keskiviikko 17. marraskuuta 2010

EU - Maailman toiseksi suurin huijaus?
Nyt ovat hinnat euroissa jotakuinkin samat kuin ennen euroa markoissa,kahvi ja pulla vaikkapa huoltoaseman baarissa 3-5 euroa,eli euron ja markan alkuperäisen kurssin mukaan 18-30 mk. Toisin sanoen,monet hinnat ovat kuusinkertaiset,joillakin palkka on kaksinkertainen. Miten tällainen kusetus on ollut mahdollinen? Alkuvuosinahan vakuutettiin Suomen olevan "nettosaajan" EU:sta,se tarkoitti sitä,että melkein kaikki omat rahamme saatiin tukina takaisin. Nyt olemme jo pitkään olleet nettomaksajia ja miljarditukia mm.maataloudelle ollaan vetämässä pois, maksamme jopa Britannian osuutta EU-maksuista,kun britit eivät halua. Suomi ottaa lainaa, jokaisen suomalaisen osuus jo 13 000-14 000 euroa ja lahjoittaa näitä miljardeja jo Kreikalle, nyt tulevat vuoroon käsi ojossa Irlanti,pian Portugal,sitten Italia ja Espanja, joiden kaikkien hauskan elämän maksajiksi joudumme. Kreikalla mm. on turhaa omaisuutta,vaikkapa pelikasinoja kolme kertaa velan arvo,mutta niitä ei voi käyttää takuuna,miksihän? Eipä ihme,että viestintäministeri Suvi Linden sanoo Perussuomalaisten saavan 35% äänistä ja Soinista tulee presidentti,jos Irlantiin ja Portugaliin aloitetaan lapioimaan lainarahaa. Huumoria kenties,mutta kipeän lähellä todellisuutta:

MTV3

Ja "laajenemiskomissaari" Olli Rehn ajaa Turkkia EU:iin ! Olemmeko me vähän tyhmiä?
Alussa uskoin EU:n olevan vain kotimaissaan sivuraiteille joutuneiden poliitikkojen taivaspaikka,mutta kyllä se näyttää olevan paljon enemmän, "Ilmestyskirjan peto" ?

"Towering inferno"
UUTINENShanghain pilvenpiirtäjätulipalosta tuli mieleeni paitsi Shanghai,jossa olin pari päivää vuosi sitten,myös nuo monet kerrat,kun on asunut pilvenpiirtäjähotellissa,äkkiä muistellen ainakin Tokiossa,New Yorkissa,Hong-Kongissa,Frankfurtissa ja Bangkokissa. Aina niissä pieni pelko on alitajunnassa,mitä jos syttyy tulipalo? Millään palokunnalla ei ole riittävän pitkiä portaita, helikopterit eivät useinkaan savun takia pääse laskeutumaan katolle ja ilmapatjaan osuminen sadasta + metristä on onnenkauppaa. Ilkein tunne näin suljetun paikan kammoa potevalla oli joitain vuosia sitten,kun hissi juuttui maanjäristyksessä kerrosten välille Los Angelesissa. Hotelli oli toki vain kymmenkerroksinen,mutta tärisevä metallinen, kiinnijuuttunut hissikori ja ilmanvirran ujellus hissikuilussa oli painajaismaista. Onneksi järistys oli pieni ja sain hissin (jossa olin yksin) liikkeelle sen jälkeen. Pari jäljellä olevaa päivää raahustin portaita,jopa matkalaukun alas poislähtiessäni ;-)!

Aivan toiseen aiheeseen mennäkseni,joku kysyi matkani jälkeen,mitä tapahtuu,jos tuo Shanghain 431 km/h kulkeva pyörätön MAGLEV-juna,jossa kahdesti matkustin,suistuu kiskoltaan? Enpä uskaltanut ajatella paikan päällä,pitkä ilmalento tullee ... myös
Kanaalitunneli "Eurostarilla" pian tunnelin avaamisen jälkeen oli lievästi ahdistava kokemus,päällimäiseksi muistoksi jäi tuoreen sementin haju,joka tuli junaankin tunnelin seinämistä,se oli ollut käytössä vasta pari kuukautta. Joku asiantuntija on sanonut, että jos Kanaalitunnelissa syttyy hallitsematon tulipalo,siitä tulee Euroopan suurin krematorio,onhan siellä joka hetki kai jopa kymmeniä tuhansia matkustajia. No,onneksi tällaiset megakatastrofit ovat hyvin harvinaisia !