sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Tulokset väärinkäsitetty - lämpenemisen sijaan uhkaakin JÄÄKAUSI !


Peter Taylor

6 kommenttia:

 1. Anteeksi että kehtaan tiedustella, mutta missä ne perustelut yo. väitteelle ovat? Siinä, että tänään satoi lunta? Siinä, että sanot niin?

  VastaaPoista
 2. Grönlannin ja Etelämantereen jäätiköistä on kairaustutkimuksilla ja jäänäytteiden analysoinnilla saatu kattava kuva maapallon ilmaston vaihtelusta satojen tuhansien vuosien ajalta.

  Viimeisten 500 000 vuoden aikana maapallo on kokenut neljä jääkautta, kukin kesti noin 80 000 - 90 000 vuotta.

  Nyt vallitsevaa interglasiaaliaikaa on jo kestänyt lähes yli 11 000 vuotta, joten olemme menossa (tosin ihmisen mittakaavassa hitaasti)kohti uutta jääkautta. Geologisesti tarkasteltuna se on jo ovella, 1000 - 4000 vuoden sisällä alkaa odellinen kylmeneminen.

  Sitä ennen ilmastossa tapahtuu vuosikymmenten ja vuosisatojen kuluessa normaalia, luonnon omista sykleistä (planetaarisen systeemin kiertoparametrit, maapallon geologinen aktiivisuus/laattatektoniikka/vulkanismi, auringon aktiivisuuden vaihtelu/aurinkosyklit, valtamerten oskillaatiot) johtuvaa useiden asteiden suuruista vaihtelua. Tästä on hyvänä osoituksen viimeiset 8 000 vuotta, jona aikana pitkät ajanjaksot on ollut huomattavasti nykyistä lämpimämpää.

  Tällä hetkellä aurinkotutkimuksen tuottamat uudet tulokset viittaavat vahvasti siihen, että seuraavat aurinkosyklit (24-26)ovat heikkoja. Toteutuessaan tällainen kehitys vaikuttaa viilentävästi maapallon ilmastoon seuraavien 20 - 30 vuoden aikana, kenties pidempääkin.

  Stabiili ilmasto dynaamisessa systeemissä on mahdoton. Ilmastoon kuuluu vaihtelu. Eivät maapalloon ja sen ilmastoon vaikuttavta luonnon syklit ole mihinkään kadonneet.

  VastaaPoista
 3. Jos tätä äärimmäisen pientä lämpenemistä seuraakin viileneminen niin alarmistit rupeaa väittään että se johtuu CO2 ja sitä taas torjutaan ISOLLA rahalla! Uskonto on aina oikeassa lämpeni tai sitten viileni :-D

  VastaaPoista
 4. JT: Kas, oli kuvan alla pieni linkki. Tosiaan, pitkällä aikavälillä tarkasteltuna nyt pitäisi jo viiletä, siksi 1970-luvulta alkanut ilmaston lämpeneminen on omituista, varsinkin kun auringon aktiivisuus ei sitä selitä. Noh, voihan olla, että kyseessä on vain hauska sattuma.

  VastaaPoista
 5. Auringon aktiivisuus oli 1900-luvun jälkimmäisellä puoliskolla ja varsinkin 1980- ja 1990-luvuilla (aurinkosyklit 21 ja 22) korkemalla tasolla kuin
  1 000 vuoteen. Tämä selittää hyvin havaitun lämpötilakehityksen.

  Sitten aurinkosykli 23 venyi pikäksi ja loppuvaiheessa pilkuttomaksi, ja yllätys yllätys...Lämpötilat eivät enää nousseetkaan. Kymmeneen vuoteen ei ole enää lämmennyt.

  VastaaPoista
 6. tää sivu on ihan paskaa.

  VastaaPoista