maanantai 8. helmikuuta 2010

Viherenergian harhatiellä taas: Metsähake lisää hiilipäästöjä




YLE-uutiset


Vihreiden energiahumppa menee aina ojasta allikkoon. Biopolttoaineet nostavat ruo´an
hintaa ja tuhoavat sademetsiä, nyt uusi tutkimus osoittaa metsähakkeen käytön lisäävän hiilipäästöjä. Mutta ympäristöjärjestöt pitävät kiinni kannastaan, viis tosiasioista !

4 kommenttia:

  1. Niin, tämä ilmastohumppa alkaa tuntua jo lähes koomiselta.Ideologialta, jossa ei ole kuin yksi totuus, kuten kommunismissa, kapitalismissa, Jehovan todistajissa, taistolaisissa.. jne. Meillä oli aikoinaan koulussa biologian opettaja nimeltä Jouko. Ja penkkarivitsinä oli anekdoottina, että "Joukossa tyhmyys tiivistyy". Sen verran olen ilmastohistoriaa lukenut, että aina on ollut kylmiä ja lämpimiä kausia. Minusta joku risun ja kantojen poltto on arveluttavaa, on nimittäin muistettava, että siinä myös katoaa sellaista pääomaa mitä uusi metsä tarvitsee. Sanoisin, että maalaisjärkeä pitäisi käyttää, ennen kun alkaa tuottaa ns. ehdottomia "totuuksia". Terveisin Repostelija.

    VastaaPoista
  2. Jotkut sanovat että metsähakkeen pitäisi jäädä metsään, jotta se lahoaisi sinne ja siitä tulisi näin maanparannusainetta.

    Mitkä on bionergian päästöarvot, eli vaikutus hengitysilmaan, maaperään ja vesistöön? Siis verrattunua muihin energiamuotoihin. Pitäisi kiinnittää huomiota onko siinä muita päästöjä kuin hiilidioksidi. Meinaan, että kun hiilidioksidia on jatkuvasti ylikorostettu, vaikka hiilidioksidi ei ole saaste vaan kasveille välttämätön aine.

    Sitäkään ei olla julkisuudessa mietitty mitkä ovat bionergian tuotantokustannukset ja kannattavuus sekä hinnat asiakkaaille? Jos sitä pitää verorahoilla pyörittää, ei se silloin toimi.

    Entäs miten paljon sähköä voi bionergialla saada, minkä paikan sähkön tarpeen sillä voi tyydyttää ja miten pitkäksi ajaksi?

    Onko sitä mietitty miten paljon bioenergiaa on jo nyt kyetty hyödyntämään? Pitää muistaa että paperin ja sellun valmistuksen sivutuotteena syntyy lipeää jota hyödynnetään energian tuotannossa melko tehokkaasti jo nyt.

    VastaaPoista
  3. Kyllä oikealla bioenergialla pystyy korvaamaan montakin eri sähköntuotantomuotoa. Miksi näin ei tehdä? Olisiko rahan ahneus esteenä? esim. biokaasun syöttötariffeja kehiteltäessä jätti Pekkarisen porukka maatilat kokonaan pois tuen piiristä. Gasum ja muut suuret yhtiöt saavat nekin TYÖLLISTÄVÄT roposet ja sen tietää, että optioihinhan ne menevät.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Biokaasu

    VastaaPoista
  4. Tuotantomäärät

    Maaseudulla pienimuotoiset hajotusyksiköt ovat tavallisia: Kiinassa on 8 miljoonaa yksikköä, Nepalissa 50 000, Saksassa 2 000, Itävallassa 120 ja Sveitsissä 69 (julkaisuvuosi 2005).[4] Euroopassa Iso-Britannia ja Saksa ovat johtavia biokaasun tuottajia 2006. EU tuotti biokaasua öljyekvivalentteina 5,4 milj. toe (2006) ja 4,7 milj. toe (2005) eli 62 000 GWh (2006) ja 55 000 GWh (2005).

    Saksassa tuotannon kasvu on ollut Euroopan suurin 2003–2006. Kasvu perustuu maanviljelijöiden sähkön syöttötariffiin ja 3500 biokaasuyksikköön (2006) sähkön ja lämmön yhteistuotantona.[2] Saksan biokaasuyhdistyksen tavoite on nostaa kapasiteetti 1000 MW:sta (2006) 9500 MW:iin ja kymmenkertaistaa sähkömäärä 76 000 GWh:iin (2020), mikä olisi 17 % Saksan sähkönkulutuksesta. Sähköä tuotettiin biokaasusta 7300 GWh (2006) Saksassa.[5] Määrästä noin puolet 3 600 GWh kerättiin kaatopaikoilta biokaasuna.[6]

    Biokaasusta tuotettiin Suomessa sähköä vain 22 GWh (2006). Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen säätää biokaasulle syöttötariffin, siten että siitä saataisiin sähköä kymmeniä tai satoja MW:ja 5 vuoden päästä.[7] Tavoite on merkittävästi Saksaa vaatimattomampi. Saksa tukee biokaasun tuotantoa rinnan muiden uusiutuvien energiamuotojen kanssa. Suomen sähkönkulutus oli noin 90 000 GWh (2006).[8]

    Ruotsissa biokaasu antaa sähköä. lämpöä, liikenteen biopolttoaineita ja korvaa maakaasua kaasuverkossa (1,8 milj m3/a). Göteborgin jätevedenpuhdistamo tuottaa 1600 m3 biokaasua/h yhteensä 60 MWh/a. Ruotsissa on 779 biokaasubussia, 4 500 biokaasuautoa ja 1 biokaasujuna.[9] Biokaasun jakelu säädettiin pakolliseksi huoltoasemille, kuten myös biodieselin ja etanolin jako isoilla asemilla (yli 3000 m³/a). Ruotsi päätti lokakuussa 2006 myöntää 30 % veronkevennyksen biokaasuautoille.[10]

    Suomessa vaan toinen tuotantotapa polkee toisen vaihtoehdon järjestään joka asiassa. Ei tänne mahdu kuin yksi totuus kerrallaan.

    Kannatan järkevää energiantuotantoa, en kannata ilmualarmisteja.

    VastaaPoista