lauantai 21. huhtikuuta 2012

Unohtakaa ilmaston lämpeneminen - itse asiassa jäätiköt kasvavat!

Daily Mail

tiistai 17. huhtikuuta 2012

"Taivas putoaa,taivas putoaa,kaakatti kana"

Tuo vanha lastenloru tulee mieleen, kun katsoo tämän päivän Helsingin Sanomien nk. "Tieteen" pääjuttua, Niko Kettusen "Demoni pakastimessa". Ei juuri päivää, ettei joku vihreä alarmisti keksi uutta maailmanlopun uhkakuvaa, "ilmastonmuutoksen" eri variaatiot ovat "Top Ten" -listan kärjessä. En tiedä kuka tämä Niko Kettunen on,samanniminen on tuo tunnettu pokerihai, mutta vaikuttaa juttu kopioidun Risto "Huuhaa" Isomäen kirjallisesta pieraisusta. Tosiasiassahan muutama "tutkijan" nimellä kulkeva vihereukko käveli suolla Siperiassa ja huomasi kaasua kuplivan siellä täällä, samaa tapahtuu meilläkin ylenaikaa, kun mätänevä kasvisjäte purkaa hiilidioksidia ja metaania. Hurja teoria tuosta syntyi tietenkin, nyt kaasuuntuu koko tundra ja hiilidioksidi muuttaa Maan kuumaksi Venuksen hornaksi.

Hiilidioksidia on toki paljon joka puolella, merissä ja merenpohjan klatraateissa,omituisessa metaanin ja veden yhdisteessä, "palavassa jäässä",mutta ne ovat olleet siellä iät ajat aiheuttamatta maailmanloppua. Hiilen kierto on varsin nopea, usean kymmenen vertaisarvioidun tutkimuksen mukaan 3-5 vuotta, ei suinkaan "tuhansia vuosia", kuten nämä Leo Straniukset ja yliopiston lehtori Räsäset väittävät tutkimalla alakoulun maantiedettä vuodelta 1952. Ja Kun Siperia ei edes lämpene, ei alailmakehäkään 17 viime vuoteen, päinvastoin, viilenee. Nyt ilmeisesti hesarin "tieteestä" on potkut saanut Timo Paukku, jonka kanssa meillä oli paljonkin erimielisyyttä, mutta toisaalta Timo julkaisi minulta, mm. oheisen "Tiede"-palstan pääjutun helmikuun ensimmäiseltä 2003:

Bioase

(Ikävä kyllä jutun hienot kuvat ja kaaviot eivät näy tässä tekstiversiossa)


No niin, Timo siis aikoinaan viisaasti totesi minulle: "Kirjoitin KAIKEN ilmastonmuutoksesta jo vuonna 2002". Niin sitä pitää! Nähtävästi lehden piti löytää joustavampi uskonsoturi ilmastoteologian pastoriksi. Mitenkä sitten kävi otsikon kanalle? Sitä en muista, joko se kaakattaessaan putosi orrelta ja taittoi niskansa tai kettu(nen) kuuli, tuli ja söi, eli maailmanloppuhan siitä kotkottajalle tuli!

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Avaruussukkula Atlantiksen museoon siirtoa katsomaan!

NASA museoi käytöstä poistetut avaruussukkulat, yksi menee Kaliforniaan, yksi (prototyyppi) New Yorkiin ja Atlantis tällä viikolla tuon erikois-B747 -jumbon selässä Washingtoniin Smithsonian ilmailumuseoon. Tätä viimeksimainittua lähden katsomaan. Olen vuosien varrella nähnyt paikan päällä kolme sukkulan laukaisua, kerran Discoveryn ja kahdesti Atlantiksen, on aika heittää jäähyväiset sille.

Kahdesti olen päässyt kutsuvierasalueelle eli noin 3,5 kilometrin päähän ja kerran n. 10 kilometrin päähän, johon asti lasketaan yleisö (Vanhan numero 1 tien ja Cape Kennedyn tien risteykseen). Kaksi lähdöistä tapahtui juuri ennen auringonnousua,joka onkin vaikuttavin näky, koko taivaanranta leimahtaa valoisaksi kuin aurinko jo nousisi ja noustuaan muutaman kilometrin auringonvalo heijastuu sukkulasta, paljain silminkin näkee apurakettien, "boostereiden" irtoamisen pari minuuttia lähdöstä niiden savujuovista, 7x suurentavalla prismakiikarilla apuraketitkin näkyvät mereen putoavina kiiltävinä neuloina. Ääni 10 km:n päästä on enimmäkseen vartalolla tuntuvaa infraääntä, 3,5 km:n päästä mahtavaa jyrinää noin 10 sekuntia rakettimoottorien syttymisestä. Viimeisin näkemäni lähtö oli tuolta etäisyydelta iltapimeässä, silloin mukana oli ruotsalaisastronautti Fugselang.

Neljäs sukkuloista (viidestä siis kaksi on tuhoutunut, Challenger ja Columbia),tämä
neljäs New Yorkiin menevä on Cape Kennedyssä ollut prototyyppi, joka ei siis koskaan oikeasti lentänyt ja yksi oikea jää Capeen. Kun kerroin laukaisuista eräälle amerikkalaiselle liiketuttavalleni Ann Arborissa, hän ihmetteli ja sanoi, että useimmat amerikkalaisetkaan, hän mukaanlukien, ei ole nähnyt laukaisua paikan päällä.
No, noiden kolmen näkeminen vaati kolmisenkymmentä käyntiä, useimmiten lähtö lykkääntyi niin paljon, ettei aika riittänyt jäädä katsomaan. Onnellisin tuntemani ihminen on floridalainen liiketuttavani, joka asuu niin lähellä Cape Kennedyä, että näkee kaikki laukaisut takapihaltaan!


STS-115 (Atlantis)pääsylupa laukaisupaikalle


STS-116(Discovery)-lupalappu


EDIT: Korjaus,Washingtoniin lentänyt sukkula onkin Discovery, NASA:n sivulla vielä eilen oli virheellinen tieto, että se olisi Atlantis.

Discovery´s final flight (video)

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Ekonarsistit "planeetan pelastajina"(Meteorologian professori, "Carbonman" Scott Mandia taistelee Mannin jääkiekkomailalla ilmastoepäilijöitä vastaan)LÄHDE

"The thing about green activists is that they’re drama queens. Nothing is ever just a problem – it’s a crisis. Nothing can ever be solved with a straightforward technological fix. Instead, billions of people must be bullied into changing their lifestyles – and scary new systems of global governance must be imagined"

Meillä Luontoliiton pääsihteeri ja "ilmastoasiantuntija" (missäs "pääsihteereitä" oli aiemmin ..NKP?) Leo Stranius on "Earth Hour":n aikana kylmää tofusalaattia mutustellessaan keksinyt loistoajatuksen Äiti Maan pelastamiseksi; suljetaan kaikki Suomen voimalat ja raskas teollisuus: Leo Stranius