lauantai 22. tammikuuta 2011

Maasta vuotava hiilidioksidi tappaa - taas yksi viheoivallus aiheuttamassa katastrofinKanadassa hiilidioksidia on dumpattu vuosia maakerroksiin. Sen piti pysyä siellä "ikuisesti",mutta jo nyt se pursuaa maasta avatun limupullon tavoin ja tappaa karjaa. Britanniassahan jouduttiin tämän hiilidioksidimörön maahanpanijaisten johdosta muuttamaan rakennusmääräyksiä,makuuhuoneita ei saa enää rakentaa alakerroksiin,koska maasta pursuava hiilidioksidi voi tappaa. Tässä tulee olemaan ISO ongelma lähitulevaisuudessa,taas esimerkki viherhuuhaan turmiollisista vaikutuksista!
LÄHDE

torstai 20. tammikuuta 2011

Haaveet Koillisväylän käytöstä huuhaata
Tarjosin HS:lle vastinetta päätoimittaja Mikael Pentikäisen Koillisväyläjutulle. Ei mennyt läpi,mutta julkaistaan täällä!


Pentikäisen kirjoitus


Kommenttitajoukseni 16.1.2011:


"ILMASTONMUUTOS" EI AVAA KOILLISVÄYLÄÄ


Päätoimittaja Mikael Pentikäinen kirjoittaa kolumnissaan su 16.1. "ilmastonmuutoksen" johdosta sulavan Koillisväylän tulevasta hyötykäytöstä Suomen näkökulmasta. Tosiasioiden valossa spekulaatio vaikuttaa vähintäänkin ennenaikaiselta,ei pitäisi uskoa kaikkea sitä vihersoopaa,jota media nykyään meille tarjoilee! Koillisväylä on kautta aikain ollut osittain avoinna silloin tällöin, vanhimmat meistä muistavat, että suomalainen Adolf Nordeskjöld,"Kuninkaan kullantekijä" Augustin poika, purjehti ensimmäisenä sen läpi Vega-laivallaan jo 1878-1879.

Ja tosiasiassahan arktisen jää ei suinkaan vähene nykyisin, se on palautunut vuoden 2007 notkahduksesta lähes entiselleen ja jatkaa kasvuaan. Tuosta merenpohjan Lomonosovin harjanteesta on käyty kiistaa Venäjän, Kanadan,Tanskan ja Yhdysvaltojen välillä vuosikymmeniä ja nyt kun jopa neljänneksen maailman öljy- ja kaasuvaroista arvioidaan piilevän siellä, tuo kiista oletettavasti kuumenee entisestään. Kirjoitin aiheesta aikoinani artikkelin Tekniikan Maailmaa -lehteen.

TM-juttu

Ja tässä hieman faktaa arktisen jäästä:

LÄHDE

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

University of Colorado :Merien pinnan laskussa ennätyspudotus 2010

LÄHDE


Alarmistien teorian mukaan merien ikiaikaisen (jääkauden jälkeisen)pinnanousun pitäisi kiihtyä "ilmastonmuutoksen" ja "jäätiköiden sulamisen" seurauksena,mutta tosiasiat osoittavat kiistatta, että merien pinnan nousu hidastuu,viime vuonna enemmän kuin koskaan!


"Based on the most current data it appears that 2010 is going to show the largest drop in global sea level ever recorded in the modern era. Since many followers of global warming believe that the rate of sea level rise is increasing, a significant drop in the global sea level highlights serious flaws in the IPCC projections. The oceans are truly the best indicator of climate. The oceans drive the world’s weather patterns. A drop in the ocean levels in a year that is being cited as proof that the global warming has arrived shows that there is still much to learned. If the ocean levels dropped in 2010, then there is something very wrong with the IPCC projections"

tiistai 18. tammikuuta 2011

Hesari osaa yllättää - julkaisi kommenttini!

Juuri kun on lähettänyt tukun kommentteja kuukausien aikana ja epätoivoon vaipumaisillaan,Helsingin Sanomat yllättäen ja edes tekstiä tarkastamista varten lähettämättä julkaisi E10-bensiinikommenttini tänään 18.tammikuuta "Mielipiteessään". Vain otsikko oli muutettu, alkuperäinen kuului: "TANKKAAN YMPÄRISTÖSYISTÄ 98-OKTAANISTA" ja yksi sivistyssana,logistiikka,poistettu tekstistä. Laitan sen tähän lukijoille,jotka eivät lue hesaria!


"E10 ei estä ilmastonmuutosta
Hannu T. Tanskanen

Bensa-asemien 95E -pumpuista on vuoden alusta juossut periaatteessa aina kymmenen prosenttia etyylialkoholia sisältävää E10-"ekobensiiniä" täyttämään EU:n vaatimusta uusiutuvien polttoaineiden käytöstä ja vihreiden vaatimuksesta "estämään ilmastonmuutosta".

Vain toinen näistä argumenteista pitää paikkansa: EU:n byrokratiaahan meidän tulee palvella. Tosiasiassa etanoli bensiiniin lisättynä antaa vain kaksi kolmasosaa bensiinin lämpöarvosta, ja siksi etanolibensiiniä kuluu enemmän, virallisen arvion mukaan noin kaksi prosenttia. Saman työsuorituksen aikaansaamiseksi etanoli tuottaa 19 prosenttia enemmän hiilidioksidia ilmakehään.

Itse asiassa paljon enemmänkin. Etanoli on niin kutsuttu negatiivinen polttoaine, jonka valmistus sokeriruo'osta Brasiliassa vaatii laskelmien mukaan 36 prosenttia enemmän energiaa kuin se polttomoottorissa tuottaa. Mistäpäs muusta tämä tuotantoon tarvittava energia tulee kuin fossiilisten polttamisesta?

Kuljetus lisää päästöjä, ja lisäksi etanoli epätäydellisesti palaessaan muodostaa myrkyllisiä aldehydejä.

Tankkaan ympäristösyistä 98oktaanista, jossa etanolia on maksimissaan viisi prosenttia. Kun se maksaa neljä senttiä litralta eli noin kaksi prosenttia enemmän kuin eurobensiini, on se käytössä saman hintaistakin"

maanantai 17. tammikuuta 2011

Lämpötila ei seuraa hiilidioksidin muutosta vaan merivirtojen oskillaatiota
LÄHDE

Lämpötilan muutokset eivät seuraa hiilidioksidipitoisuuden muutosta,sehän on noussut koko ajan,mutta seuraavat hienosti merivirtojen oskillaatiota, ENSO:a (El Nino Southern Oscillation). Silti miljardeja investoidaan hiilidioksidin vähentämiseen,ammummeko ystävää vihollisena?


"The graph above plots the five year running mean of ENSO (red/blue) vs. HadCRUT in green.

Temperatures rise when ENSO is positive, and they don’t rise when ENSO is negative. Sea ice increases when ENSO is negative, and it falls when ENSO is positive.

But there is a $2.5 billion industry built up around CO2 – so we can expect the stupidity to go on at least until January 20, 2013"

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Hansen myöntää: "Lämpimin vuosi" on poliittinen väite,ei tieteellinen!

CLIMATEDEPOT

No,eipä ole ensimmäinen kerta,kun IPCC tekee tällaisia väitteitä. Myrskyekspertti ja neljännen seurantaraportin pääkirjoittaja, prof.Chris Landsea jo vuosia sitten erosi IPCC:stä vastalauseena "tieteen alistamisesta politiikalle",kun vastoin hänen tutkimustuloksiaan poliitikoille annetussa yhteenvedossa väitettiin ilmastonlämpenemisen lisänneen Pohjois-Atlantin myrskyjä. Myöhempi tutkimus jopa osoitti tarkasteluvuonna olleen keskiarvoa vähemmän myrskyjä!