torstai 25. huhtikuuta 2013

Vihreiden projektien rahat häviävät ja epäonnistumiset salataan neljännesvuosisadaksi

LÄHDE

10 kommenttia:

 1. Nyt menee hurmoksellinen otsikointi vähän turhan pitkälle. Tällä jutulla ei ole mitään tekoa "vihreyden" eikä "projektien" kanssa. Tämä on vain karua tarinaa siitä, miten suuret velkojat (eli yleensä pankit ja vakuutuslaitokset) saavat aina omansa pois ja pienyritykset jäävät nuolemaan näppejään. Puolet firmasta valmisti vaihteita tuuliturbiineihin ja toinen puoli muuhun teollisuuteen, pääasiassa paperiteollisuuteen, jolla ei mene kovinkaan hyvin nykyisin.

  Siis perinteisen teollisuusliiketoiminnan epäonnistuminen, jonka salaisuudet liittyvät lähinnä pankkien haluun pitää nimensä puhtaina pienyrittäjien rahojen viemisestä. En voi estää ketään olemasta iloinen suomalaisten työpaikkojen häviämisestä, mutta annetaan kunnia sinne minne se kuuluu...

  VastaaPoista
 2. Kyllä se tuulivoimaloihin toimittaminen varsin oleellinen osa oli ja sen projektithan menevät syteen heti kun veronmaksajien tuki loppuu. Winwind, Vestas...

  VastaaPoista
 3. Ihan kiva että kommentoit ahkerasti nimimerkki "CosMiik" ja kuten huomaat, minä julkaisen myös kriittiset kommentit niin kauan kuin ne eivät mene pelkäksi henkilöön iskeväksi "ad hominem"´iksi, toisin kuin useimmat vihreät bloggarit. Erittäin iloinen olisin jos uskaltautuisit tänne omalla nimellä, asiaahan täällä puhutaan, miksi turhaan kainostella?

  VastaaPoista
 4. En kainostele bloginpitäjää, mutta tämä on julkinen foorumi. Jos olet yhtään seurannut parhaillaan vellovaa vihapuhe ym. keskustelua, ymmärrät ehkä haluni välttää kotiin asti tulevia ongelmia. Niitä voi saada yllättävän helposti nykyisin vaikka ei olisikaan julkisuuden henkilö. Tarvitaan vain osallistuminen keskusteluun joka herättää voimakkaita tunteita ja valitettavasti ilmasto-, EU- ja maahanmuuttokeskustelut ovat juuri sellaisia. Sinä aikana kun olen täällä kommentoinut, en ole nähnyt kenenkään (Blogistia lukuun ottamatta) esiintyvän omalla nimellään. Jos alan joskus pitää omaa blogia, niin se on sitten eri asia. Ihan kunnioitettavaa että et karsi kriittisiäkään kirjoituksia.

  VastaaPoista
 5. En usko että vihapuheita tulee asiakeskustelussa, vaikka ilmastonmuutos onkin aiheena voimakkaasti politisoitunut. En minä ainakan ole saanut mitään vihapuheita täällä, facebookissani, puhumattakaan kotiini asti, vaikka yhteystietoni näin kunatpoliitikkona ovat julkisia.

  VastaaPoista
 6. Sen sijaan olen saanut viestejä, joissa kerrotaan tieteilijöhin kohdistuneesta painostuksesta, jos he ovat uskaltautuneet kritisoimaan "uskoa". Ehkäpä siksi lähes kaikki nimellään keksusteluun uskaltautuvat ovat eläkkeellä olevia professoreita ja vastaavia ammattilaisia.

  (pahoitelen painovirheitä, niitä ei tällä iPodilla voi korjata kuin ottamalla koko tekstin uusiksi ja pienikin viivyttely lukitsee tesktin teon, jostain syystä,,,)

  VastaaPoista
 7. En sano että kyse olisi nimenomaan tästä blogista, vaan asia on pidemmän tähtäimen periaate. Mikäli olen asioita oikein seurannut, et ole itsekään välttynyt henkilöösi kohdistuneesta arvostelusta useammalla foorumilla. Vaikka kukaan ei ole uhkauksia kotiin asti tuonutkaan, se on varmasti vaikuttanut julkikuvaasi jollain tasolla. Oma blogi on eri asia ja silloin on oltava valmis kohtaamaan nekin, joilla ei ole edellytyksiä ymmärtää omia sanomisiaan. Oma nimimerkkini on jokaisella joskus käyttämälläni online-foorumilla ollut sama, joten se on käytännössä oma identiteettini. Ainoa ero on sen irrallisuus fyysisestä henkilöstäni, mikä on nykytietämyksen valossa järkevä toimintatapa.

  VastaaPoista
 8. Niin no, silloin kun asetuin ehdokkaaksi eräs häiriintynyt tamperelaisnainen heitti lokaa Uuden Suomen palstoilla, menetti sitten kirjoitusoikeutensa... en pitänyt uhkana. Keskustelufoorumeilla, kuten aikoinaan nk. "Tieteessä" toki räävittiin, mutta se kuuluu asiaan jos provosoi.

  VastaaPoista
 9. Lisänä vielä, että omalla nimellä ja omalla cv:llä esiintyminen tuo keskusteluun aivan toisenlaista uskottavuutta, nimimerkin takaa ei voi päätellä kirjoittajan pätevyyttä kuin osin.

  VastaaPoista
 10. Se on vain positiivinen lisä. Huomio pitäisi olla asiassa eikä henkilössä.

  VastaaPoista