lauantai 20. helmikuuta 2010

HS julkaisi bloggaajan mielipiteen !("Climate warming")

Ihmeiden aika ei ole ohi ja jopa Helsingin Sanomat osaa muuttua, kun maailma muuttuu ! Lehti julkaisee jo toisen mielipidekommenttini kolmen kuukauden sisällä, aikaisemmin keskimäärin kerran vuosikymmenessä. Veikkaan kommentin aiheuttavan protestikirjoitusten tulvan, totuus on aina "uskoville" kova pala ;-)!Ilmastolakiako tässä tarvitaan?

HS - Mielipide - 20.2.2010 - 1269 merkkiä - 1. painos

Vihreiden kansanedustaja, "ilmastopoliittinen asiantuntija" Oras Tynkkynen vaati (HS Mielipide 17.2.) ilmastolakia. Laillahan alkaakin olla jo kiire, kun koko ilmastonmuutosagenda uhkaa hajota käsiin. Lukuisat viimeaikaiset skandaalit IPCC:n raporteissa ovat saaneet jo jopa joukon IPCC:n sisäpiirin tiedemiehiä vaatimaan IPCC:n hajottamista. Brittiläisen East Anglian yliopiston ilmastotutkimusyksikkö CRU:n syrjään siirretty johtaja Phil Jones on myöntänyt sen, mitä kriittiset tiedemiehet ovat . . .

(Koko teksti: Helsingin Sanomat "Lukijat" tänään la 20.2.2010)

12 kommenttia:

 1. Omistaako HS oikeudet tuohon tekstiisi, vai mikset voi pastettaa sitä kokonaan tänne? En kuzekkaan HS:ään päin, joten lehdestä sitä en tule näkemään. Höh. :(

  VastaaPoista
 2. Löytääkö tuon tekstin netin kautta jostain kokonaisena.?

  VastaaPoista
 3. Joo, se ei nettiversiossa ole, mutta esim. tuolla
  tiede.fi:n pulinafoorumilla joku jo ystävällisesti
  sen näytti koko kopiona, topicin nimi on "Onko hesarin linja muuttunut ilmastokysymyksessä". Älkää välittäkö kommenteista, siellä on iät ja ajat ammuttu minua kuin vierasta sikaa ;-)!

  Blogin pitäjä

  VastaaPoista
 4. Onnittelut.

  Hesari saattaa olla viilaamassa linjaansa. Päätoimittajakin vaihtuu. Toivottavasti avarakatseisuus ja avoimmuus lisääntyy.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut siitä että kirjoitus pääsi läpi! Sananvapaus on sittenkin olemassa edes jossain muodossa. Täytyy lukea tuo kirjoitus.

  Mitä mieltä blogin pitää on siitä pitäisikö SanomaWSOY kaapata ja ostaa alarmistitit ulos firmasta, ja sitä kautta potkia alarmistinen ja "tiedostava" henkilökunta pois?

  Ennen WSOY taisi olla oma suomenkielis-mielinen kustannusyhtiö ennen kuin Sanoma osti sen. Pitäisikö sekin päästää vapaaksi Sanoman kahleista?

  Tämä mitä ehdotan vaatii tietysti "hieman" rahaa...

  VastaaPoista
 6. Juu, kysyin vaimolta, olisiko sillä talousrahoista jäänyt pari hassua miljardia, mutta ei kuulemma, joten joutunen jättämään WSOY:n ostamisen toiseen kertaan ;-)!

  VastaaPoista
 7. Juttu on siis täällä:
  http://www.tiede.fi/keskustelut/geologia-maa-meri-ja-ilma-f7/climategate-ja-sen-vaikutus-ilmastopolitiikkaan-t44342-1155.html

  VastaaPoista
 8. Niinpä on, tuon sivun alalaidan kommentissa, ovat yhdistäneet sen toiseen topickiin !

  VastaaPoista
 9. On siellä "tieteen" pölinähuoneessa jokunen jotka jakavat näkemyksesi ilmastonmuutosvouhotuksesta. Eli et onneksi joudu olemaan siellä aivan yksin.

  VastaaPoista
 10. Moro,
  Jep, aamukaffella oli kiva löytää sun kirjoitus hesarista.
  Kai niiden on pakko alkaa päästää läpi järjen ääntä kun ei missään muualla maailmassa kuin täällä tunguskalla lauleta ilmastouskonnon hoosiannaa.
  Viime aikojen sää on kuitenkin ollut jotain muuta kuin mihin on totuttu viimeisen kymmenen vuoden aikana kysynkin siis uskooko Hanski että
  säätämme manipuloidaan ?
  Kansainväliset sopimukset kun kieltävät sellaisen jos se tehdään "vihamielisessä mielessä" mutta muuten kaikki on sallittua.
  T:Vesa

  VastaaPoista
 11. En usko, että tämänmittaiseen sään manipulointiin ainakaan vielä on mahdollisuuksia. Paikallisia sateita kai voidaan siirtää hopeajodidin tai hiilihappojään kylvämisellä sadepilviin, mutta suureen sään säätelyyn on vielä matkaa. Normaalia tämä kai, lämpimät läntiset virtaukset ovat siirtyneet kulkemaan eteläpuoleltamme, toivottavasti vain tilapäisesti !

  VastaaPoista
 12. http://www.adressit.com/oikeuspohjaveteen

  VastaaPoista