lauantai 14. huhtikuuta 2012

Räjähdys testeissä - Onko sähköauto pommi?


LÄHDE

Sähköautoihin, mm. Chevy Volt´iin tulevien li-ioniakkujen General Motorsin tutkimuslaboratoriossa Michiganissa akkutesteissä tapahtunut räjähdys aiheutti huomattavia vaurioita rakennukselle ja yksi työntekijä loukkaantui. Samaisen sähköauton akustohan syttyi tuleen törmäystestissä taannoin. Bensiiniä olemme oppineet käsittelemään niin hyvin, ettei siitä aiheutuvia auton räjähdyksiä uusissa autoissa juuri tapahdu. Bensiinitankki on kovaa polyteenia, jonka pinta on käsitelty fluorilla (muutoin bensiinihöyry tulee läpi) ja tankki on törmäyksen suhteen turvallisimmassa paikassa,taka-akselin päällä. Sähköauton akusto on paljon riskaabelimpi ja sen hajoaminen kolarissa voi aiheuttaa oikosulkuja ja räjähdyksenkin.

Kerroin näiden akkujen teoriasta ja rakenteesta yksityiskohtaisemminkin aiotussa Tesla-sähköauton jutussani TM:lle, olinhan keskustellut aiheesta vuosien aikana mm.
kalifornialaisen sähkökemian tohtori Manny Shaw´n kanssa, entisen GM:n tutkimusosaston johtajan, jota GM lensi kahdesti mantereen poikki houkuttelemaan sähköauton suunnitteluun,mutta tällä välin vaihtunut uusi päätoimittaja TM:ssä ei ymmärtänyt asiaa, vaan osti jutun USA:n kirjeenvaihtaja Ray Huttonilta, minä sain sentään lohdutukseksi siihen "laatikon" akkutekniikasta. Tässä tuo juttu, viimeinen esiintymiseni TM:n palstoilla:

TM 19-2008Ja tässä hesarin päivän ilmastoteologinen pläjäys. "Ilmaston lämpenemisen" epäily on ovelasti rinnastettu evoluution ja kloonauksen epäilyyn,jotenkin kirjoittaja on unohtanut pannukakkumaan, siihenhän ilmastoskeptikot myös uskovat;):

HS:n ilmastoteologian päivän saarna

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Miksi edes teeskennellä tiedettä, IPCC:n Pachauri "tietää" jo ilmaston 2013Niinpä,miksi edes teeskennellä tiedettä, IPCC:n Rajendra Pachaurihan "tietää" jo,mitä ilmasto on vuonna 2013:


LÄHDE


"When the IPCC's fifth assessment comes out in 2013 or 2014, there will be a major revival of interest in action that has to be taken," said Dr. Pachauri, speaking of the periodic assessments rendered by the group of more than 400 scientists around the world that he leads. "People are going to say, 'My God, we are going to have to take action much faster than we had planned.'"


EDIT:

Magneettimedia-lehti, joka putkahtaa joka viikko postiluukustani,vaikka olen useaan kertaan pyytänyt lopettamaan, julkaisee nyt kopioinnin arvoista, eli Christopher Mocktonin kirjoituksen Durbanista. Lanseeraan sen tänne, ei pidä heittää lasta pesuveden mukana, ei edes Magneettimediaa;):

"Media ei kertonut kaikkea Durbanin ilmastokokouksesta"

"Tuulivoima harmitonta linnuille" - Kun ideologia voittaa eläinrakkaudenkin
Näin brittiläinen lintujen suojelujärjestö vastoin kiistattomia tosiasioita,mm. Kanadassa on harvinainen kotkalaji lähes sukupuutossa tuulivoimaloiden johdosta (kerrottu aiemmin tässä blogissa).

Helsingin Sanomat

Me näymme täällä Euroopan umpisuolessa kulkevan aina vähän ajastamme jäljessä,Tarastin komitea vaatii tuulivoimaloiden esteiden poistamista ja rajua lisärakentamista,kun se muualla maailmassa alkaa olla auringonlaskun ala,josta sijoittajat pakenevat:

Näin Tanskassa,tuulivoiman luvatussa maassa

Ja näin meillä:

Moventas jättää tuulivoiman

Eli lisää tukia, lisää tukia jo annettujen miljardien lisäksi ...

torstai 12. huhtikuuta 2012

Risto ja pumppuvoimalat hesarin "tieteessä"
Tiistain Helsingin Sanomien nk. "Tiede"-palstalla,joka enimmäkseen on ollut Arja Kivipellon keskikoulun elukkaoppia, "ilmastoasiantuntijaksi" palkattu tiede- tieto- ja aktivistikirjailija (lukija päättelee mikä) Risto Isomäki hehkuttaa pumppuvoimaloita aurinko- ja tuulisähkön tallentamiseen. Ristohan,kuten lukijat ehkä muistavat,kävi vasta Nummelan kirjastossa valistamassa meitä tyhmiä landepaukkuja,että tsunamit aiheutuvat ilmastonmuutoksesta.


Länsi Uusimaa

(Risto Isomäen tiedontaso on todellakin,kuten toimittaja toteaa, "hengästyttävä". Tähän astihan alan tiedemiehet ovat väittäneet tsunamien aiheutuvan merenpohjan mannerlaattojen liikkeestä)


Metsänhoitaja Mikael Pentikäisen korvattua päätoimittajana edellisen suurisukuisen turhapuron hän vakuutti minulle sähköpostilla,että "nyt keskustelua ilmastonmuutoksesta tarvitaan". Ilahtuneena kerroin,että pitkällä kokemuksellani ja kirjoittajakyvyilläni (olen kirjoittanut myös HS:n tiedepalstaa) olen käytettävissä. Pentikäinen vastasi, että palkkasin jo Risto Isomäen ja Vihreän langan päätoimittaja Elina Grundströmin,muita ei tarvita. Niinpä, vihreä on kauden muotiväri ja sopii metsänhoitajan imagoon.

No niin,Risto siis yllämainitussa kolumnissaan ratkaisee "uusiutuvien" energioitten välttämättömän säilöntätarpeen pumppuvoimaloilla. Kas tuulivoimaloistahan sähköä tulee vain tuulella (ei liian kovalla,jolloin taas ei tule) ja aurinkokennoilla kesäisen keskipäivän aurinkoisilla neljällä tunnilla (jollei ole pilvistä,kuten usein). Tämähän on vain rinnakkaisversio siitä, että sanotut energiat vaativat aina rakentamaan KAKSI voimalaa, joko hiilivoimalan tai pumppuvoimalan niiksi kahdeksikymmeneksi vuorokauden tunniksi,jolloin sähköä ei tuulesta tai auringosta tule. Tämä on tavattoman kallista,erityisesti merkittävän kokoinen aurinkovoimala vaati läänin verran kennoja ja tuulivoimala tuhansia satametrisiä torneja vastamaan yhtä hiili- tai ydinvoimalaa.

Isomäen teorian mukaan pumppuvoimala säästää "miljoonien kotien" tuhoa merkitseviltä patoaltailta. Mutta kuinka pumppuvoimala toimisi ilman samoja patoaltaita? Ja yleensä noilla seuduilla,joihin patoaltaat rakennetaan,asuu vain tusina poropaimenta,jotka saavat maistaan ruhtinaallisen korvauksen. Jokainen meistä kaupunkilaisistakin joutuu elämänsä aikana muuttamaan useastikin, ei maassa mitää magiaa ole. Kun tehdään perinteinen vesivoimala, ei myöskään tarvita hirvittävän kalliita aurinko/tuulivoimaloita, luonto kas hoitaa tuon veden noston ihan itse. Eli Riston idea on se, että maksetaan moninverroin siitä, että saadaan hieno aurinko/tuulovoimalametsä? Kuulostaa kovin Riston aiemmiltakin innovaatioilta,kuten napajäätiköiden sulamisen estäminen lennättämällä niiden yllä leijoja.

Ei tähän halpaan sorru ainoastaan Isomäki,jolla tietääkseni ei ole mitään tieteellis-teknistä koulutusta? Vuoden päivät sitten väittelin Sanoman kolmen maakuntalehden (Kouvolan Sanomat, Kymen sanomat,Etelä-Saimaa)palstoilla aiheesta Ilmatieteen laitoksen professori Ari Laaksosen kanssa, joka hehkutti Saharaan rakennettavaa ja 15% Euroopan sähköstä tuottavaa aurinkovoimalaa. Mitään käytännöllistä ratkaisua ei ole esitetty sen energian säilöntään, jopa noilla leveysasteilla sähköä tullee vain kolmisen tuntia puolenpäivän molemmin puolin. Pumppuvoimalaa on vaikea ajatella pöydänpinnan tasaiseen Saharaan. Puhumattakaan mm. hiekkapölyn aiheuttamasta ongelmasta kaupungin kokoiselle kennostolle tai alueen geopoliittisesta levottomuudesta,jonka johdosta voimala olisi alinomaa terrorititekojen kohteena ja Wanha Eurooppa hytisisi kylmissään.Näin päivän aiheeseen viitaten oheistan linkin juttuuni tsunameista TM:ssä 2005. Päätoimittaja Martti Merilinna viesti vähän ennen pääsiäistä tuolloin, että tarvittaisiin juttu tsunameista ja luonnonkatastrofeista yleensäkin. "Keskustelimme toimituksessa ja katsoimme sinut parhaaksi kirjoittamaan sen, saat tilaa niin paljon kuin haluat ja aikaa kaksi viikkoa".


TM 4-2005

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

ENVISAT merenpinnannousun mittaussatelliitin data väärennettiin(ENVISAT,ilmastouskon paha poika on nyt pantu kuriin)
LÄHDE


EU:n vuosikymmen sitten laukaisema merenpinnannousun mittaussatelliitti ENVISAT on ollut "pahan ilman lintu" Hansenille ja kumppaneille, sillä se ei kertonutkaan merenpinnan kiihtyvästä noususta. Siis merien pintahan on aina, sitten viimeisen jääkauden, noussut tuon vajaa 3 mm vuodessa. Nyt on ykskaks ENVISAT laitettu kuriin ja lukemat kerrottu kolmella, muutos tapahtui yhdessä yössä ja kas,taas nousee merenpinta.
Ilmastohuijauksella ei ole mittaa ei määrää.

EDIT: Lisää tutkimusta:

Royal Society

"The measured rate of rise of sea levels is not increasing and climate models should be revised to match the experimental evidence
Alberto A. Boretti, Research Professor
Missouri University of Science and Technology"

"NASA on joutumassa naurunalaiseksi ilmastohumpan johdosta" - 50 johtavan NASA-tiedemiehen ja astronautin avoin kirje johdolle

LÄHDE


FOX-uutinen aiheesta eilen

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Hansen: "Tiedemiehet häviävät ilmastodebatin"(Virkavalta ottamassa NASA:n virkamies Hansenia käsipuolesta jo kolmannen kerran laittomassa katuagitaatiossa Greenpeacen hörhöjen kanssa)Näin väittää "ilmastonlämpenemisen isä" James Hansen:


telegraph.co.uk


Mahtaisiko tuo johtua siitä,että Hansen väärentää tuloksia?


Steven Goddard

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

"2012" - Tieteisroskaa pahimmillaan

Erehdyin minäkin valvomaan puoleenyöhän eilen ohjaaja Roland Emmerich´in uusimman rykäisyn parissa, edelliseen jossa "ilmastonmuutos" tuhosi Maan, jopa vihreiden Satu Hassi jakoi vapaalippuja ja suositteli katsomaan. Olipa ajanhukkaa ja hyvän yöunen tuhlausta, on väärin puhua tällaisen kohdalla edes SciFistä, mielestäni sekin edellyttää edes jonkinasteista luonnontieteen faktojen tunnustamista.

Lähtökohta, neutriinoteleskooppi yli kolmen kulometrin syvyydessä vanhassa intialaisessa kuparikaivoksessa oli kylläkin lupaava, juuri vanhoihin kaivoksiinhan neutriinoteleskoopit usein rakennetaan suodattamaan pois muut materian kanssa reagoivat hiukkaset. Neutriinot menevät Maan läpi kuin tyhjää vaan ja muutama miljoona neutriinoa läpäisee kehommekin joka sekunti ilman vähäisintäkään vaikutusta, onhan neutriino maailmankaikkeuden yleisin "hiukkanen" fotonin jälkeen ja aurinkomme tuottaa niitä runsain määrin. Ehkäpä tunnetuin neutriinoteleskooppi sijaitsee vanhassa nikkelikaivoksessa Kanadan Sudburyssa, SNO, jossa tutkijaryhmä McDonalds et al 2005 todisti auringon neutriinojen oskillaation ja siten massan. Uusin ja suurin, "IceCube" taas juuri valmistui Etelänavalle, kuutiokilometri kirkasta jäätä.

IceCube

Mutta sitten, filmin mukaan auringossa tapahtui valtava purkaus ja "uuden tyyppinen" neutriinokuuro alkoi kuumentaa Maan sisustaa. Nyt mentiin lujaa fantasian puolelle, mikään kolmesta tunnetusta neutriinosta (joista kahden muun superpositio, eli niiden kvanttiaallonpituus on erilainen, ovat auringon neutriinot kolmasosaltaan) ei reagoi millään tavoin materian kanssa, vain äärimmäisen harvinainen suora törmäys atomiin aiheuttaa tunnusomaisen reaktion, Cherenkovin säteilyn, joilla ne tunnistetaan raskasvesi (D2O)-ilmaisimessa, jota SNO:ssa on tuhat tonnia eli miljoona litraa.

SNO

Loppu filmistä sitten onkin tavanomaista katastrofirymistystä, sataan kertaan nähdyin tietokoneanimaatioin ja sankarin pakenemista kiharatukkaisten lastensa kanssa,miekkonen on tietenkin sankarien tapaan eronnut,mutta entinen muija kiinnostaa. Ja loppujen lopuksi, kun megatsunamit upottavat mantereet ja alkavat ulottua Mount Everestin huipulle, neljäsatataatuhatta onnellista pakenee jättimäisillä laivoilla, uusilla Noaan arkeilla uuteen kotiin Afrikkaan, joka jotenkin on jäänyt hukkumatta. On myönnettävä, että nukahdin välillä pätkiksi, mutta tuskin menetin mitään. Maya-intiaanit kuulemma ennustivat tämän jo tuhansia vuosia sitten, maailmanloppu tulee joulukuun 21. päivä tänä vuonna, koska kalenterinsa loppuu siihen. Minä pikemminkin uskon, että värikynänsä loppuivat silloin.