tiistai 5. lokakuuta 2010

E10 "Eurobensiini" - Suomi aina uusimman hullutuksen mallioppilas
mtv3

Ettei kävisi liian helpoksi, mallioppilas Suomi menee taas ensimmäisenä uuteen viherhullutukseen, joka sopii (mahdollisesti) vain kahteen kolmannekseen autoista, mutta väliäkös tuolla, EU antaa karkin ;-)! Vihje: Shellin 99-oktaaninen maksaa vain muutaman sentin enemmän ja siinä on alle 1% etanolia.Koska alkoholi alentaa polttoaineesta saatavaa energiaa, kompensoituu tuo hintaero pienemmällä kulutuksella.
Viinaa en vaikkakin uuteen ja käsikirjan mukaan soveltuvan autoni tankkiin pistä,sen lopullisia vaikutuksia ei tietäne kukaan ja roiskuessaan tuo 10% seos vahingoittaa maalia ja alumiiniosia. Periaatteessakin taistelen tätä hullutusta vastaan,viinan valmistus vie ruoka-aineita ja prosessi käymisineen ja tislauksineen tuottaa todennäköisesti enemmän hiilidioksia kuin se moottorissa säästää.

Lisäänpä tähän YLE:n aamu-tv:n haastattelun, jossa tuntemani VTT:n tutkija vahvistaa käsitykseni E10:n vesi- eli siis myös jäätymisongelmasta ja Luontoliiton Stranius sen, että hiiltä tulee vain roimasti enemmän ilmaan pelkkään bensaan verrattuna. Kas että kerrankin olemme samaa mieltä vihreiden kanssa. Vihreiden huoli asiasta on kuitenkin hurskastelua, kyllä ne tätä olivat ajamassa täysin rinnoin, mutta nyt kun epäkohdat ovat esillä, kieltävät osuutensa kuin Pietari Jeesuksen hiilivalkealla ;-)!

YLE:n aamu-tv

maanantai 4. lokakuuta 2010

University of Colorado: Merenpinta laskenut 2010 !
LÄHDE

NASA Hansenin ja kumppaneiden mukaan merenpinnan pitäisi nousta n. 30 mm vuodessa ja tämä vuosi on ollut lämpimin aikoihin. Tosiasiassa merenpinta on kuitenkin laskenut 10 mm tämän vuoden aikana Coloradon yliopiston tutkimuksen mukaan (linkki) !