keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Snow, snow, snow ...

Taas alkavat Helsingin kaupungin lumitöihin varatut rahat olla lopussa uutisen mukaan, vaikka talvi on vasta alussa. Epäilenpä, että syy on näissä "ilmaston lämpenemisen" profeetoissa, jotka vakuuttavat,ettei enää talvea ja määrärahoja vähennetään. Washingtonissa muutama vuosi sitten senaattori Kennedy sanoi, ettei Washingtonissa enää "ilmastonmuutoksen" johdosta nähdä talvea,kun sattui "musta" joulu. Seuraavana talvena lunta tuli ennätysmäärä ja kansa hiihti Capitoliumin edessä. Toivottavasti nämä samat vouhottajat eivät saa aikaan, ettei jäänmurtajalaivastoamme uusita, Suomi on kuitenkin talvella vain saari.

13 kommenttia:

 1. Joskus 80-luvulla viime vuosien kaltaiset lumikatastrofit Helsingissä olisivat olleet täysin mahdoton ilmiö, kun miehiä ja kalustoa riitti..

  VastaaPoista
 2. Ei taida olla Hgin kaupunki ainoa "yksikkö" joka on vähentänyt määrärahoja ja kalustoaan näissä lumitöissä.
  Tasan kaksi vuotta sitten ilmatieteen laitoksen R. Ruuhela totesi suurinpiirtein, että on tilastollinen mahdottomuus, että tulisi kolmas lumitalvi peräkkäin! Mitähän nyt asiasta kommentoisi? Tosin, hän totesi 2011 eräässä itsenäisyyspäivän puheessa, että ilmaston muutoksen torjuminen alkaa pienistä teoista!

  VastaaPoista
 3. Voi tätä lumen määrää!
  Sitä alkaa jo pikkuhiljaa toivoon että Tanskanen on väärässä ja ilmasto todellakin lämpenee... ;-)

  VastaaPoista
 4. @Toiveilla ei näissä asioissa paljoa ole tekemistä.
  Mutta,eihän tämä tietenkään todista mihinkään suuntaan, vuosia/talvia nyt on erilaisia ja on aina ollut.

  VastaaPoista
 5. Sauri tokaisi jossain, että kalustoa on turha pitää ruostumassa... jos vaikka tuleekin lumeton talvi. Tietysti hölmömpi luulee, että kalustoa säilytetään maalaisjärjellä ajatellen niin, että se ei ruostu käyttökelvottomaksi. Mutta taustalla on suurempi ajatus: vihreitten lempiajatus eli vaihtoehtoiskustannus*, jonka mukaan kalustoon investoidut rahat voidaan käyttää johonkin muuhun. Tätä mikkihiirirahaa on vihreillä käytössä rajattomasti. Esimerkiksi asukaspysäköintipaikka maksaa Oden mielestä 50000, koska pysäköity auto vie tilaa eli arvokasta tonttimaata. Ode ei suostu ymmärtämään, että kadunvarsipaikalle nyt vain ei oikeasti ole mitään muuta käyttöä. Mutta noin teoriassa... Kumma kyllä, lumikasoja voidaan huoletta ajaa kadunvarsipaikoille eikä siitä tule mitään 50000 euron kustannusta, vaikka tilaa menee paljon enemmän kuin auton viemä tila.

  Jos joskus mietitte, miksi vihreitten naama on aina norsunvitulla, niin se johtuu valtavasta sisäisestä kamppailusta todellisuuden ja oikean rahan sekä mielikuvituksen ja mikkihiirirahan kesken.


  * vaihtoehtokustannus on talousopin käsite, jolla mikä tahansa, korrrrosstan mikä tahansa investointi saadaan näyttämään kannattamattomalta työntämällä mielikuvitusrahaa sopiviin väleihin.

  VastaaPoista
 6. http://www.greenpeace.org/finland/fi/media/blogi/pstt-alas-lumet-takas-vihaiset-hiihtjt-helsin/blog/31029/

  :-D

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoista? Jim D:Salaliittoteoriat Jesse Venturan johdolla kausi 1-jakso 3, kannattaa katsoa.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. www.ruutu.fi/ohjelmat/jim d/kausi-1-jakso-3-ilmaston lämpeneminen.

   Poista
 9. Eihän 4 tosilumista talvea mitään todista, mutta 1 vähäluminen todistaa.

  VastaaPoista
 10. Helsinkiin tulee kuulemma koneurakoitsijoita lumitöitä tekemään jo yli 700 km:n päästä pohjoisesta.

  VastaaPoista