perjantai 10. toukokuuta 2013

Autoteollisuus: "Etanolibensiini tuhoaa autosi"

LÄHDE Niinpä, eipä ole tullut kolmeen vuoteen mieleenkään uudelle autolleen tuota viinalatinkia tarjoilla...

11 kommenttia:

 1. Miten tuota olet voinut välttää kun kaikissa markinoiden bensiinilaaduissa on vähintään 5 % viinaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin, että olen tankannut E5:a, en E10:ä, joskus jopa mootoria ilahduttaakseni Shell´in superia, jossa ei ollenkaan viinaa...

   Poista
 2. Tässä vastaväitteitä:

  http://www.fuelfreedom.org/myth-15-ethanol-fuel-will-destroy-my-engine/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ehtiinyt perehtyä, mutta toki vastaväitteitä on ja EPA ylistää jopa uutta suuniteltua 15%:sta. Mutta jos Detroitin autoteillisuus ja Amerikan autojärjestö sanovat noin, on siinä vihna perä. Autoteollisuus jopa irtisanoutuu takuusta jos moista käyttää...
   Kumpaan uskot auton kestävyyden asiassa enemmän, auton valmistajaa vain vihreää EPA:aa, jokoa jopa julisti hiilidoksidin "ilmansaasteksi" taannoin?

   Poista
  2. Ehkäpä tulisi välttää Fox Newsin käyttämistä lähteenä missään asiassa. Hyvin harvat tahot pitävät sitä edes uutiskanavana. Kuka liene on tuo jutun "autoteollisuus".. Autoteollisuus ei myönnä mitään takuita, valmistajat myöntävät. missään virallisessa yhteydessä ei yksikään valmistaja ole sitä sanonut. Jutussa mainitut Toyota ja Lexus varmaan käyttävät varoitustarroja autoissaan, nimittäin niissä malleissa joihin tuo sekoitus ei oikeasti sovi.
   En itsekään ole järin ihastunut etanoliin bensiinin korvikkeena ainakaan niin kauan kun sitä ei pystytä valmistämään huomattavasti ympäristöystävällisemmillä tavoilla kuin nykyisin. Autoja se tuskin tuhoaa muualla kuin suomessa, missä jokaisella pikkukirpullakin ajetaan vähintään 300 000 km. Keski-Euroopan ajomäärillä ei varmaan ehdi vahinkoa syntyä.

   Poista
  3. Niin, FOX varmaankin on kauhistus meikäläiselle vihervasemistovetoiselle medialle, brainwshia uhkaavat tosiasiat aina pelottavat....kukas niitä autoja tekee, jos ei autoteollisuus?

   Poista
  4. Eikä yksin autoteollisusm vaan myös Amerikan mahtava autoliitto ei suosittele sitä...varmaan sekin kauhean oikeitoblogin äänitorvi?

   Poista
 3. Taas kerran pahoittelu kirjoitusvirheistä, tlää iPad´illa on hankala kirjoittaa oikein (jos mieitn, se l,ukitsee tekstin, en voi jatkaa...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon on kaksi mahdollista ratkaisua; siirry android-tablettiin tai lopeta miettiminen. Voisi tietysti yrittää perehtyä myös pädin asetuksiin. Tuskin edes Applella ollaan niin hölmöjä, että eivät antaisi käyttäjien muokata tekstiään tietyn ajan jälkeen. Vaikka toisaalta niiden menestys perustuukin juuri siihen, ettei anneta käyttäjien sotkea "täydellisiä" järjestelmiä. Toiset eivät koske E10:iin, toiset eivät Appleen...

   Poista
  2. Ongelma ei ple iPadissa vaan Googlen blogialustassa, joka ei salli edes kappalejakoa. Android ei ole mikään ratkaisi asiaan, siinäkin joudut käyttämään erillistä näppäimistöä, iPadiin käyvät Logitechin ovat erinomaisia, minulle on tällainen valokennoilla latautuva versio. MS:n "Surfacen" näppäimistö oli ahterista, heitin pois kolmen päivän jälkeen. Apple on kyllä ylivoimeinen, olen kokeilut kaikkia, Samsungin Androidia ja Windows RT:a...

   Poista
 4. Moottorien ja letkujen kannalta olisi parempi, että käymisteitse valmistettu etanoli jatkojalostettaisiin joksikin eetteriksi. Se auttaa palamista ja syttymisherkkyyttä. Näin käsittääkseni tehdään talviaikaan. Kesän kuumuudessa eetterit haihtuvat taas tankista melko nopeasti. Vekkulia tässä vain on se, että biokomponettia pitää olla vuositasolla 6% moottoripolttoaineista. Viksut yhtiöt jakaisivat alkoholin jakamisen bensiinin kanssa parhaiten sopivaan vuodenaikaan ja propagoisivat tällä.

  Shellin v-power -bensiinissä on ollut alkoholia siitä saakka kun Shell-ketjun asemat siirtyivät ST1-yhtiölle.

  VastaaPoista