lauantai 15. joulukuuta 2012

Antropogeeninen ilmastonmuutos peruttu - IPCC:n uusin raportti shokki alarmisteille

LÄHDE IPCC:n uudesta vielä julkaisemattomasta AR5-raportista on vuotanut tietoa, joka kertoo, ettei ihmisellä kenties olekaan mitään vaikutusta ilmastoon, vaan muutokset auringon toiminnassa ovat primäärinen tekijä. Myöskin "ilmastonmuutoksen" vaikutus sääilmiöihin kiistetään. Täydellinen voitto skeptikoille?

perjantai 14. joulukuuta 2012

Merenpinta ei nouse

Nopeutuvasti, kuten alarmistit väittävät, sen viime jääkauden jälkeinen noin 3 mm/a nousu on jatkunut vakiona, "ilmastonmuutos" ei ole kiihdyttänyt sitä. Uusin vahvistus on EU:n merenpinnan korkeutta mittaavalta ENVISAT-satelliitilta (sen jälkeen kun tulosten peukalointi paljastettiin). Maailman johtava merenpinnannousun tutkija, Tukholman yliopiston prof. Nils-Axel Mörner tutkimusryhmineen tuli tähän tulokseen Malediiveilla (kuvassa), jota alarmistit pitävät malliesimerkkinä "hukkuvasta saariparasta". Päinvastoin, tulokset osoittivat, että merenpinta oli laskenut. Prof. Mörner karkoitettiin saarilta tulosten julkistamisen jälkeen ja ihan varmuuden vuoksi Greenpeacen kommandoryhmä rantautui saarille ja sahasi poikki Mörnerin avaintodisteisiin kuulneen puun, kuten prof. emeritus Folke Stenman taannoin kertoi Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä. Viherliike on sen jälkeen tehnyt kaikkensa mustatakseen Mörnerin maineen. LÄHDE

torstai 13. joulukuuta 2012

Fysiikan alkeita: Venuksen lämpötila ei johdu hiilidioksidista

Usein meille alarmistitaholta esitetään Venus-planeetta kauhuesimerkkinä hiilidioksidin lämmittävästä vaikutuksesta. Venuksen kaasukehähän on lähes 100% hiilidioksidia ja paine pinnalla 90-kertainen Maahan verrattuna. Tässä pätevä CERN-fyysikko todistaa, ettei lämpötila suinkaan johdu hiilidioksidista ja Maan tuohon verrattuna minimaalisella pitoisuudella vaikutus on jotakuinkin olematon. "Kasvihuoneilmiö" on termi, jonka ruotsalainen Svante Arhennius spekuloi sata vuotta sitten ja jostain syystä monet fyysikot pitävät sitä totena. Oikeassa kasvihuoneessa lämpeneminen johtuu kuitenkin lähinnä konvektion estymisestä, ei suinkaan hiilidioksidista, jota voidaan lisätä kasvun edistämiseksi 2000 ppm:aan asti. Ilmakehällä ei ole lasikattoa ja se toimii pikemminkin lämpöpumpun tavoin, kuten myös ruotsalainen fyysikko Claes Johnson on osoittanut. LÄHDE

IPCC:n ennuste ja todellisuus

LÄHDE

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Helsingin Sanomilla selkeä agenda ilmastonmuutoksessa

Olisin voinut uskoakin päätoimittaja Pentikäisen vastausta, ellen olisi huomannut merigeologi, tri Boris Winterhalterin blogissaan kertomaa: Boris Winterhalterin blogi Eli siis myöskään hänen vastinettaan arkkitehti Toiviaisen kirjoitukseen ei oltu julkaistu. Kuinka monta muuta on tullut, yhtään ei ole näkynyt, mutta useita pääkirjoituksia myöten ilmastouskovien tuuba saa tilaa rajattomasti lähes päivittäin. Tämä ei enää ole sattumaa. Useat muut lehdet julkaisevat kriittisiäkin kommentteja, mm. Ilkka on luvannut julkaista omani lähiaikoina. Jos vielä julkaistut kirjoitukset edustaisivat alan asiantuntijoita, se olisi osin ymmärrettävää, joskaan ei hyväksyttävää, mutta arkkitehti Toiviainen on ymmärtääkseni vain alan harrastelija siinä missä meikäläinenkin, tri Winterhalter on asiantuntija. Eräs minulle sähköpostia lähettänyt lukija ehdotti asian viemistä Julkisen Sanan Neuvostoon, mahtaisiko tuosta olla apua?

Postia Eduskunnasta

Postilaatikosta tipahti kirje, lähettäjänä Eduskunta. Jahas, nyt ovat huomanneet, tuli kutsu ilmastoasiantuntijaksi? No ei aivan, joulukortti Perussuomalaisten eduskuntaryhmältä se oli, allekirjoitus Timo Soini et al. Pienikin huomio lämmittää aloittelevaa kuntapoliitikkoa;)!

tiistai 11. joulukuuta 2012

"Eduskunnan neuvo on rukoile ja kiitä..."

No, aivan Eduskuntaan asti ei tässä vielä menty, mutta oikaisuna edelliseen topikkiin kerrottakoon, että Hesarin päätoimittaja Mikael Pentikäinen vastasi kuin vastasikin minulle tänään: VS: VastineMonday, December 10, 2012 9:42 PM From: "Pentikäinen Mikael" View contact details To: "'Hannu Tanskanen'" Hei, kiitos. Tämä ei ole mielestäni vastine vaan jatkokirjoitus. Toimitus yrittää välttää sitä, että saman kirjoittajan tekstejä on kovin toistuvasti lehdessä. Terveisin, Mikael Pentikäinen Tästä minä kiitän ja kumarran maahan asti! Kuitenkin, ilmastouskon kirjoituksia, pitkiäkin, mahtuu joka päivälle, tänäänkin useita... olisikohan vika puolueessani vai deodorantissa?

maanantai 10. joulukuuta 2012

"Älä silmä pieni näe mitä vain..."

Helsingin Sanomat, maan Pravdaksikin usein mainittu, varjelee huolella lukijoitaan totuudelta "ilmastonmuutoksen" suhteen, yhtään kiriittistä kommenttia ei mene läpi. Kokeilin taas pitkästä aikaa vastinetta vihreän arkkitehti Toiviaisen vuodatukseen. Toiviainenhan jatkoi ilmastouskon blogiaan, johon epäilijöillä oli porttikielto, kuntavaaleihin asti. Nyt alkaa ilmeisesti paahde euro/eduskuntavaaleihin? No niin, tässä vastineeni, jota siis ei julkaistu ja kyselyihin miksi, ei vastata. Persoonastani tämä ei johtune, sainhan äskettäin hesariin läpi pari kommenttia muista asioista. Erään lukijansa pyynnöstä tarjosin eilen lähes vastaavaa kommenttia Ilkka-lehdelle, jossa eräs kansankynttilä jakoi viisauksiaan ilmastonmuutoksesta. From: "Hannu Tanskanen" Add sender to Contacts To: hs.mielipide@hs.fi Cc: mikael.pentikainen@hs.fi Tarjoan vastinetta: ILMASTOUUTISOINTI VIE AIVAN TUNTEMATTOMAAN MAAILMAAN Arkkitehti Pasi Toiviainen kirjoittaa (HS 8.12.2012) että maapallon useiden asteiden lämpeneminen vie aivan tuntemattomaan maailmaan. Näin varmastikin, mutta aivan todella tuntemattomaan maailmaan meidät vievät ilmastojärjestö IPCC:n tietokonemallit, jotka loittonevat yhä kauemmas mitatusta todellisuudesta. Ilmasto ei lämpene, viimeiseen 17 vuoteen ei ole ollut tilastollisesti merkittävää lämpenemistä. Merenpinta ei nouse, päinvastoin se on laskenut mm. Malediiveilla. Jäätiköt eivät sula, arktisen jään määrä vaihtelee syklisesti, jo sata vuotta sitten suomalainen Adolf Nordenskjöld purjehti Vega-laivallaan sulan Koillisväylän läpi, Antarktisen jää kasvaa,lohkeavat jäävuoret ovat kelluvasta Wilkinsin hyllystä. Konsensus antropogeenisesta, ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä on vain median, ei tiedemiesten. MIT:n ilmastotieteen professori Richard Lindzen sanoo: "Ymmärryksemme ilmakehästä on vielä primitiivistä,mutta alarmistit esittävät hurjimmat visiot totena". Nobelisti, CERN:n fysiikan professori Carlo Rubbia konferenssissa Venetsiassa syksyllä: "Hiilidioksidilla ei ole roolia". Norjalainen nobelisti Ivar Giever menee jopa niin pitkälle, että kutsuu ilmastohypetystä "uususkonnoksi". Eipä siis ihme, ettei meillä juuri uutisoitu, kun Yhdysvaltain Edustajainhuone vuoden alussa päätti lopettaa IPCC:n rahoituksen sen tuottaman "epätyydyttävän tiedon" johdosta, ei IPCC:aa myöskään kutsuttu Dohan konferenssiin. Amerikkalaisen WeatherChannel-ohjelman perustaja Joe Coleman sanookin "ilmastonmuutoksesta" suoraan: "Historian suurin huijaus". Hannu T Tanskanen Vapaa tiedetoimittaja, kemisti Vihti

YLE:n ilmastouskon rykäisy

Dohan turhapurojen lomailu päättyi tuloksetta, minkä jokainen tiesi etukäteenkin ja kaikki järkimaat, kuten USA,Japani. Kanada jne. kieltäytyivät Kioton sopimuksen jatkosta. Mukaan tulivat vain ne 15%, jotka odottavat rahan lapiointia itselleen agendalla. YLE tv1 jatkoi eilen illalla tuubaa, ensin "luontodokumentti", jossa jokaisen aavikkokirpun ja suoröntsikän makuupaikan muutos johtui "ilmastonmuutoksesta". Yritin laskea, kuinka monta kertaa "ilmastonmuutos" mainittiin tuon 45 minuutin aikana, mutta menin sekaisin jo viidenkymmenen jälkeen. Uutisissa sitten totuuksia laukoivat silmät kiiluen Luontoliiton Leo Stranius, "Maan ystävien" (minkä maan?)eukko ja uskonproffa Kulmala. Leo Straniushan,kuten muistamme, äsken kylmän tofusalaatin nauttimisen ohessa vaati kaikkien Suomen lämpövoimaloiden ja teollisuuden sulkemista "jotta maapallo pelastuisi".