lauantai 1. elokuuta 2009

Tieteellinen skandaali Suomessa: Tutkijaa kehoitettiin olemaan hiljaa tuloksistaan !


Saturday, August 01, 2009 (John Ray´n blogi (Australia)

Message from a Finnish correspondent

A scientist gets rapped for speaking the truth


Please note this link. It's in Finnish and I cannot translate it into English, but the Finnish national broadcasing company (YLE) did an interview with a researscher from the Finnish research institute of forests. The researcher Mr. Risto Jalkanen explains that he's participating the EU funded Millennium-research who aims to study the climate change within the last 1,000 years.

Mr. Jalkanen explains, that there's no evidence at all which proves that the climate in Lapland (or in Russian's Siberia) is warming. The spring has come somewhat earlier during the last 300 years as indicated by the Ice-melt in River Tornio (you've blogged that earlier, if you remember). Mr Jalkanen also states, that it is impossible to get the controversial study results into IPCC.

"Immediately after the piece of news of Mr Jalkanen was announced, both his supervisor and the chief of Finnish Meteorological Institute urged him to deny his study as well as the results. Jalkanen followed the concept and said "he's not denying the role of CO2 but just says that studies do not show any warming in northern Finland".Lapin ilmasto ei ole lämmennyt


Ilmaston lämpeneminen ei näy pohjoiskalotin alueella

3 kommenttia:

 1. Ihminen muuttaa ympäristöä

  Erikoistutkija Risto Jalkanen ei ole ilmastoskeptikko siinä mielessä, ettei hän "uskoisi" ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen.

  Neulasjälkitutkimus kyllä osoittaa, että Lapin kasvukausien ilmasto ei ole lämmennyt. Sen sijaan lämpenemistä on mitattu muualla maailmassa ja Lapissakin ihmisen kädenjälki näkyy toisin tavoin:

  - Kevään tulo on selvästi aikaistunut täällä. Samoin metsien kasvu on lisääntynyt ja kasvupaikat ovat rehevöityneet. Maassa on enemmän typpeä. Myös hiilidioksikin määrä on kasvanut sadassa vuodessa noin 30 prosentilla ja hiilidioksidi kyllä aiheuttaa lämpenemistä.

  - Ilmasto muuttuu luonnollisesti, mutta myös ihmisen vaikutus ilmastoon on merkittävä. Esiteollisella ajalla esimerkiksi hiilidioksidia oli aivan ratkaisevasti vähemmän, sanoo Jalkanen.

  VastaaPoista
 2. Metla sanoutuu irti tutkijansa ilmastopuheista

  Metlan ilmastonmuutostutkimuksen johtaja Elina Vapaavuori toteaa, että laitoksen omissakin tutkimuksissa ilmastonmuutoksen etenemisestä on päädytty erilaisiin tuloksiin. Esimerkiksi kasvien fenologiaa, kuten lehtien puhkeamisen ajankohtaa koskevissa pitkäaikaisissa tutkimuksissa on todettu Suomen ilmaston lämmenneen vuosina 1846 - 2005 keskimäärin 1,8 astetta. Tutkimus käsitti Suomen alueen Rovaniemen tasalle asti.

  Ilmatieteen laitos oudoksuu ilmastopuheita

  Ilmatieteen laitoksen johtaja Matti Alestalo ihmettelee Jalkasen väitettä, että Lapin ilmasto on pysynyt suunnilleen samana ainakin 500 vuotta. Alestalo pitää lausuntoa harhaanjohtavana.

  -- Ilmastonmuutos hiipii Lappiinkin etelästä alkaen, Alestalo kertoo. Nyt ilmasto on Sodankylän tasallakin yhtä lämmin kuin 30-luvun "poikkeusvuosina".


  Alestalo pitää olennaisena seikkana sitä, ettei globaalia ilmastonmuutosta voida käsitellä niinkään suppealla alueella kuin Lappi on. Ilmiö on paljon laajempi ja monimutkaisempi.

  http://yle.fi/uutiset/luonto_ja_ymparisto/2009/07/metla_sanoutuu_irti_tutkijansa_ilmastopuheista_897072.html

  VastaaPoista
 3. Tavallinen sen enempää erityisesti asioista
  tietämätön kansalainen on kyllä ihmeissään...Kuka puhuu totta, kuka puhuu tietoon - ja mihin tietoon perustuen - ja kuka puhuu varmuudella ja kuka epävarmuudella...Kehen voi luottaa...Niin että onko se ilmastonmuutos todellinen vai ei?

  Oh, shit...

  VastaaPoista