perjantai 14. lokakuuta 2011

James Hansen: Ilmastoskeptiset blogistit voittamassa kisan

Independent.uk


William M.Briggs kommentoi Hansenia blogissaan


"Ilmastonlämpenemisen isä", NASA:n New Yorkin sääyksikön johtaja James Hansen on harmistunut siitä, että vaikka valtalehdistö on kiltisti alamistien puolella, sosiaalisen median kirotut skeptiset blogisti ovat voittamassa tämän kisan ja syyttää
ilmastouskon tiedemiehiä puuttuvista kommunikaatiotaidoista.

Ja kuten aina, öljy-yhtiöthän ne Hansenin mukaan rahoittavat skeptikkoja...

6 kommenttia:

 1. "Ja kuten aina, öljy-yhtiöthän ne Hansenin mukaan rahoittavat skeptikkoja."

  Aivan. Tämä ei ole ainoa kerta, kun valtion, niiden yhteisen tai niitä lähellä olevaan, organisaatioon orientoitunut byrokraatti kuvittelee, että koko maailma toimii vastaavin komentohierarkioin kuin ne itse.

  Kuinka pihalla Hansenin pitää olla kuvitellessaan, että sosiaalinen media olisi järjestynyt pyramidimaisiin komentoketjuihin, joita öljy-yhtiö voivat helposti ohjailla. Tämän on Hansenin kuvitelma, sillä mitään muuta tapaa massiiviseen ohjailuun ei ole.

  Herätys Hansen, sosiaalinen media on anarkistinen. Sillä ei ole komentoketjuja eikä sillä ei ole esivaltaa. Öljy-yhtiöt sen enempää kuin Hansen byrokraattitovereineenkaan eivät pysty ohjailemaan sen blogisteja keskusjohtoisesti.

  VastaaPoista
 2. Hansen taitaa itse lämmittää ilmastoa? http://ilmastorealismia.blogspot.com/2011/10/kun-profeetta-lammittaa-ilmastoa.html

  VastaaPoista
 3. Hansenhan on oikeassa! Nimittäin tuossa ydinvoima kannanotossaan ja siinä, että kuka voitolla. Siihen kun hän väittää, että ilmastonlämpenemisen todisteet ovat entistä selvemmät, uskaltaisimpa jopa esittää eriävän mielipiteeni täältä takarivistä. Väite siitä, että skpetikkoleirillä olisi varaa parempii tiedottajiin on myös melko ihmeellinen, ainakin eurooppalaisesta näkökulmasta.

  VastaaPoista
 4. Minä täältä ovensuusta vielä lisään oman vaatimattoman panokseni.

  Mielestäni ilmastonlämpeämisen todisteet aiheuttajasta alkavat olla kiistattomat, ne ovat useat ja pääosin luonnolliset tekijät, aurinko ja merivirrat, kummaahan se olisi jos ei lämpeäisi merioskillaatioiden käänytessä lämpimään vaiheeseen, auringon samaan aikaan ollessa erittäin aktiivinen millä tahansa mittapuulla.

  Luonnottomoiksi lasken vaikkapa datamanipuloinnin, jota climategaten tiimoilta ja sen jälkipyykeissä esillä olleet tutkijat innokkaasti harrastavat.

  TimoH

  VastaaPoista
 5. Ei ole mitään syytä jäädä "oven suuhun" noin viisaan mielipiteen kanssa ;=)!

  Datamanipulointi on mm. sitä, että niiltä laajoilta alueilta, joissa ei ole mittausasemia, data "interpoloidaan" olemassa olevien asemien
  tuloksista. Kuten joku jossain, ehkä täällä toisessa topickissa sanoi, sama kuin arvioisi Helsingin lämpötilan Inarin aseman tiedoista.

  UHI eli asutus- ja teollisuukeskusten ympäristön
  luonnollisen lämpenemisen riittämätön huomioonotto on toinen tekijä. Kun vaikkapa Helsinki-Vantaan lentaseman UHI arvioidaan samaksi kuin 40 vuotta sitten ja UHI huomioidaan vain Kaisaniemen aseman tiedoissa (tositapaus),
  ollaan niin mestässä kuin vain voi.

  Mm. New Yorkin keskilämpötila on kohonnut sadassa vuodessa peräti 8 C astetta näistä tekijöistä johtuen. Jos se johtuisi hiilidioksidista, lämmön nousun pitäisi olla sama kaikkialla.

  VastaaPoista
 6. Jaa, ja mitähän hyötyä siitä olis öljy-yhtiöille? Tällä "co2 on ympäristömyrkky" menolla ne vain saavat paremman hinnan öljystä ja kuljetuskustannuksetkin ovat pienemmät, kuin että autot söisivät enemmän ja polttoaine olisi halvempaa. Autojen määräkin lisääntyy jatkuvasti, joten minkä vi*** takia ne "skeptikkojen" puolella olisivat.

  Tällä hetkellä ne sijoittavat rahoja ympäristöystävällisiin teknologioihin ja ostavat heidän bisnekselle vaarallisimmat keksinnöt itsellensä ja säästelevät niitä mahdollisimman pitkään. Näitä jo vuosia sitten esiteltyjä harppauksia akkuteknologiassa ei näy missään ja tuskin on vielä pitkiin aikoihin tulossakaan markkinoille. Esimerkkejä.

  "(2005) Toshiba on kehittänyt litium-ioni akun joka latautuu parissa minuutissa täyteen ja lisäksi kestää nykyisiä akkuja kauemmin."

  "(2008) Japanilaisen Toshiban uusi akku latautuu 90 prosenttiseen varaukseen muutamissa minuuteissa. Yhtiö aikoo moninkertaistaa akun valmistuksen lähivuosina. "

  Ja olihan noita vaikka mitä muitakin, mut nyt kiiressä ei tunnut löytyvän.

  VastaaPoista