lauantai 19. tammikuuta 2013

Arktisen jää ennallaan

LÄHDE

torstai 17. tammikuuta 2013

Tuulen viemää...

Taloussanomat Näinhän nämä vihreät tuulentuvat kaatuvat, jopa ennenkuin tukiaiset loppuvat, vaikka tuulisähkölle taataan ryöstöhinta vuosiksi... Maailman suurin eli tanskalainen Vestaskin taitaa olla letkuissa, potkii väkeä pellolle.

SciAm: Olematon ilmaston lämpeneminen tappaa viljaa

SciAm Kuten brittien MetOffice ja tiedelehti Naturen uusi tutkimusartikkeli kertoo, ei ole mitään "ilmaston lämpenemistä". Silti tämä "non-existing" kummajainen jopa edistää viljakasvien tuhoa suosien harmillista sienikasvia? Perin outoa? SciAm oli hyvä ja luotettava kansantajuinen tiedelehti vielä vanhan päätoimittajansa Jonathan Piehl´in aikaan, minullakin on arkistoissani kirje, jossa tämä pahoittelee, ettei lehti julkaise "original proposals in science". Julkaisi tosin tämän laserrakettikeksintöni seitsemän vuotta myöhemmin, kun sen uudelleen keksi New Yorkin Rensselear teknisen yliopiston professori Leik Myrabo (myöhemmin olimme hyvässä yhteistyössä Myrabon kanssa, tein hänestä artikkelin TM:kin, löytyy blogini linkistä "Uusin keinoin avaruuteen"). Piehlin jäkeen lehteä pilasi monta vuotta John Rennie ja hänen jälkeensä nainen (nimeä en muista), jonka ensimmäinen pääkirjoitus oli ilmastoteologian julistus. Sääli hyvän tiedelehden alamäelle!

Satu Hassinkin lähteenä aussikoulupojan blogi

Satuplogi Mielenkiintoista huomata, että europarlamentaarikko Satu Hassin kuten eräiden muusikoidenkin lähteeksi "ilmastonmuutoksessa" riittää opintonsa kesken jättäneen aussikoulupoika John Cookin blogi "Skepticalscience";-)

Herlinin hiekkalaatikolla leikkivät vain kiltit lapset

Miljoonaperijä Niklas Herlinin "Uuden Suomen" nettilehden "Puheenvuoro"-osastolta kirjoittajia katoaa kuin toisinajattelijoita Pohjois-Koreassa. Niklas itse ilmoittaa (alla), ettei osallistu päätöksentekoon eli todistustaakka jää päätoimittaja Markku Huuskolle, joka on niitä päätoimittajia, joka ei vastaa koskaan ja mitään,herää epäilys luku/kirjoitustaidottomuudesta. Paljon pahemmin siellä moni kirjoittaa,kuin minun leikinlaskuni kommunistiministeri Kyllösestä "mollamaijana", joten syiden täytynee olla syvemmällä. Ehkäpä Huusko pelkää itseään parempia kirjoittajia (ei vaikeaa), vertailu voisi käydä kiusalliseksi? No, alla kirjeenvaihtoa kustantajan kanssa, jolla sentään on sivistyneen ihmisen tavat: Toimitus tekee päätökset, joitaolet aivan varmasti rikkonut; turhia banneja ja poistoja ei tehdä. Enosallistu siihen päätöksentekoon. N. On 2012-11-29 16:57, Hannu Tanskanen wrote: ------------------------------ On Thu, Nov 29, 2012 4:52 PM EET Niklas.Herlin@uusisuomi.fi wrote: Tuostapa en ymmärtänyt mitään. N.On 2012-11-29 09:59, Hannu Tanskanen wrote: Sinäpä Niklas varsinainen sananvapauden ritari olet, potkit minut pois Puheenvuorosta. Olinko liian suosittu kirjoittaja? Ymmärrän tietenkin vähemmille lahjoille jääneiden ahdingon. Hannu Tapio Tanskanen Tiedetoimittaja Niin, minun blogini poistettiin ja pääsyni estettiin. Syyksi ilmoitettiin, että sanoin ministeri Kyllöstä mollamaijaksi. Hesari kutsui samana päivänä uutissivullaan tätä irvikissaksi. Hannu.T.

Nature: Uusi satelliittidata hämmentää tutkijoita

Nature Stratosfäärin jäähtyminen viimeisten 26 vuoden aikana onkin kaksinkertainen aiemmin mitattuun nähden. Todisteet ilmastoteologiaa vastaan lisääntyvät päivä päivältä.

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Noki ilmastonmuutoksen tekijänä - uusi tutkimus

LÄHDE Voihan tuossa järkeäkin olla, mutta mikä on kokonaisvaikutus, heijastaako se pois auringon säteilyä eli jäähdyttää, vain kerääkö maan pinnalla lämpöä? Joka tapauksessa kuulostaa huomattavasti järkevämmältä kuin hiilidioksidihölmöily. Tärkeämpi merkitys noella tai pienhiukkasilla yleensä lienee kuitenkin terveydelle. Mm. vanhojen dieseleiden, joissa ei ole nokiloukkua, tuottaman noen hiukkaskoko on 2-3 mikronin (nanometrin) suuruusluokkaa ja se menee keuhkorakkuloiden läpi verenkiertoon.

maanantai 14. tammikuuta 2013

Australiassa melkein yhtä lämmintä kuin 1790

LÄHDE Eli reilut 200 vuotta sitten. Eipä ollut kuin kauramoottoreita ja kaneja, jokunen kenkurukin seassa. Taisi olla "ilmastonmuutos"? Tämä uutisporno on uskomatonta, ei ole kauan kun päiviteltiin, että "kuudenneksi lämpimin kesä 30 vuoteen". Moniko osaa lukea sen kuten pitäisi, vain kolmessa vuosikymmenessä on ollut viisi tätä lämpimämpää kesää?

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Saksa siirtyy vihreään helvettiin energiassaan

(YLE 12.1.) Saksa lopettaa ydinvoiman, viimeiset vielä toiminassa olevat 8 ydinvoimalaa suljetaan ja tarkoitus on tuottaa 80% sähköstä "uusiutuvilla" eli edessä on hurja tuulimyllyjen rakennusbuumi. Sitä ei kerrota, että jo nyt on rakenteilla ydinvoimaa korvaamaan 26 oikein saatuttavaa ruskohiilivoimalaa ja Saksan eteläiset osavaltiot rukoilevat Angela Merkeliltä tukea uusille kaasuvoimaloille. Jo nyt Saksa ostaa ydinsähköä Ranskasta ja Tsekeistä ja on tulevaisuudessa yhä riippuvampi Venäjän kaasusta, johon entinen liittokansleri ja Venäjän kaasuyhtiön johtaja Gerhard Schröder maan sitoi. Venäjä ärähtää ja Saksa värähtää talven pakkasilla, kaasu tekee sen mihin sota ei pystynyt ja Putinia naurattaa.