sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Mikael Pentikäinen on huumormiehiä?
Liekö savolaista sukujuurta? Kun kysyin, miksi ei ilmastouskoa kritisoivia kirjoituksia saa julki edes lehtensä "Mielipide"-osastossa, hän elokuun 4. 2010 vastasi näin:


"From: Pentikäinen Mikael
Subject: VS: Ilmastoskeptikkojen seljätys käynnissä mediassa?
To: "Hannu Tanskanen"
Date: Wednesday, August 4, 2010, 10:10 AM

Hei,

kiitos tiedoista. Itse en ole törmännyt siihen, että ilmastoskeptikkojen tekstien julkaisemiseen yritettäisiin vaikuttaa. Nyt sitä keskustelua tarvitaan.

Laitinen oli aikanaan poliittisen toimituksen päällikkö, ei ulkomaan.

Terveisin,
- Mikael P."


(Tekstin vahvennos kirjoittajan)

Tämän jälkeenkään ei yhtään ainutta kriittistä kommenttikirjoitusta ole näkynyt, olen itsekin tarjonnut useita, mutta vastausta ei saa pyytämälläkään ao. osastolta tai Pentikäiseltä, miksi. Ilmastouskon saarnoja sen sijaan nähdään lähes päivittäin. Kokeeksi tarjosin taas viikko sitten vastinetta tiedepalstansa aktivisti Risto Isomäen kirjoitukseen. Ei mennyt läpi eikä lehti suostu kommentoimaan sanallakaan:ILMASTOUSKON PUOLUSTUS HAKEE EPÄTOIVOISIA KEINOJA


Risto Isomäki kirjoittaa HS:n "Tieteessä" 26.7., että ilmakehän hiukkaset ja aerosolit peittävät 3/4 todellisesta hiilidioksidin aiheuttamasta lämpenemisestä. Tämä alkaa kuulostaa jo alarmistien epätoivoiselta selitysten etsinnältä sen tosiseikan edessä, ettei viiteentoista viime vuoteen enää ole ollut tilastollisesti merkittävää lämpenemistä.

Aikaisemmin kun antropogeeninen, ihmisen tuottama hiilidioksidi ei edes teoriassa selittänyt tietokonemallien ennustamaa lämpenemistä, keksivät alarmistit, että vesihöyry vahvistaa hiilidioksidin vaikutusta. Nyt kun tutkimus osoitti tuon vaikutuksen olevan olematon tai jopa negatiivinen, pitää keksiä uusia selitysmalleja. "Jos tosiasiat eivät tue teoriaa, sen pahempi tosiasioille", kuten Mr.Murphy tuumi.

Onneksi tämä "maailman suurin huijaus" alkaa tulla tiensä päähän, kun Yhdysvaltain Edustajainhuone äsken lopetti ilmastojärjestö IPCC:n rahoituksen, Britannian hallituksen tieteellinen neuvonantaja ehdottaa ilmastonmuutosuskon opetuksen lopettamista kouluissa ja "paluuta oikeaa tieteeseen" ja jopa EU:n talouskomis-
saari epäilee ilmaston lämpenemistä. Itse "ilmaston lämpenemisen isä", NASA:n James Hansen siirtyi jo aikaa sitten katuhuliganismiin Greenpeacen hörhöjen kanssa ja on tullut jo kahdesti pidätetyksikin laittomassa mielenosoituksessa.

Hannu T Tanskanen
Vapaa tiedetoimittaja


Perin merkillistä, valtakunnan tärkeimmälle lehdelle siis riittää ilmastoasiantuntijaksi fantasiakirjailija ja poliittinen vasemmistoaktivisti? Kun Isomäki nimitettiin kolumnistiksi, ehdotin Pentikäiselle myös ilmastokriittistä kolumnia. Vastausta ei tullut, mutta Pentikäinen palkkasi uudeksi kolumnistiksi Vihreän Langan päätoimittaja Elina Grundströmin ( ! ).

Ilmastoteologiahan on miljardibusines monelle taholle, ei ainostaan ilmatieteen laitoksille, vaan nyt myös hallituksille mahtava verotusautomaatti. Vihreille agenda tietenkin on toiveiden täyttymys, nyt voidaan länsimaista yhteiskuntaa sabotoida globaalisti.

Onneksi, kuten tarjoamani kirjoitus kertoo, agenda alkaa saada epäilijöitä myös korkeilta tahoilta, kenties selviämme tästä kvasitieteestä vain rahalla eikä 50 miljoonalla uhrilla kuten edellisestä vastaavasta nimeltä eugeniikka.

4 kommenttia:

 1. Hesarin (ja muunkin valtamedian) tavoitteet (mutta miksi?)

  TAVOITE: USKO ENNEN TOTUUTTA

  Totuudella ei ole niin väliä. Vain sillä on väliä, minkä ihmiset uskovat olevan totta.

  FANTASIAT ILMASTOUSKONNON AVULLA

  Ilmastomallit ovat kätevää kuvitelmaa, jotka tuottavat jotakin erittäin hyödyllistä.

  Meidän tulee ajaa tätä ilmaston lämpenemisen asiaa. Vaikka teoria ilmaston lämpenemisestä olisikin väärä, se tekee talous- ja ympäristöpoliittisesti oikeita asioita.

  Mitäs siitä vaikka ilmaston lämpenemisen tiede on huuhaata... ilmastonmuutos tuo mukanaan parhaan mahdollisuuden tuoda oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa maailmaan.

  ILMASTOUSKONNON VAHVISTUS vs. TODELLISUUS

  Britannian ilmatieteen laitos (UK MetOffice) harrastaa play station –ennusteita, jotka ”lupaavat” uskomattomia globaalien lämpötilojen nousua (2000-luvulla ei enää ole tapahtunut ilmaston lämpenemistä, vaikka CO2 pitoisuudet ilmakehässä ovat tasaisesti nousseet).

  Katso VIDEO (kun tätä kelailee, niin USKO vahvistuu):

  http://wn.com/UK_Met_Office__Projection_of_Temperature_Rise_to_2100

  VastaaPoista
 2. Laitoin tuon komentin linkin tähän helpommin tavoitettavaan muotoon:

  MetOffice

  VastaaPoista
 3. ILMASTOMALLIT

  Ilmastomallien ajot antavat aivan liian kuumia ennusteita:

  http://www.physorg.com/news/2011-07-climate-energy-wrong-hot-global.html

  Data from NASA's Terra satellite shows that when the climate warms, Earth's atmosphere is apparently more efficient at releasing energy to space than models used to forecast climate change have been programmed to "believe."

  VastaaPoista
 4. Ihan itkettää nämä ilmastomallit. Jos ihminen edes pystyisi vaikuttamaan huomattavasti hiilidioksiditasoon ja hiilidioksidi aiheuttaisi lämpenemistä, niin kertokaapa minulle, miten toisen maailmansodan asevarustelu, massapommitukset, atomipommit ja öljykenttien polttamiset eivät nostaneet hiilidioksiditasoa saatika globaalia lämpötilaa.
  Luulisi nyt satojen kaupunkien tuhoamisella olevan aika paljon suurempi vaikutus kuin teollisuudella...

  VastaaPoista