lauantai 16. helmikuuta 2013

Sähköautoja ei huoli kukaan

LÄHDE Ei ainakaan Amerikoissa. Naurettava määrä on myyty kovaan hintaan muutamalle superrikkaalle ja "tiedostavalle" Hollywood-tähdelle tästä miljardeja vaatineesta projektista nimeltä sähköauto. Wanhan Euroopan ilmastotalebanit vaatinevat meitä kohta kulkemaan hevosella, kun niitä ei meetvurstiksikaan saa laittaa?

perjantai 15. helmikuuta 2013

Venäjän meteoriitti ja uutisointi

‎"900 ihmistä loukkaantui Venäjän meteoriitin paineaallosta" kertovat uutiset. Aamun uutistenlukija piti meteoriittia "kymmentonnisena", illan uutisoija "kymmenmetrisenä". Lyhyellä matematiikalla tuollainen voi kuulosta yhdeltä ja samalta, mutta näin ei ole. Kymmenmetrinen asteroidi nimittäin kiven keskitiheydellä painaa toista tuhatta tonnia. Niinpä jo muutaman metrin halkaisijainen törmätessään ilmakehään 30-70 km/s suunnasta riippuen vastaa räjähdysvoimaltaan hyvinkin pientä ydinasetta. Pääsääntöisesti alle kahdeksan tonnia painavat höyrystyvät kokonaan ilmakehässä eivätkä siis pääse maahan asti. Kirjoittelin näistä aikoinani TM:aan useitakin juttuja ja Ursan jäsenenä vielä aikaisemmin myös Tähdet ja Avaruus-lehteen.

torstai 14. helmikuuta 2013

Sähköauto hyytyi taas median testissä

LÄHDE Eli nyt oli Teslan malli S:n vuoro hyytyä ennenaikojaan New York Times´in testeissä ja toistuvasti. Lämpötila oli hieman alhainen ja akkujen teho putosi 10%, miten kävisikään meidän talvessamme? Aiemminhan Tesla hyytyi "Top Gearin" testissä Kaliforniassa kesäolosuhteissa huomattavasti aiemmin kuin valmistajan ilmoittama. Tesla käy nyt käräjiä Top Gearia vastaan. Ei kovin lupaava alku sähköautoille, jos toimivuutta haetaan oikeuden kautta. Obaman hallinto on sijoittanut jo 5 miljardia noihin...

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

(Osin) suomalainen tutkimus: Ei lämpötila-anomaliaa 2000 vuoteen

LÄHDE Niinpä, fennoskandian proxytutkimus ei kerro mitään poikkeavaa nykyisessä lämpötilakehityksessä.

tiistai 12. helmikuuta 2013

Al Gore hehkuttaa taas

LÄHDE "Ilmastonmuutoksella" jättiomaisuuden tehnyt Al Gore repäisee taas: "Ihmisen toiminta aiheuttaa 400 000 Hiroshiman ydinpommia vastaavan lämmönlisän". Joopa. Jopa Alin itsensä (tai neuvonantajan) laskelman mukaan vastaavasti auringon normaali säteily maapallolle vastaa 176 miljoonaa Hiroshiman pommia, joten tuo 400 000 pommia edustaa vain 0,25%:n lisää. Mutta, kansan pelotteluhan on Alin ja opetyslastensa laji.

maanantai 11. helmikuuta 2013

EU:n uusin neronleimaus: Katulamput uusiksi 2015

YLE Koko vaihdon kustannukseksi on arvioitu 300 miljoonaa euroa. Saman summan Kataisen hallitus aikoo lahjoittaa Kyprokselle. LED-lanppujen kehitys on niin pitkällä, että muutaman vuoden odottaminen saattaisi olla paikallaan, tai kohta on uusi vaihtokierros tiedossa.

Blondi: "Perjantain asteroidi johtuu ilmastonmuutoksesta"

LÄHDE Blondi CNN:n uutisankkuri siis olettaa perjantaina Maan ohittavan 45-metrisen asteroidin johtuvan "ilmastonmuutoksesta".