lauantai 14. tammikuuta 2012

"Top Secret" - ilmainen kirja blogimuodossa!
Olen aloittanut kokeellisen kirjaprojektin blogimuodossa:


TOP SECRET


Kerron siinä kirjamuodossa tiedetoimittajan ja korkean teknologian myyntimiehen urani tapahtumista. Osa niistä on niin "kuumia", että vasta nyt, yli kahdenkymmenen vuoden päästä ne voidaan julkaista vaarantamatta eräiden henkilöiden turvallisuutta tapahtumissa, jotka liittyivät Neuvostoliiton hajoamiseen ja teknologian kulkemiseen lännestä itään ja päinvastoin. Tarinat voivat vaikuttaa mielikuvitukselta, mutta todellisuus usein peittoaa parhaatkin kuvitelmat. Linkki "kirjaani" on pysyvästi tässä blogissa oikealla ja linkitän tänne ingressin uusista jutuista aina kun sellainen tulee julki ym. blogissa. Nautinnollisia lukuhetkiä, blogi tarjoaa mahdollisuuden arvosteluun ja kommentteja julkaistaan ennakkotarkistettuina!"Syvyyksien sankarit" nyt Top Secret-blogissa! (linkki yllä).


"Kirjoitin vuonna 2007 Tekniikan Maailmalle artikkelin syvänmeren sukellusveneistä,joka julkaistiin TM:n numerossa 21. Olin aikoinani, 1980-luvun lopulla (MIR valmistui 1987)tietämättäni ollut mukana laitetoimittajana tässä silloin huippusalaisessa projektissa"

Geophysical Research Letters: Antarktisen sulamisessa ei muutosta viimeiseen 30 vuoteenLÄHDE


Taas kovaa faktaa asiasta alarmistien sulamispelottelujen sijaan. Alarmistien kuvat ovat säännöllisesti otettu kelluvan jään Wilkinsin hyllystä (kuva), josta on iät ajat lohjennut jäävuoria ja keskeltä mannerta jää lisääntyy. Antarktisen luoteiskulman alla on myös toimiva tulivuori.

perjantai 13. tammikuuta 2012

Airbus A-380 "superjumbolla" ongelmia heti alussa(Lufthansa lentää "superjumbo" Airbus A380:lla Frankfurtista Miamiin,monet suomalaisetkin käyttävät sitä)

Uuden Uljaan Euroopan Unionin ilmojen loistolaiva, jopa 800 matkustajan "superjumbo" Airbus A380 on kokenut monia vastoinkäymisiä jo ensi vuotenaan liikenteessä. Ensin räjähti moottori ja matkustajat pelastuivat kuin ihmeen kaupalla, hehkuva turbiinin siipi läpäisi siiven vain senttien päässä polttoainesäiliöistä. Nyt sitten siivissä tässä aivan uudessa koneessa on havaittu murtumia ja Australian lentoinsinöörien liitto vaatii koneen asettamista lentokieltoon. Airbus itse vähättelee ongelmaa. Turbulenssia ei voi väittää Airbusin syyksi ja alun huhut siitä irronneista osistakin lienevät paikkansapitämättömiä, ainakin uutinen siitä hävisi ennätysajassa. Myös muissa malleissa on ollut ongelmia, vakaviakin. A330:n nopeuden näytön Pitot-putket (ilmeisesti) jäätyivät Eteläisellä Atlantilla ja kone, Rion lento, meni mereen. "Mustien laatikoiden" tietojen ja onnettomuuden loppuraportin mukaan syyllinen oli myös epäpätevä miehistö, varsinkin nuoremman perämiehen tekemiset vaikuttavat käsittämättömiltä. Tekniikan Maailman lukijainosastossa lentäjien liitto paheksuu raportin julkaisua, mitä turhaa pelottelemaan,koska asiassa on vielä paljon selvitystä kaipaavaakin.


LA Times


Moottorin räjähdys Quantasin lennolla 32


Australian lentoinsinöörit vaativat lentokieltoon siiven murtumien johdosta


Matkustajia loukkaantui turbulenssissa


theaviationinsider

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Cambridge university scientists: "Hiilidioksidi pelastaa tappavalta jääkaudelta"Mail online


Cambridgen yliopiston tiedemiehet sanovat, että ilmakehään lisäämämme hiilidioksidi saattaa pelastaa meidät muutoin 1500 vuoden sisällä alkavalta tuhoisalta jääkaudelta, jossa kilometrien paksuinen jää peittäisi mm. Euroopan.

maanantai 9. tammikuuta 2012

Rajut sääilmiöt vähenemään päin
Aina kun hieman rajumpi sää "yllättää", alarmistit hyödyntävät tilannetta väittämällä näiden lisääntyvän "ilmaston lämpenemisen" myötä. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole, "myrskyjä ei ole viisi kertaa enemmän,vaan niistä uutisoidaan viisi kertaa enemmän",kuten Radio-Rockin viisastelijat taannoin kertoivat. Siinä oli kuitenkin totuuden siemen, itse asiassa, kuten oheinen NOAA:n tilasto osoittaa, rajut tornadot ovat selvästi vähentyneet viime vuosina,johtuneeko sitten ilmaston lämpenemisestä vai siitä ettei ilmasto lämpene?

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Pohjoisnapa kuulemma sulaa,mutta tankkeri jämähti jäihin 3000 km siitäDaily Mail uutisoi tankkerista, joka on juuttunut jäihin 3000 km pohjoisnavasta. Alarmistien mukaanhan pohjoisnavan jäätiköitä tuskin enää onkaan "ilmastonlämpenemisen" johdosta,pahimmat hurlumheit jo ehdottelivat, ettei uusia jäänmurtajia tarvitse tilatakaan entisten ikääntyessä. Se olisi dramaattinen erehdys ja jättäisi Suomen eristyksiin elintärkeistä merikuljetuksista.


Daily Mail

Lisää ...


Ja Floridassakin appelsiinit ja mansikat jäätyvät:


Daily Mail

Scafetta (uusi tutkimus): IPCC:n ennusteet metsässä

duke.edu


Ja sitten "luotettavaa tuulivoimaa", tuulivoimaloiden lähellä asuvat kauhuissaan hajoavista tuulimyllyistä Britanniassa:


Daily Mail