torstai 10. marraskuuta 2011

Superpartikkelien energia kvanttikareilusta?
Olen keskustellut tuolla "Tiede"-lehden palstoilla yliopistonlehtori Syksy Räsäsen ja muiden kanssa "pimeästä energiasta". Nimekäs fyysikkomme ei kuitenkaan salli blogissaan esittää omia teorioita (maallikoiden höpinät epäilemättä käyvät hermoille), joten kiusaanpa niillä tässä varsinaisen aiheemme lomassa lukijoitani, jäävätpä talteen jälkipolville ;=).

Pääsimme niin pitkälle, että seuraavat lanseeraukseni jäivät sivuille, ainakin fyysikko nimimerkillä "Eusa" kertoi tutustuneensa ja kommentoi. Siis niinkin äskettäin kuin viime vuonna on esitetty arvostetulla tiedefoorumilla julkaistu teoreettinen tutkimus vakuuminenergian, tyhjön kvanttikareilun energian irroittamisesta:

ecd-database

Tässä "Eusan" kommentti:

Eusa kirjoittaa:
8. marraskuuta 2011 kello 9.25
Hannu Tanskanen:

"Luin paperin. En aivan vakuuttunut, että esim. tuollainen lateraalinen voima voisi tulla esiin ja että tasot pyrkisivät maksimoimaan yhteisen pinta-alan, mutta jäädään seurannalle"

Jatkoin Robert Forwardin teoreettisella tutkimuksella kvanttikareilun energian hyödyntämisestä tulevaisuuden avaruusmatkailussa:

Forward & Maclay

Tuolla eräs viitatuista tutkijoista esitti mielenkiintoisen ajatuksen, että vasta äskettäin havaitut avaruuden superhiukkaset ("Oh-My-God" -particles) saisivat muuten selittämättömän suuren energiansa juuri kvanttikareilusta. Näillä hiukkasilla, siis yksittäisellä protonilla on energia, joka vastaa yli 100 km/h lentävää golfpalloa tai relativistisena massana tiilen pudottamista varpaille, eli niiden nopeus on äärimmäisen lähellä valon nopeutta.


"Oh-My-God"-particles

(Kirjoitin näistä 2008 artikkelin TM:lle, mutta se jäi julkaisematta, koska uusi juuri vaihtunut päätoimittaja heitti minut ulos lehdestä)


Nyt tästä esitin oman teoriani kosmologi Syksy Räsäselle:


"Olettakaamme, että superhiukkaset saavat energiansa kvanttikareilusta. Tyhjön on saatava jostain tämä energia takaisin,jospa se ottaa sen fotoneista? Erittäin pitkällä matkalla siis fotonin energia vähenisi, eli aallonpituus pitenisi, toisin sanoen esiintyisi punasiirtymä. Tämä selittäisi havaitun kiihtyvän laajenemisen ilman spekulatiivista (negatiivista!) "pimeää energiaa".

Sen hän poisti, sanoen, ettei tämä ole foorumi omien teorioiden esittelyyn. Meninkö liian lähelle fyysikon omia teorioita, sanoihan hän aikaisemmin (myös tässä blogissa)esittämistäni universumimme ulkopuolisista massoista (esim. Suuri Magellanin Pilvi aiheuttaa galaksillemme?), että tuo on "oman tutkimukseni pääaihe".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti