sunnuntai 17. toukokuuta 2009

700 ilmastotieteilijää 24 maasta: "Ilmasto jäähtyy"LISÄTIETOA


This can be seen on the US Senate Environment committee web site with over 700 leading climatologists from 24 different countries including Nobel Prize laureates all dissenting from the man made global warming theory. It has been well reported that at least one of the architects of Koyoto has strong links with the New Age Movement which is not a movement that would promote economic growth.

Yet there has been no warming since 1998 with a one degree cooling this year being the largest global temperature change ever recorded. Nasa satellite imagery from the Jet Propulsion Laboratory in California has confirmed that the Pacific Ocean has switched from the warm mode it has been in since 1977 to its cool mode, similar to that of the 1945-1977 global cooling period.

2 kommenttia:

 1. Aurinko ja valtameret avaintekijät ilmaston vaihtelussa

  On ollut varsin mielenkiintoista havaita, miten viime vuosina keskustelu ihmisen aiheuttamaksi väitetystä ilmaston lämpenemisestä on kiihtynyt entisestään samalla, kun lämpötilamittausdata niin valtameristä kuin ilmakehästäkin osoittaa viilenevää trendiä.

  IPCC:n ilmastoennusteiden mukaan lämpenemisen pitäisi edelleen jatkua, vaikka tosiasia on, että lähes kymmeneen vuoteen ei ole enää lämmennyt.

  Äskettäin Tromssassa pidetty kokous osoitti, kuinka mr. Gore ja kumppanit yrittävät epätoivoisesti ylläpitää myyttiä ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä maalailemalla yhä hurjempia uhkakuvia maapalloa
  uhkaavista katastrofeista. Todellisuus on kuitenkin se, että aurinko, valtameret (lämmön varastoijina) ja vesihöyry (ilmakehän yleisin ja voimakkain ns. kasvihuonekaasu) ovat merkittävimmät maapallon ilmastoon vaikuttavat tekijät. Hiilidioksidin (CO2) rooli, ja varsinkin ihmisen toiminnoista peräisin olevan, on vähäinen. Hiilidioksidin kokonaismäärä
  ilmakehässä on nykyisin noin 385 ppm eli vain vajaat neljä sadasosaa yhdestä prosentista. Siitäkin valtaosa on peräisin maapallon omista prosesseista. Vesihöyryn osalta sensijaan puhutaan aivan toisista suuruusluokista.
  Vesihöyryn määrä ilmakehässä on keskimäärin noin yksi prosentti (vaihteluväli 0,3 - 3 %).

  Tieteellinen fakta on, että 1980 ja 1990 luvuilla tapahtunut lämpeneminen osui yksiin lyhyiden ja voimakkaiden aurinkoaktiivisuus-
  jaksojen kanssa (vrt. syklit 21-22). Juuri päättymässä oleva aurinkosykli 23 venyikin sitten jo poikkeuksellisen pitkäksi ja sen loppuvaiheessa vuodesta 2003 lähtien maapallon ilmastossa on alkanut näkyä viilenemisen merkkejä.

  Astrofyysikkojen mukaan tulevista aurinkosykleistä (24-27) odotetaan intensiteetiltään alhaisia ja kestoltaan pitkiä. Havaittu, todennäköisesti jo alkanut muutos kohti pitempiaikaista heikompaa aktiivisuutta merkitsee sitä, että myös
  valtameriin varastoituu tulevina vuosikymmeninä vähemmän lämpöä ja näiden tekijöiden yhteisvaikutuksesta ilmasto viilenee jatkossa, todennäköisesti ainakin seuraavat 30-70 vuotta.

  VastaaPoista
 2. Suomessa on ollut nyt hallaa ja satanut lunta kesäkuussa. Viittaisi kyllä nyt Auringon hiljaiseen pilkuttomaan jaksoon, niin oli katovuosinakin.

  Joskus selitetään, että ilmaston lämpeneminen aiheuttaisi Gofvirran hidastumista, mikä viilentäisi ilmastoa täällä. Mutta niin ei ole vielä käynyt, joten se ei kelpaa selitykseksi 2000-luvun viileille säille.

  VastaaPoista