perjantai 30. marraskuuta 2012

Ilmastotuubaa FOX:lta

FOX-tv, joka yleensä pyörittää kymmenet kerrat uusintoina samoja lentoturma- ynnä muita katastrofeja, yllätti tänään esittämällä uuden dokumentin New Yorkia ja itärannikkoa kuukausi sitten koetelleesta hirmumyrskystä. Kovaa oli ja täyttä asiaa, voimalan räjähdys oli yllättävä seuraamus. Kaikki oli jotakuinkin asiallista, kunnes kymmenen viime minuuttia suistui taas ilmastonmuutostuubaan. Ilmaston (mahdollisella) lämpenemisellä kun ei ole mitään tekemistä myrskyjen muka lisääntymisen tai voimistumisen kanssa. NOOA:n tilastot kertovat kiistatta sen, että myrskyjen suhteen elämme keskiarvoa hiljaisempaa kautta, vain uutisointi on viisinkertaistunut. Onpa jopa mallinnus, jonka mukaan kohoava lämpötila rauhoittaisi ilmakehää. Asian pointti on siinä, että "Sandy" tällä kertaa osui tiheään asutulle rannikolle, samoin "Katriina" aikoinaan New Orleansiin, niin tulee joskus tapahtumaan. Pari päivää sitten Ilmatieteen laitoksen Taalas hehkutti ylellä kohonnutta vesihöyryn määrää alailmakehässä. Spekulaatioista ei ole pulaa,kun pitää pelotella uusia määrärahoja!

Fisker-Karman tuotanto keskeytetty - akkuvalmistaja konkurssiin

Näin kertoo tuore YLE-nettiteeveen uutinen. 400-500 Uudenkaupungin tehtaan työntekijästä Näin kertoo yle-nettiteeveen uutinen. 400-500 tehtaan 900 työntekijästä lomautettu. Syynä auton huono menekki ja lisäksi akkuvalmistaja on mennyt konkurssiin. "Vihreät työpaikat ovat todellisia", väitti Satu Hassi tässä taannoin blogissaan. Tekstistä unohtui yksi sana, "rahareikiä". Fisker-Karma ja toinen sähköautovalmistaja Tesla (johon kävin tutustumassa Los Angelesissa 2007 ja kirjoitin jutun TM:aan) saivat kumpikin Obaman hallinnolta puoli miljardia taalaa tukiaisia, jättimäinen aurinkovoimayhtiö "Solyndra", Obaman "tulevaisuus", sai täyden miljardin ja ajautui konkurssiin vuodessa.

Hesari tehnyt parannuksen-julkaisi jo toisen kirjoitukseni kuukauden sisällä!

Niin ihmeellistä kuin se onkin. Tänään Mielipiteessään kommenttini Tallinnatunnelista, vain pari viikkoa sitten kommenttini Petteri Järvisen kirjoitukseen. Balsamia haavoille, kun usari juuri ulkoisti minut, mieluummin kirjoitankin hesariin, jota lukee muutkin kuin usarin pari hörhöä. Kysyin syytä banneihin kustantajalta, Niklas Herliniltä, mutta tämä sanoi, ettei puutu Markku Huuskon tekemisiin.

Greenpeace: "Talvivaarasta vuotaa hyvin hapanta vettä, pH 11"

Näin viestittää päivän hesari, en tiedä onko teksti tosiaan Greenpeacen vaiko toimittajatyttösen? No, kemia on useimmille vaikea aine, vaatihan se taannoinen ministerikin, että jätevesien pH:n tulee olla niin pieni kuin mahdollista;) Ihan varmuuden vuoksi tähän vielä lukion kielilinjan lukijoille: pH-lukema on liuoksen vetyionikonsentraation negatiivinen logaritmi, joka tarkoittaa sitä, että liuos on sitä happamampaa, mitä pienempi luku pH on. pH 7 on niin sanottu "neutraali", uutisessa mainittu pH 11 on varsin alkaalinen,emäksinen liuos, puhtaan sadeveden pH:kin on yleensä alle viiden. Lyhyen matematiikan lukijoita olen jo aiemmin varoittanut lottotiskeistä ja suosioni on ollut jakamaton (Uuden Suomen merkonomit heittivät ulos;)

Sivaritoimittajat asekaupassa

Hesarin USA:n kirjeenvaihtaja oli eilen käynyt asekaupassa, kas asemyynti on noussut uuteen ennätykseen Obaman uudelleenvalinnan seurauksena. USA:ssa katsotaan, että vain aseistettu kansa on vapaa kansa ja aseenkanto-oikeus onkin perustuslaissa. Arizonassa saa asetta kantaa vapaasti vyöllä, itärannikon liberaaliosavaltioissa niuhotetaan melkein Wanhan Euroopan tapaan. Floridalainen liikekumppanini Al sai vaimoltaan joululahjaksi GLOCK 33:n ja paheksui, ettei sikäläinen laki salli 10 patruunaa pidempiä lippaita. No niin, mutta varsinainen hupailu oli tämä suomalaisen toimittajan asetuntemus. Kuvan ostaja hankki S&W:n "pistoolin", kun kuvassa oli revolveri. Taitavat nämä nyyhky...siis nykytoimittajat leikkiä lapsena nukeilla?

torstai 29. marraskuuta 2012

Ilmastotuubaa päivittäin

Aamun Iltalehti säveltää taas WMO:n tuubaa ilmastonlämpenemisestä. Yhdeksänneksi lämpimin vuosi sitten 1950? Sehän tarkoittaa sitä, että 60 vuodessa on ollut jo peräti kahdeksan tätä lämpimämpää vuotta.Myöntävät, että pyörremyrskyjen määrä on ollut lähes normaali (itse asiassa keskimääräistä hiljaisempi kausi), mutta Sandy-myrskyn tuhovaikutukset olivat poikkeuksellisen laajoja. Miksikö? Tietenkin siksi, että se tällä kertaa osui suoraan suurkaupunkiin. Voi hyvä isä tätä vihertuuban määrää, pitävätkö ne kansaa vallan nautoina?

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Vihreä valhe merenpinnan noususta

Uuden Suomen nettihumpuukilehdessä on nyt vihreiden täyskäsi vihreän päätoimittaja Huuskon palattua muutama miljoonaa aivosolua vajaampana. Haetanneeko tuo, sanoisi savolainen. Börjet, Uimonen hesasta tällä kertaa, hihkuu, että YK:n mukaan merenpinta nousee 60% nopeammin kuin on arvioitu, eli 3,2 mm/a kun arvio oli 2 mm/a. Kovin tarkoitushakuinen arvio, kun jo vuosisadan tai pari on tiedetty merenpinnan vakionousuksi tuo noin 3 mm/a. No, YK, tämä Manhattanin kommarikopla on ennenkin syyllistynyt totuuden väärentämiseen. Ei ole kauaa siitä, kun pääsihteerinsä väitti myrskyjen lisääntyneen "ilmaston lämpenemisen" seurauksena. Tilanne oli kiusallinen jopa itse ilmastouskon kirkko IPCC:lle, jonka viikon päästä lausumasta ilmestyvä uusi seurantaraportti kiisti tuon. Kompromissina, ettei nolattaisi YK:n pääsihteeriä, tekstiä muutettiin muotoon: "Saattaa vaikuttaa myrskyjen lisääntymiseen". Jo 2005 tämä vastaava väite aiheutti välirikon oikeiden tiedemiesten ja poliitikkotiedemiesten välillä IPCC:ssä, kun johtava myrskyekspertti ja neljännen seurantaraportin pääkirjoittaja, prof. Chris Landsea erosi IPCC:stä vastaluseena sille, että "politiikka ohjasi tiedettä". Hänet korvattiin "joustavammalla" tiedemiehellä, Kevin Trembethillä. Todisteet löydät kun googlaat: "Colorado Edu - Chris Landsea resigns IPCC". (Minä en tällä uudella tabletillani vielä osaaa copy-pasteta).

Espoon sähköbussi hyytyi ensimmäisenä päivänä

Kertoo päivän Helsingin Sanomat. Portugalista hankittu sähköbussi hyytyi ensimmäisen työpäivänsä päätteeksi ja valmistaja Veolia jouduttiin huutamaan apuun. Arvellaan kahden pikalatauksen jumittaneen akut, joita nyt yritetään elvyttää hitaalla latauksella. Huhtikuussa Espooseen tulee kiinalaisvalmisteinen sähköbussi. Onneksi en asu Espoossa ja varsinkaan käytä bussia,nämä viherkokeilut tulevat aiheuttamaan vielä paljon murheita.

maanantai 26. marraskuuta 2012

Turhapurot Dohassa

Kokeillaan tässä välillä pelkällä tekstillä Samsung Galaxy 2:lla. Ilmastohihhulit lähes kahdesta sadasta maasta ovat siis aloittaneet taas kahden viikon tropiikkilomailun Dohassa Quatarissa. Etukäteen jo todettiin, ettei mitään sovittavaa ole, mutta kiva ottaa aurinkoa vihertovereiden kanssa veronmaksajien kustannuksella. Iloisena uutisena kuulimme, ettei ilmastouskon järjestö IPCC ole kutsuttujen listalla.

Jatkan blogia kun saan tietokoneen tämän tabletin tilalle

Tietokoneeni kärähdettyä ostin Samsungin 10,1" tabletin. Muutoin erinomainen vehje, mutta kun en sillä saa siirrettyä tänne kuvia enkä copypastea linkkejä (eli en osaa), niin hankinpa myös uuden läppärin, eli palaan sitten tänne uusien tekstien kanssa!