lauantai 5. joulukuuta 2009

Pohja pois Kööpenhaminan kokoukselta - Helsingin Sanomiin vain eivät mitkään tosiasiat suodatu !

Saudi-Arabian pääneuvottelija Mohammad Al Sabban sanoo BBC:lle, että sähköpostiskandaalilla on ”valtava vaikutus” pian alkavaan Kööpenhaminan ilmastokokoukseen. Ihme, jos ei olisi, onhan pohja pudonnut pois koko meetingiltä ja jopa ”warmistien isä” James Hansen boikotoi kokousta.

Helsingin Sanomiin vain eivät mitkään tosiasiat suodatu ja kuukausiliittensä
tänään kertoo pääaiheenaan Malediivien presidentin ja entisen vankilakundin ( 6 vuotta, josta 1,5 vuotta eristyssellissä) Mohamed Nasheedin höpötyksistä saarten muka hukkumisesta merenpinnan nousun seurauksena.

Maailman johtava merenpinnan nousun tutkija, Tukholman yliopiston Axel Mörner tutkimusryhmineen todisti merenpinnan päinvastoin laskevan Malediiveilla (ja jotakuinkin kivitettiin pois saarilta). Mitä tekee HS? Mokaa
Mörneriä sanomalla tätä ”kaivonkatsojaksi”. Tämän vihreiden viljelemän määreen Mörnerille antoi lavataikuri Randi, kun Mörner ei suostunut humpuukitestiinsä. Määritelläänkö meilläkin tiedemiehen pätevyys menestymisellä ”Idols”-ohjelmassa?

Ja lopuksi vielä tietoisku: Malediivit ovat korallisaaria. Koralli kasvaa aina pintaan asti, siksi saaret ylipäätään ovat olemassa. Siis mikään merenpinnan nousu ei hukuta Malediiveja. Mutta ainahan sillä voi rahastaa hölmöjä.

8 kommenttia:

 1. Vihreät blogeissaan takertuvat jo epätoivossaan naurettavuuksiin, "marraskuu lämpimin koskaan". Höpö höpö ! Kuten blogini oikeassa yläkulmassa oleva "widget" kertoo, lämpötila-anomalia marraskuussa oli 0.5 C astetta plussaa, mutta edellisessä eli lokakuussa se oli 0.8 C astetta miinusta, siis aivan normaalia vaihtelua. Aiemmin nämä "Tuukat ja Luukat" ovat väittäneet, ettei todettu viimeisen vuosikymmenen jäähtyminen "todista mitään". Ja nyt siis todistaa YKSI KUUKAUSI? Sallikaa minun nauraa,hah-hah-haaa ..;-)!

  VastaaPoista
 2. Malediivit ovat korallisaaria. Koralli kasvaa aina pintaan asti, siksi saaret ylipäätään ovat olemassa. Siis mikään merenpinnan nousu ei hukuta Malediiveja. Mutta ainahan sillä voi rahastaa hölmöjä.

  Eikös se ole kiinni siitä kasvaako koralli yhtä nopeasti kuin pinta nousee? Tietenkin tilanne joskus tasaantuu.

  VastaaPoista
 3. Eiköhän Korallit tosissaan jatka kasvua, vaikka merenpinta nousikin jopa ennustettua voimakkaammin. Äkilliset muutokset lämpötilassa ja tuuliolosuhteissa voi tosin tuhota koralliriuttoja. Riuttojen tuhoutumisriski on olemassa tosin ilman ilmastonmuutostakin.

  Nykyisin merenpinnan yläpuolella oleva Malediivit tosin vajoaa vedenpinnan noustessa pinnan alle. Kaippa malediivililaiset voi paalujenkin varasssa elellä...

  VastaaPoista
 4. Onneksi se on Joidenkin Muiden Ongelma kaukaisella saarella.

  VastaaPoista
 5. Nyt on lämpötila -2,7 C Kuopion tekun mukaan. Tekun laskujen mukaan tämä päivä historiassa ajanjaksolla 2000-2009 oli seuraavanlainen:
  keskiarvo -2,4 C
  max +5,2 C
  min -15,5 C.

  Ei mitenkään erikoinen lämpötila siis. Sitäpaitsi tuo ajanjakso on vielä lyhyt.

  VastaaPoista
 6. Mikä tuon Hansenin mielenmuutoksen taustalla oikein on? Osaatko sinä arvailla? Mistä tuossa on kysymys?

  Toivottavasti linnan juhilssa ja jatkoilla kännätään siihen malliin että Suomen delegaatio unohtaa matkustaa Köpikseen! :D

  VastaaPoista
 7. Hansen kai odotti Kööpenhaminan kokoukselta paljon enemmän ja kun nyt näkee, että rakennus alkaa sortua alta ja Kööpenhamina muuttua pelkäksi massaturismiksi ja tanskanmaan matkailupropagandaksi, on pettynyt ja haluaa särkeä lelun ;-).

  VastaaPoista
 8. Seksi käynee kaupaksi jos se on ilmaista, edellyttäen että naiset ovat hyvännäköisiä.

  Hotellit tekevät nyt hyvää bisnestä.

  Tanska on olutmaa joteen olutkin menee varmasti hyvin kaupaksi.

  VastaaPoista