keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Ville Niinistö vaatii "tieteen palauttamista ilmastokeskusteluun"


NYT on maailmankirjat sekaisin, vihreät vaativat tieteen palauttamista ilmastokeskusteluun! Näin oikein,muistamme, että vasta Britannian hallituksen tieteellinen neuvonantaja myös vaati tieteen palauttamista ilmastokeskusteluun "goreologian" sijaan.

Ilmastolain kiireellinen vaatiminen on luontevaa nyt, kun koko "ilmastonmuutos"-agenda uhkaa kaatua tosiasioihin ja tuulimyllyteollisuuskin on vauhdikkaassa alamäessä, väkeä heitetään pihalle sekä meillä että muualla.Vihreät De Gröna


"Eilen 23 yliopistoa ja tutkimuslaitosta sai pyynnön ehdottaa henkilöä kansalliseen tieteelliseen ilmastopaneeliin. Sen tavoitteena on muun muassa tuoda tiede takaisin ilmastokeskusteluun sekä osaltaan pohtia, millainen voisi olla Suomen ilmastolaki. Ilmastopaneelin avulla hallitus haluaa nostaa Suomen ilmastopolitiikan kunnianhimoa ja ilmastotieteen asemaa julkisessa keskustelussa"

5 kommenttia:

 1. Toki tässä peräänkuulutetaan tiedettä joka on samaa mieltä vihreiden kanssa, ei suinkaan väärää.

  VastaaPoista
 2. Tiede ei ole minkään puolueen tai ideologian omistuksessa. Tällaista tiedettä oli saksalaisten
  eugeniikka, rodunjalostus ja neukkulan Lysenkolaisuus,puolueen biologia,nyt niiden jatkeena on viherpuolueen tiede nimeltä "ilmastonmuutos". Ilmastohömppä on häpeä oikealle tieteelle.

  VastaaPoista
 3. Ilmastotutkimuksessa on syytä aloittaa uusi aikakausi

  Hallitusten välinen ilmastopaneeli IPCC on alunperin lähtenyt siitä olettamuksesta, että ihmistoiminnoista peräisin olevat CO2-päästöt olisivat ratkaisevassa asemassa maapallon ilmaston kannalta. Näinhän ei todellisuudessa ole, vaan ilmastoon vaikuttavat sekä maapallon ulkopuoliset että sisäiset tekijät monimutkaisella tavalla toisiinsa integroitunein vuorovaikutussuhtein.

  AGW-teorian pönkittämiseksi M. Mann ja IPCC:n "lätkäjoukkue" yritti häivyttää Keskiajan lämpökauden maapallon ilmastohistoriasta. Tätä voidaan perustellusti pitää ilmastotieteen historian suurimpana huijausyrityksenä. Ilman Keskiajan lämpökautta moderni lämpökausi olisi saatu näyttämään dramaattisemmalta ja sitä ei IPCC:n ytimeen kuuluvien tutkijoiden mukaan olisi voitu selittää muulla kuin ihmisen toiminnoista peräisin olevan CO2-pitoisuuden nousulla.

  Seuraavassa ote uusimmasta IPCC:n raportista (2007) jossa väitetään, että 1900-luvun jälkimmäisen puoliskon 50-vuotisjakso olisi ollut Pohjoisen pallonpuoliskon lämpimin 1 300 vuoteen:

  " It is likely that this 50-year period was the warmest Northern Hemisphere period in the last 1.3 kyr, and that this warmth was more widespread than during any other 50-year period in the last 1.3 kyr."

  IPCC:n raporteista paljastuneet virheet ja perusteettomat väittämät ovat murentaneet luottamusta koko IPCC:n toimintatapoihin. Toisaalta taas itse IPCC:n taholta on näkynyt näitä virheitä vähätteleviä kannanottoja ja vakuutteluja siitä, että raportit perustuvat vankkaan todistusaineistoon ja näyttöihin siitä, että ilmastonmutoksen takana olisivat ihmisen toiminnot.

  Geologiset, astrofysikaaliset ja historialliset todisteet nykyaikaa lämpimämmästä Keskiajan lämpökaudesta ja vielä sitäkin lämpimämmistä jaksoista viime jääkauden jälkeen ovat kuitenkin yksiselitteisesti niin vakuuttavat, että niitä ei voi kumota. Sama pätee pikku-jääkauteen, jolloin oli hyytävän kylmää auringon aktiivisuuden ollessa pitkän aikaa erittäin alhaisella tasolla. Ne osoittavat myöskin sen, että jopa useiden asteiden suuruinen vaihtelu kuuluu luonnollisena ilmiönä maapallon ilmastoon.

  Stabiili ilmasto dynaamisessa systeemissä on mahdoton. Pikku-jääkauden jälkeen vähitellen tapahtunut ilmaston lämpeneminen voidaan hyvin selittää suurelta osin auringon aktiivisuuden nousulla ja sen aiheuttamalla vaikutuksella maapallon valtameriin varsinkin, kun otetaan huomioon astrofyysikkojen osoittama Grand maximum auringon aktiivisuudessa 1900-luvun jälkimmäisellä puoliskolla.

  Perustellusti voidaan sanoa, että IPCC nykymuodossaan on tullut tiensä päähän. Jatkossa on syytä varmistaa ilmastotutkimuksen avoimuus ja puolueettomuus, poikkitieteellisyys sekä ennen kaikkea riippumattomuus. Poliittiset tarkoitusperät tai ympäristöjärjestöjen painostus tieitynlaisten tulosten saavuttamiseksi eivät kuulu tutkimusmaailmaan.

  Koska maapallon lämpötalouteen vaikuttavat niin planetaarisen systeemin kiertoparametrit, auringon aktiivisuuden vaihtelu, valtameret ja niiden oskillaatiot sekä maapallon oma geologinen ja geokemiallinen toiminta kuin ilmakehän koostumuskin, tutkimuksessa on oltava mukana ilmastotieteilijöiden ohella astrofyysikkoja, geologeja ym. tarvittavia tutkijoita. Eivät maapallon ilmastoon vaikuttavat luonnon syklit ole mihinkään kadonneet.

  Ilmastotutkimuksessa on aloitettava uusi aikakausi, jossa maapallon ilmastoon vaikuttavia eri osatekijöitä ja niiden vuorovaikutussuhteita tarkastellaan kokonaisvaltaisesti ja tasapuolisesti.

  Tieteen tehtävänä on antaa mahdollisimman objektiivinen kuva ilmaston vaihtelun syistä.

  VastaaPoista
 4. Voiko tuota enää selkokielisemmin kertoa?

  VastaaPoista
 5. Jyri Häkämies toppuuttelee Ville Niinistön "keulimista":

  Jyri Häkämies

  VastaaPoista