perjantai 22. helmikuuta 2013

Uusi tutkimus: "Antarktisen jäämassa kasvanut viimeiset 150 vuotta"

Lähde

torstai 21. helmikuuta 2013

CISION: Tämä blogi "Top 10" helmikuun ilmastoblogien listauksessa

Lopultakin tunnustusta, viidettä vuottahan tätä blogia olen vetänyt, nyt se on CISION:n ilmastoblogien "Top Ten"-listauksessa helmikuussa 2013: CISION Tässä CISION:in tiedote asiasta

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

"Merien happamoitumisen myytti täyttä tuubaa"

LÄHDE Luonnontieteet ja kemia erityisesti ei tunnu olevan viherväen vahvimpia lajeja, aatteen palo riittää. "Merien happamoituminen" on eräs suosittu myytti, joka saattaa mennä kansaan noin esitettynä. "Happamoituminen" tarkoittaa kuitenkin vain pH-arvon, vetyionikonsentraation negatiivisen logaritmin hienosti sanoen, parin-kolmen kymmeneksen muutosta alaspäin, se on edelleen tukevasti alkalisella puolella, pääsääntöisesti merivesi on yli pH 8:n, "neutraali" on pH 7. Koko tunnetun maapallon historian aikana tuo pH on vaihdellut vain n. 0.3 pH-asteen verran ja merieläimet tarvitsevat hiilidioksidia mm. korallien ja kuorien rakenteluun. Kambrikaudella, 500 miljoonaa vuotta sitten, jolloin korallit muodostuivat, hiilidioksidia oli kaksikymmenkertainen määrä nykyiseen verrattuna ja keskilämpötila kymmenen C astetta korkeampi, miksi ne nyt kärsisivät mitättömästä lisästä? Nk. Henryn laki ei myöskään tunnu olevan tuttu, sehän kertoo, että lämpötilan noustessa vesi pystyy sitomaan vähemmän kaasuja, eli siis pH muuttuu alkaalisempaan suuntaan.

tiistai 19. helmikuuta 2013

Valtion tuutti suoltaa yksipuolista ilmastouskontoa

Ohoh...kylläpä teki mieli melkein seinille hyppiä, kun erehdyin katsomaan valtion tuutin eli YLE TV2:n ajankohtaisohjelmaa "ilmastonmuutoksesta". Eduskuntatalon portailla lumiukkoja rakentelevien ja banderolleja kantelevien lapsukaisten (siis mieleltä) vieressä haastateltavina oli titteliltään "dokumentaristi" ja "tietokirjailija" Pasi Toiviainen ja tätä säesti vihreä naikkonen. "Dokumentaristi" Toviaisen blogi toimi vain vaalien edellä ja siihen oli ihan oman ilmoituksensa mukaan pääsy ilmastokriitikoilta kielletty, vaalien jälkeen blogia ei täydennetty. Sadat kerrat kuultua tuubaa "kahden asteen kohtalokkaasta pisteestä" (mites ne aiemmat kymmenen asteen ja kaksikymmenkertaisen hiilidioksidipitoisuuden lämpimät ja elämää kuhisevat kaudet?) ja tyttönen pani vielä paremmaksi, kuusi astetta ja humps... Sitten eduskuntaan haastattelemaan tosi "asiantuntijaa", "Lihavat sarjafilmeissä" gradun Oras Tynkkystä ja samat litaniat uudelleeen, "ilmastolaki on heti saatava". Varmaankin, sittenhän tosiasiat ovatkin yhdentekeviä...Tällaisesta yksisilmäisestä aivopesustako me maksamme verovaroin 500 miljoonaa indeksikorotuksin vuodessa laitokselle, jossa eletään edelleen Hertta Kuusisen ja Tuomiojan mummun aikoja??? Onneksi helpottaa hieman, että monikansallinen mediayhtiö Cision ilmoitti, että tämä blogi on valittu helmikuun "Top Ten"-blogiksi, tieto Cisionin sivuille tulee tämän viikon aikana, palaan asiaan:)!

Tuulivoimalat kuluttavat sähköä, eivät tuota?

LÄHDE Näin todellakin usein, oheisen raportin mukaan. Kun jo Britanniassa huomattava osa niiden tuottamasta sähköstä menee yksin siipien ja koneiston lämmittämiseen, miten Suomen talvessa? On jopa herännyt epäilyksiä, että tuulivoimalan siipiä pyöritetään generaattorin toimiessa moottorina ulkopuolisella sähköllä sen illuusion aikansaamiseksi, että mylly pyörii...

maanantai 18. helmikuuta 2013

Tutkimus: Vain kolmannes tiedemiehistä uskoo enää ilmastonmuutokseen

LÄHDE Näin ilahduttavaa tietoa kertoo Kanadan Albertan yliopiston tuore tutkimus. Noissa kahdessa kolmasosassa "ei uskovia" tiedemiehiä on 17% sellaisia, jotka eivät ota kantaa suuntaan eikä toiseen siksi, että katsovat ilmastonmuutoksen tutkimuksen menneen niin politisoituneeksi, ettei se enää täytä tieteen kriteerejä. Järki alkaa pikkuhiljaa voittamaan, mutta onko agenda, joka on uskonto sen tutkimiseen määrärahoja saaville tiedemiehille, tuo verotuloja hallituksille "energiaveroina" ja globaalin sabotaasin toiveuni vihreille, jo karannut viettämään omaa elämäänsä, johon ei järki enää pure?

Ilmastonmuutoshallusinaatio jatkuu tosiasioista piittaamatta

LÄHDE "Lämpötila ei ole noussut enää 16 vuoteen, hirmumyrskyt ja vastaavat rajut luonnonilmiöt ovat alhaisimmillaan vuosikymmeneen, globaali jäätiköiden määrä ei ole vähentynyt ja antarktisen jäätikkö jatkaa kasvuaan, merenpinnan nousunopeus on sama kuin se oli 1900"