivoimaa lähinnä, koska ydinvoiman säätö on hankalampaa ja se on lähinnä perusvoimaa. Eli maksamme hommasta tukiaisten lisäksi vielä ylimääräiset ”fossiilisten”voimalat.

Tanska, jota mainostetaan ”tuulivoiman mallimaana”, havaitsi vuosi-pari sitten kiusallisen tosiasian, massiivisesti rakennettu tuulivoima ei vähentänytkään hiilipäästöjä ja niinpä maa teki ”hattutempun”, osti sähköä niin paljon ulkoa, Nordpoolista, että maan päästöt näyttivät vähentyneen. No, ne päästöt lankesivat meille muille pohjoismaille, ilmasto ei tiedä mistä hiili tulee. Nyt on havaittu, paitsi että tuulivoimalat ovat lintujen giljotiineja, myös että nehäiritsevät pahasti sekä armeijan että lennonjohdon tutkia, mm. Britannia aikoo kieltää rannikon tuulivoimaloita tätä syystä.

Kun ihmisiä ei saa innostumaan aurinkovoimaan lumen kattamilla katoilla talviyönä,vannovat asian puuhamiehet Saharaan joskus tulevaisuudessa rakennettavaan valtavaan aurinkovoimalaan, joka tuottaisi peräti 15% Euroopan sähköstä. Jos ei oteta huomioon sitä, että alue on poliittisesti erittäin epävakaa, tuottaa aurinkokennojen valmistus suuret määrät hankalia ongelmajätteitä ja kennoteollisuus on suurimpia fossiilisten polttoaineiden käyttäjiä tarvitsemiensa kemikaalien ja sähkövoiman johdosta. Niinpä sijoittajat nykyisin mm. Saksassa, ”aurinkovoiman mallimaassa”, pakenevat kiireen kaupalla uusista projekteista.

Ja jos ja kun tämä giganttinen jättiprojekti on joskus valmis, keksivät vihreät varmuudella jonkin syyn, miksi sitä ei olisi pitänyt rakentaa. Kun Nevadaan rakennettiin autiomaahan maailman suurin aurinkovoimala, alkoivat paikalliset vihreät boikotoida projektia, koska aurinkopaneelit kuulemma häiritsivät kilpikonnien seksielämää.