keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Tämä on uutisointia,jota vihaan !"Ilmastokatastrofien uhrimäärä nousee räjähdysmäisesti"
21.04.2009 10:31 (MTV3)

"Ilmastonmuutokseen liittyvien luonnonkatastrofien uhreja on ..."


IPCC yritti tuota jo nejännen seurantaraportin poliitikoille tarkoitetussa yhteenvedossa, jolloin raportin pääkirjoittaja, myrskyekspertti, prof. Christopher Landsea erosi järjestöstä vastalauseena "tieteen alistamisesta politiikalle", koska
hän tiesi, ettei ilmastonmuutos ollut lisännyt Pohjois-Atlantin myrskyjä,päinvastoin,
vertailuvuonna ne olivat keskimääräistä vähäisempiä. Mutta,tätä tuubaa heitetään mediassa yhtenään.

MTV3

3 kommenttia:

 1. Tuolla taisi noiden perinteisten lisäksi olla mainittu myös tyynenmeren tsunami 2004 jonka yhteys ilmastonmuutokseen alkaa olla hieman etäinen. ;)

  VastaaPoista
 2. "Oxfam perää myös enemmän resursseja.."

  Tätähän pitäisi alkaa itsekin käyttämään hyväksi. Nyt 20 milj. euroa EU-projektirahaa jäi käyttämättä ja valtio joutuu ne palauttamaan.

  Anomus vetämään projektiin, jossa rahaa haetaan siihen, miten ihmisen aiheuttama rajun kiihtyvästi räjähtävä ilmastonmuutos vaikuttaa Suomen rannikoiden kivikkokasvien pölytykseen.

  Voisin veneelläni kierrellä parilla miljoonalla eurolla noita rantoja kiikaroimassa kasvikirja toisessa kädessä.

  Vaikka tätä vitsinä koetankin esittää, niin todellinen vitsi on siinä, että sitä rahaa siihen varmasti saisikin.

  VastaaPoista
 3. ".. vuonna 2015 peräti 50 prosenttia enemmän kuin tänä päivänä, ennustaa brittiläinen hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam."
  Samoin minäkin vihaan tuollaista uutisointia. Nykytilassa varmastikin toimissaan eritäin hyvä hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam, mutta silti se ikäänkuin viattomasti lypsää ilmastonmuutospelolla. Samalla tulee tukeneeksi väärien käsitysten leviämistä.

  Ja sama vaakuutusyhtiöillä: Maksettavat korvaukset ovat varmaan rahamääräisesti kasvaneet pitemmän päälle, mutta itse myrskyt eivät. Syy: Omaisuuksien arvot ovat kasvaneet, enemmän vakuutetaan ja enemmän asetutaan vaarallisille rannoille, vaikka tiedtäänkin myrskyriskeistä.

  "- Esimerkiksi Aasian tsunamin uhrit saivat vuonna 2004 jokainen keskimäärin 1200 dollaria avustuspotista. Samaan aikaan Chadin kriisin uhrit Afrikassa saivat vain keskimäärin 23 dollaria per yksilö, vertaa Oxfamin edustaja Rob Bailey BBC:n haastattelussa."
  Tässäkin kyllä vain verrataan yhden toisenlaisen tuhon uhrien saamia apuja toiseen. Siinä ei sanottu, että tsunami olisi ilmastmuutosvaikutteinen. Tosin näin sen tavallinen pulliainen helposti ymmärtää, että sekin suurtuho oli ilmastomuutosta.

  Mutta Hannu: Kun olet ollut lehdistöalalla, niin olisiko sinun mahdollista selvittää jokin jutun kulkeutuminen alkuperästään meille päätyvään muotoon. Esim minua kiinnostaisi vaikkapa tutkimus muutaman vuoden takaa, jossa tutkijat tietääkseni faktiseti vain hämmästelivät, että onpa nopeita 'kiihtymisiä havaittavissa Grönlannin joissain jäätikkövirroissa' ja tämä kesän lämpimpänä aikana verrattuna muihin aikoihin. Niin mitenkäs sitä sitten meille mediassa esiteltiin ja missä se muuttui?

  terv. Vesku

  PS Anonyymi: Tee sinä hakemus ja hanki rahat, minä annan ja hankin veneen ja atkn ja metodit ja tukikohdan. Pitää olla useamman kesän projekti.

  VastaaPoista