lauantai 27. maaliskuuta 2010

Lihansyöntiä kriminalisoidaanIhminen on eläinopillisesti sekasyöjä, tarkemmin raadonsyöjä, mutta vihreät yrittävät kouluttaa meistä märehtijöitä. Nyt taas uusin IPCC:n moka,"meatgate",jossa YK korjaa
IPCC:n humpuukia. IPCC:n kannan ymmärtänee siltä pohjalta,että johtajansa Pachauri on hindu,joille lehmä on pyhä eläin ja sen sijaan että söisivät kantturansa,palvovat niitä. Pitäisikö meidän kaikkien mennä mukaan tähän sairaaseen humppaan?


LÄHDE

Ja Itä-Suomen konttiyliopistossa joku viherheebo on saanut läpi ihan väikkärin lihansyönnin turmiollisuudesta! Todellisuudessahan kasvissyönti johtaa mm. B12-vitamiin puutteeseen ja kasvien pii tärvelee hampaat. Ihminen ei ole luotu märehtijäksi.


LÄHDE

17 kommenttia:

 1. - Kasvissyönti on jees
  - Puhtaat energiamuodot on jees
  - Sademetsät on jees
  - jne.

  Pakkoko sitä on heittää kaikki fiksut jutut jorpakkoon vaan sen takia, että jotkut vouhottaa ilmastonmuutoksesta?

  VastaaPoista
 2. Toki jokaisen oma asia on, mitä syö, mutta toisten pakoittaminen samaan muottiin on väärin ja sitähän nämä ystävämme vihreät juuri "ilmastonmuutoksen" varjolla ovat tekemässä !

  Puhtaat energianmuodot. Joo,kun pidetään järki päässä. Tuulivoima on hyvin kallis, maisemaa pilaava ja epävarma sähköntuottotapa ja vaatii varavoimaa (=nopeaa säätövoimaa,jota saadaan vain vesivoimasta tai fossiilisia polttamalla) tyyntä varten. Ydinvoimaa ei voi/kannata ajaa osateholla.

  VastaaPoista
 3. Puhtaissa energiamuodoissa toimisi paikallisuus keskusjohtoisuuden sijaan, mutta tietenkään sellaista ei haluta tukea, vaan hankaloittaa.
  Aurinkolämpö toimii Suomessakin ja on halpaa.

  "Pakottaminen" eli lakien ja asetusten säätäminen on hankala juttu ylipäänsä. Painotukset ja toteutustapojen idioottimaisuus pilaavat hyvätkin ideat. Kuitenkin esim. herkullinen valaanliha olisi varmaan jo maailmasta loppu ilman pakotteita ja suojeluohjelmia.

  VastaaPoista
 4. Otsikkoosi liittyen, tiedätkö mitä tarkoittaa kriminalisointi? Kerrotko sitten missä ja kuka on ehdottanut lihan syönnin kriminalisointia?

  Toiseksi, tarkoititko Markus Vinnarin väitöskirjaa joka tarkastettiin 26.5. Turun Kauppakorkeakoulussa? Tiedetoimittajana osaat varmaan myös hieman yksityiskohtaisemmin kertoa miksi kyseistä väitöskirjaa ei sinun mielestäsi ilmeisesti olisi pitänyt hyväksyä.

  Timo Ahonen
  Turku

  VastaaPoista
 5. En tarkoittanut ko. väitöskirjaa puhuessani kriminalisoinnista,viittasin sillä vain tähän trendiin, jolla vihreät varmaankin ennenpitkää sen rikokseksi julistavat. Pahoittelen, jos kärkevä sananvalintani loukkasi, se ei ollut tarkoitus !

  "Blogin pitäjä"

  VastaaPoista
 6. Ihminen voi olla vihreä, vaikka vastustaisi ilmastohömppää. Se on vähän sama kuin että kaikki skinheadit eivät ole rasisteja.
  Ilmastouskovaisten monopoli vihreydessä on murskattava.

  VastaaPoista
 7. Eli kriminalisoinnilla tarkoitat trendiä jolla ennenpitkää joku julistaa jotain rikolliseksi? Tiedetoimittajaksi itseään kutsuvalta toivoisi täsmällisempää terminologian käyttöä. Vähintään otsikkotasolla.

  Jätit vastaamatta kysymykseeni Vinnarin väitöskirjasta. Oletko sitä mieltä, että Turun Kauppakorkeakoulussa (eli mielestäsi "Itä-Suomen konttiyliopistossa") tarkistettu väitöskirja sisälsi siinä määrin virheitä, ettei sitä olisi pitänyt väitöskirjaksi hyväksyä?

  Timo Ahonen
  Turku

  VastaaPoista
 8. Sori off-topic, mutta vielä esimerkki tuosta paikallinen vs. keskusjohtoinen energiantuotanto:
  http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/lehtiarkisto/19325.html

  Kolmivuotiaan Allinnan Helmen isännöitsijänä toimiva Markku Laitinen kertoo, ettei ole urallaan koskaan aiemmin törmännyt sellaiseen uhkailuun ja painostukseen, joka alkoi aurinkolämpöprojektin tiimoilta. Viiden tähden energiantuottajat eivät mielellään katso varpailleen astuttavan ja syystä. Vaikka päästöjä halutaan leikata, ovat kaukolämpöyhtiöt tärkeitä rahasampoja niiden omistajille.

  VastaaPoista
 9. Blogisti Vasarahammerilta ilmestyi tämmöinen juttu asian tiimoilta.

  http://vasarahammer.blogspot.com/2010/03/vihreaa-hulluutta.html

  VastaaPoista
 10. Timo Ahoselle:

  Todellakin, yliopiston kohdalla olen erehtynyt, mtv3:n uutinen alkaa "Itä-Suomen yliopiston tutkija .." ja en huomannut, että väitös itse asiassa tehtiin Turun yliopistossa. Pahoittelen.

  Sanonta "konttiyliopisto" on vain humoristinen ilmaisu, joka tulee edesmenneeltä HS:n pilapiitäjä, prof. Kari Suomalaiselta. Otsikko ei viitta ko. tutkimukseen,linkki on vain jutun viitemateriaalia, kuten kerroin jo yllä.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: "Ihminen voi olla vihreä, vaikkei uskoisi ilmastohömppään". Kas, sepäs uutta, kiva niin ! Ei minunkaan kritiikkini estä minua tekemästä järkeviä päätöksiä, joilla säästän energiaa ja rahaani, mm. vaihdoin jo pari vuotta sitten ison jenkkiautoni (Sebring) pienimpään japsiin, Toyota AYGO:on, koska ajan näin elääkeellä kovin vähän. Energiansäästölamput vaihdoin kotiini jo puoli vuosikymmentä sitten, kun poltin sormeni hehkulamppuun ;-)!

  VastaaPoista
 12. Pahoittelusi on turhaa koska minulle et mielipahaa aiheuttanut. Ihmettelen vaan kuinka monta virhettä lyhyeenkin postitukseen saa tiedetoimittajaksi itseään tituleeraava mahtumaan.

  Tajusin kyllä, että kirjoituksessasi "viitteen" ei tarvitse liittyä kirjoituksen otsikkoon.

  Mutta ymmärsinkö siis väärin, että kappaleesi: "Ja Itä-Suomen konttiyliopistossa joku viherheebo..." ei ollut tarkoitettu väitöskirjan sisällön vähättelyksi ja väitöskirjan tieteellisyyden epäilyksi? Jos ymmärsin sävysi väärin, pahoittelen itse. Jos taas tarkoituksesi oli vähätellä ja epäillä toivoisin tiedetoimittajalta hieman syvällisempää analyysiä.

  Timo Ahonen
  Turku

  VastaaPoista
 13. Vihreät olkoon autuaita uskossaan ja syököön sitten vihreää. Kasvitkin osaavat puolustautua ja pitää kiinni elämästään. Niillä ei ole jalkoja joilla juosta karkuun eikä sarvia taikka hampaita joilla puolustautua.

  Ei, ne puolustautuvat syömiseltä myrkyillä. Vaatii suurta tietoutta toteuttaa kasvissyöntiä niin, ettei itse sairastu nk. elintasosairauksiin kuten syöpiin ja sv-tauteihin taikka db-mellitukseen joihin runsassokerinen ja runsaasti kasvirasvoja sisältävä ravinto lähes vääjäämättä nykypäivän ns. terveystietoiset sairastuttaa.

  T: Bacon and eggs

  VastaaPoista
 14. Tämmöinen juttu

  http://takkirauta.blogspot.com/2010/03/vihrea-hakaristi.html

  VastaaPoista
 15. juu raadonsyöjä mitenkä vatsa taitaisi kestää???

  ja sitten on näitä raakaravinnon syöjiä jotka eivät juuri sairastele

  kukin eläköön tavallaan ja nuo energialamputkaan ei niin 1selitteisiä
  kesällähän ei paljon sähkövaloa tarvitse talvella tulee se lämpö hyödyksi

  VastaaPoista
 16. Lisään tähän "anonyymin" kommentin,jonka kai epähuomiossa hylkäsin,koska siirto ei onnistunut:


  Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi "Lihansyöntiä kriminalisoidaan":

  juu raadonsyöjä mitenkä vatsa taitaisi kestää???

  ja sitten on näitä raakaravinnon syöjiä jotka eivät juuri sairastele

  kukin eläköön tavallaan ja nuo energialamputkaan ei niin 1selitteisiä
  kesällähän ei paljon sähkövaloa tarvitse talvella tulee se lämpö hyödyksi


  Blogin pitäjä vastaa:

  No,ihmislajin vatsa on kestänyt "raadonsyönnin" ja kai miljoonisen vuotta,on kas "suuniteltu" sellaiseen.

  Tämä kasvissyönti nyt on muoti-ilmiö,kai silläkin hengissä pysyy jos muistaa lisäravinteet (mm. B12 vitamiini). Jossain oli artikkeli tutkimuksesta,jonka mukaan kasvissyönti kutistaa aivoja. Tuo vaikutelma minullekin on tullut noista ;-).

  En tunne ketään porkkananjärsijää, raakaravinnolla elävää, kuulostaa vähän tylsältä? Ehkei se elämä siitä pitene,mutta TUNTUU pidemmältä?

  Nuo lamput ovat monimutkaisempi kysymys.Hehkulamput säästävät lämmityskuluissa vain omassa talossa,jossa voi rukata kattilaa alemmalle teholle jos lamput lämmittää. Kerrostalossa ei saa mitään hyötyä. Totta,että nykyisten energiansäästölamppujen pakko on ennenaikainen toimi,seuraava sukupolvi eli led-lamput kun ovat ovella.

  VastaaPoista
 17. En tiedä näkeekö tätä enää kukaan, mutta pakko heittää pökköä pesään sillä ärsyttää niin pirusti.

  "Ihminen ei ole luotu märehtijäksi." Mitäh?! Ja mihin ihmeeseen tämä perustuu? Ihmisen suku on ollut olemassa noin 2 miljoonaa vuotta. Tuolloin (kuten myös jo suvussa Australopithecus) ihmisen ruokavaliosta suurin osa koostui marjoista, hedelmistä, kasvien silmuista, versoista, juurista, juureksista, pähkinöistä ja muista kasvikunnan tuotteista. Löydetyistä hampaista tehtyjen tutkimusten perusteella ruokavalio koostui pitkälti samoista elementeistä kuin nykyisillä simpanseilla. Ruokavalioon kuuluu myös niveljalkaisia sekä pieniä selkärankaisia, joita simpanssit saalistavat ryhmissä suhteellisen harvoin. Näin ollen ihminen on luotu rehunsyöjäksi.

  "Ei, ne puolustautuvat syömiseltä myrkyillä. Vaatii suurta tietoutta toteuttaa kasvissyöntiä niin, ettei itse sairastu nk. elintasosairauksiin kuten syöpiin ja sv-tauteihin taikka db-mellitukseen joihin runsassokerinen ja runsaasti kasvirasvoja sisältävä ravinto lähes vääjäämättä nykypäivän ns. terveystietoiset sairastuttaa."
  Kun ihmiskeho on kehittynyt käyttämään ravinnokseen yllä esiteltyjä luonnontuotteita, ja ruoansulatuselimistö sen sulattamiseen sopeutunut, miten se olisi yht'äkkisesti viimeisten tuhansien vuosien aikana voinut muuttua? Etenkään kun evoluutio ei enää etene normaaliin, luonnonvalintaan pitkälti pohjautuvaan tapaan (nyt siis kulttuurievoluutio vallitsee). Suurimman osan ihmissuvun olemassaolosta kasvikset ovat olleet RAAKOJA! Ja myrkyistä puheen ollen, mitä luulet syömäsi lihan sisältävän? Täpötäysiin navettoihin ja sikaloihin ahdetut lehmämme ja possumme on tungettu täyteen hormoneja, steroideja ja antibiootteja. Oletteko esimerkiksi koskaan miettineet miten on mahdollista, että lehmät tuottavat maitoa jatkuvalla syötöllä? Yleensähän nisäkäsnaaraiden maidontuotto jatkuu tietyn aikaa poikasen syntymän jälkeen. Vastaus on tietty hormoneissa ! Kyllä meidänkin mammoistamme saataisiin tuotantokoneita pienillä oksitosiini- ja prolaktiinipistoksilla. Siinä jollekin liikeidean tynkänen.

  On tietty totta, ettei kasvisruoasta helposti saa aivan kaikkia tarvittavia ravintoaineta. Suhteellisen pienellä vaivannäöllä se kuitenkin onnistuu. Itse olen siitä suht toimiva esimerkki. Olen ollut vegaani (ja suht raaka sellainen) viimeiset kymmenen vuotta. Länsimainen lääketiede ei löydä minusta vikaa.

  VastaaPoista