perjantai 21. syyskuuta 2012

Tuulen viemää

"Tuulen viemää" on Margaret Mitchellin vuonna 1936 julkaistu hömppäromaani,jota kuulemma on myyty maailmassa eniten raamatun jälkeen. Nyt emme kuitenkaan puhu tästä kirjasta vaan toisesta ja ajankohtaisesta hömpästä eli tuulivoimasta. Se on huolimatta huimista tukiaisista suurissa vaikeuksissa kaikkialla maailmassa,ei yksin Suomessa,jossa Winwind potkii väkeä pellolle ja tanskalaisjätti Vestas samoin alkaa olla "letkuissa". Fortum jo jokin aika sitten ilmoitti luopuvansa tuulivoimasta. Tänään saamme Iltalehdestä lukea surullisen tarinan laulajasta,joka panttasi vanhempiensa kotitalon viiden miljoonan lainaa varten haaveeseensa, joka kaatuu ja vie rahat,omat ja lainatut (linkit). Kuinka kauan kansaa huijataan ja rahastetaan tällaisella humpuukilla? HS Iltalehti youtube Tekniikka & Talous Aiheesta keskustelua myös Uuden Suomen blogissani: Uusi Suomi blogi

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Ilmasto lämpenee - hirmutalvi uhkaa (?)

Ilmaston lämpenemisen alarmistien kekseliäisyyttä ei voi kuin ihailla, kylmää tai kuumaa,aina sopii teoriaan. Muistuttaa vanhaa yleisradion sääennustetta, "puolipilvistä,pilvistä tai poutaa". Iltalehti Kun lämpötila vastoin teorioita laski teollisuuden ja hiilidioksidin nousun hurjimpina vuosina 1940-70,syyksi keksaistiin rikkiaerosolit. Nyt on jäähtyminen jatkunut, tai jos oikein tieteellisiä ollaan, tilastollisesti merkittävää lämpötilan nousua ei ole tapahtunut enää 17 viime vuoteen,vaikka CO2-pitoisuus edelleen tasaisesti kasvaa,mielenkiinnolla odotan alarmistien seuraavaa kainalosauvateoriaa. Tuo 17 vuotta sivumennen sanoen on Lawrence Livermoore -laboratorioiden simulaation mukaan tilastollisesti merkittävä ilmakehän fysiikassa. Sanovatko ilmastoteologit nyt kuten Mr. Murpy: "Jos tosiasiat eivät tue teoriaa,sen pahempi tosiasioille"?

tiistai 18. syyskuuta 2012

E10 "ekobensiinin" tarina loppu?


Uusi Suomi blogi


Kauppalehti sen kertoo, "biobensiini" E10:n loppu lähellä?Kauppalehti"Ranska perustelee päätöstään ilmastonsuojelullisilla syillä. Samoilla linjoilla on EU, joka suunnittelee E10-bensiinille rajoituksia ja uhkaa lopettaa biopolttoaineiden valmistukseen jaettavat tukiaiset. E10-bensiinin taru saattaa päättyä siihen"

"EU:n uudet suunnitelmat perustuvat tutkimuksiin, joiden mukaan viljelyn laajentaminen polttoaineiden valmistukseen saastuttaa ilmastoa luultua enemmän"


Eli humpuukiahan tämäkin EU:n neronleimaus on ollut,kuten sen sanoin jo aikaa sitten.Voi vain arvalla,mitä tämänkin viherhumpan purkaminen, bensamittareiden muutos ja autojen modifiointi tehtaalla tulee maksamaan veronmaksajille?

EU:n ilmastotalebani Connie Heedegaard puuhaa nyt lentokoneiden päästömaksuja,joiden johdosta USA ja Venäjä ovat uhanneet kauppasodalla,jota EU ei voi voittaa ja Kiina jopa takavarikoida EU-maiden koneet. Onko EUvostoliitto vielä esikuvaansakin huimempi valtio,joka osaa itse hirttää itsensä?