lauantai 17. joulukuuta 2011

"GeoEngineering" - humpuukia hesarissa

"Ilmastonmuutoksella" rahastavista ei maailmalla ole näinä päivänä pulaa ja Helsingin Sanomat esittelee (vakavissaan)tämän päivän lehdessään erään typerimmästä päästä, idea muistuttaa hieman sitä, jossa esitettiin jättimäisiä tuulettimia puhaltamaan pyörremyrskyt nurin. Artikkelin saa vain maksamalla, joten en tuhlannut rahojani humpuukiin ostamalla sen tänne.

Toimittaja Matti Mielonen esittelee "Carbon Engineering"-yhtiön kehittelemää ideaa jättimäisistä "hiilidioksidi-imureista", joilla ilmaa vedettäisiin natriumhydroksidin, kansanomaisesti "lipeän" läpi ja saataisiin näin ilman hiilidioksidipitoisuus laskemaan. Ensinnäkin, suunnittelijoilla ei näytä olevan mitään käsitystä ilmakehän koosta. Tuollainen laite, vaikka kuinka suuri, olisi yksi "kärpäsen pieru" sen rinnalla. Vakavin puute on kuitenkin kemian alkeidenkin unohtuminen. Kun hiilidioksidi olisi pidättynyt natriumvetykarbonaattina lipeään, pitäisi se siitä irroittaa, siis kemikaali regeneroida kuumentamalla ja siihen käytetystä fossiilisesta polttoaineesta tulisi ilmaan entistä enemmän hiilidioksidia.

Kirjoitin näistä G.W.Bushin Valkoisen Talon "pyöreän pöydän" -paneelin futuristisista ideoista artikkelin TM:aan jo 2006, eli vuotta ennen seuraavaa ilmastoartikkeliani, joka ilmastoteologian uskon vastaisena aiheutti ulosheittoni lehdestä ja ikuiset bännit molempiin suurimpiin mediakarteilleihin, Otava-Mediaan ja Sanoma Oy:n, jonka tiedekirjoittajana myös olin kunnostautunut:


TM 2006


Magneettimedia-lehteä kunnioitettiin tänä vuonna, aiheesta, Skepsiksen "Vuoden Huuhaa"-palkinnolla. Esitän, että ensi vuoden ehdokas on Helsingin Sanomat, viljeleehän sekin aivan vastaavasti uskomustieteitä a la Risto Isomäki.


"Joka tuuleen kylvää"


Tulista tuulta

perjantai 16. joulukuuta 2011

Syytä harkita ympäristöministerin vaihtoa?
DURBAN:issa siis ympäristöministerimme allekirjoitti meille jatkossa jopa, Mauri Pekkarisen mukaan, 100 miljoonaa euroa lisää vuodessa maksavan sopimuksen vain siksi, ettei halunnut "häiritä kokouksen päätöksen tekoa"! Tätä vartenko kansan valitsemat ministerit meillä ovat, oman maan etu viimeiseksi? Missä tahansa sivistysmaassa ministeri eroaisi tuollaisesta mokasta ja oman maan parturoinnista. Vai onko, vielä vakavampaa, kysymys siitä, ettei ministeri ymmärrä mihin nimensä maan puolesta laittaa? Tuollaisilla käytäväkeskusteluilla, joissa taputetaan päähän ja sanotaan, että kyllä me tämän jotenkin teille korvaamme, ei ole mitään arvoa,ne ovat "laulua lapselle".


HS pääkirjoitus tänään


"Sopimus merkitsee nykyisillä päästöoikeuksien hinnoilla 20–30 miljoonan euron lisäkustannusta vuosittain. Jos päästöoikeuksien hinnat nousevat, kustannuskin nousee. Miten voi olla, että Suomi, jonka metsät ovat suuri hiilinielu, joutuukin nyt maksamaan laskennallisista päästöistä eikä metsiä hiilinieluna oteta juuri lainkaan lukuun? Keskusta on jo havainnut tässä loistavan oppositiopolitiikan aseen ja aikoo hyökätä asialla koko hallitusta vastaan.

Niinistö puolustautuu sillä, että kaikki muu oli Durbanissa jo sovittu eikä Suomen toiveella enää haluttu avata neuvotteluja. Päätöksen teki neuvotteluja johtanut uusiseelantilainen diplomaatti. EU, joka käytti kokouksessa Suomenkin äänioikeutta, sai Suomen pysymään hiljaa ja lupasi ottaa Suomen ongelman huomioon myöhemmässä EU:n sisäisessä taakanjaossa. Olisiko Suomen pitänyt riskeerata koko ilmastosopu parinkymmenen miljoonan euron lisälaskun vuoksi, jonka EU on kaiken lisäksi luvannut korvata?

Sopimus on tehty, ja sen kanssa on elettävä. Ympäristöministerille ja hallitukselle jää nyt vastuu siitä, että EU pitää lupauksensa ja Suomi saa korvauksen kiistanalaisesta lisäkustannuksesta"

torstai 15. joulukuuta 2011

DURBAN:in tuliaiset: Metsistä Suomelle 30 miljoonan lisälasku
Vuoden 2013 jälkeen metsien väheneminen muuttuu laskennallisesti päästöiksi,joiden oikeuksia joudutaan ostamaan 20-30 miljoonalla eurolla. Ville Niinistön mukaa EU on vihjannut hyvityksestä Suomelle sisäisessä taakanjaossa. Niinpä,tuon kun näkisi!

tiistai 13. joulukuuta 2011

DURBAN:issa tuli turpiin - nyt kaivosten kimppuun!

Durbanissa tuli turpiin,mutta nyt on Villemme entistä agressiivisempana kaivosten kimpussa,onhan se nyt vallan sopimatonta,että maa alkaa rikastumaan ja uraania vieläpä,fyi fan! Talvivaara on taas vihertaivaan lahja sabotointiin,Satu Hassi hyppäsi oitis Brysselin koneeseen valitus kännyssään,kun kuuli uraanista. Ja jos ei tämä riitä,kyllä se uhanalainen suokääkkäkin sieltä löytyy!


Ville vauhdissa

maanantai 12. joulukuuta 2011

Intia uhkasi marssia ulos Durbanista,jos siltä vaaditaan päästövähennyksiä


On tämä yhtä pellepuuhaa,eräs suurimmista kasvavista saastuttajista uhkaa ulosmarssilla, jos sitä vaaditaan vähentämään päästöjään. Niinpä sitten puristettiin yöllisellä aivopesulla kasaan "sopimus", muistuttaa eräiden uskonlahkojen indoktrinaatiota,jossa uhreja saunotaan niin kauan, kunnes allekirjoittavat uskontunnustuksen äärimmilleen väsyneinä. No, vihreät saivat koulutuksensa harppisaksan Stasilta, joka KGB:n Pavlovin koirien oppimestarina osaa nuo hommat.


TELEGRAPH


"The United Nations (UN) climate change summit in Durban, South Africa looked certain to fail after India threatened to walk out.
The emerging superpower was protesting against EU plans to force all countries to cut carbon emissions as part of a legally binding treaty"

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

BURBAN:in kerjäläisooppera päättyi tyhjään julkilausumaan - Nyt vaaditaan globaalia "ilmasto-oikeutta"

Durbanin jättikokous runnoi yliajalla tyhjänpäiväisen "konsensuksen" muka Kioton jatkamisesta. Kun päätöksen takana on muutama kymmentä kehitysmaata, eli ne jotka toivovat vastikkeetonta rahaa agendalla, mutta yksikään merkittävä teollisuusmaa ei siihen sitoudu,on todellakin taas tuhottu miljardeja ja lisätty delegaattien lennoilla pienen valtion vuosituoton verran ilmakehän hiilidioksidia täysin turhaan.

Saarivaltiot, Malediivit etunenässä ovat käsi ojossa, "hukumme",vaikka tutkimukset yksikäsitteisesti kumoavat meren pinnan nousun legendan, Malediiveilla se on itse asiassa laskenut. Nyt sitten hahmotellaan pakkotoimia, kuten YK:n ehdotus maailman-
laajuisesta "ilmasto-oikeudesta" ja meillä vihreiden huutamasta "ilmastolaista".
"Ilmastorahastokin" perustettiin, ikävä kyllä kukaan ei ole lupautunut siihen antamaan senttiäkään, ehkäpä Suomi voisi maksaa koko lystin, maksammehan jo vaikkapa
Great Britannian EU-maksuja lähes pari sataa miljoonaa vuodessa.ilmasto-orkut


foxnews


Ja uskoville ihmeitä löytyy sielläkin, missä muut eivät niitä näe:


Ville Niinistö