perjantai 27. syyskuuta 2013

Kafkamainen tunnelma...

IPCC:n uusin raportti, sen yhteenveto poliitikoille tuli julki tänään. Vaikka sen sisältö ei ole tarkkaan luettuna ollenkaan se, joksi alarmistit ja media sen tulkitsee, vahvistaa se käsitystäni siitä, että tässä on kysymyksessä uskonto, kultti, ei tiede. Ensimmäistä kertaa tämän viiden vuoden aikana, jonka tätä blogiani olen vetänyt, tunnen itseni lopen väsyneeksi ja mietin, olisiko aika lopettaa. Alalle on tullut useitakin omaani paljon parempia blogeja, minä en täällä enää pitkään aikaan ole pystynyt luomaan kunnollista tekstiä, kun kappalejako ei onnistu, myöskään kuvia en tänne saa siirryttyäni iPadin käyttäjäksi. Ja loppujen lopuksi, voiko maailmanlaajuiseksi levinnyttä uskontoa vastustaa? Kun EU:n ilmastokomissaari Connie Hedegaard kajauttaa: "Viis vaikka tiede olisi väärässä, me olemme oikeassa", tekee mieli juosta pää seinään... ei helvetti, minulle riitti tästä aiheesta...

28 kommenttia:

 1. Joo, tällaista tuubaa meillä uutisoidaan.http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288603520367.html

  VastaaPoista
 2. Älä hyvä mies lopeta!Olen kristitty,se ei tarkoita sitä että uskon ilmastonmuutokseen!Se on kyllä totta,kyseessä on uskonto,oikea antikristus liike kun seuraa tätä vauhkoamista.Tämä blogi on kuitenkin Suomessa ykkönen.Jatketaan!t.tapio

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää paikkansa, se on salaliitto, tarkoituksena päästä valtaan.

   Poista
  2. Pitää paikkasa, sen täytyy olla salaliitto jonka tarkoituksena on vallan ottaminen maailmassa.

   Poista
 3. Älä vain lopeta! Kaikki kynnelle kykenevät tarvitaan vastustamaan mielettömyyttä

  VastaaPoista
 4. Älä hyvä mies lopeta... Olen seurannut tätä blogia jo useamman vuoden ajan. Toivon, että jaksat edelleen ylläpitää tätä mielenkiintoista blogia. Paskat niistä jotka kitisevät ettei sivulla ole tarpeeksi kommenttia jne, minulle riittää linkki josta pääsen eteenpäin tutkimaan asioita. Oletan, että tätä blogia lukee moni joka ei yleensä kommentoi tai muuten vaan viitsi kommentoida, kuten minä, paitsi tällä kertaa... Lopettamiskirjoitus sai minut ottamaan kantaa ja oletan, että moni muu on samaa mieltä, että älä lopeta... Kuten kirjoitit on muitakin blogeja, kuten esim http://ilmastorealismia.blogspot.fi/ joka on hyvä ja asiallinen sivusto. Kuitenkin tässä tulee mieleen, että "monesta pienestä purosta, kasvaa yhdessä isompi virta"... Jatka edelleen vaikka ottaakin päähän...

  VastaaPoista
 5. Jenni Virtanen kirjoittaa hs.fi sivustolla osuvasti ilmastotieteen raamatusta...uskonto mikä uskonto PISTE.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinäkö sen päätit että kyseessä on uskonto. Mun mielestä toi vertaus on aika kaukaa haettu.

   Poista
  2. Kaikki uskonnon, uskonlahkon tai kultin tunnusmerkit...

   Poista
 6. Ymmärrän tilanteesi jos on umpikujainen olo. Älä lopeta, olen samaa mieltä kanssasi. Olet avannut monien silmät.. .

  VastaaPoista
 7. Olet oikeassa. Tietämättömyys on uskontoa. Silti toivotan sinulle onnea ja menestystä. Sinulla on h.elvetinmoinen todistamisen taakka, jos osoitat IPCC:n viimeisimmän raportin olevan roskaa.

  Tiedetoimittajana sinun pitäisi tietää, että on esitettävä Faktaa pojuseni, faktaa! Muuten kirjoittamisesi on pelkkää mutuilua, muiden satuilun joukossa.

  Alapuolella on linkki ilmasto-opas sivustolle, jossa selitetään hyvin pelkistetysti faktatietoa maapallon ilmastonmuutoksen toteutumisesta:

  https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/videot-ja-visualisoinnit/-/artikkeli/178e8529-faff-4f28-a2eb-f9c322eefe54/ipcc5-infografiikat-osa-1-luonnontieteellinen-tausta.html

  Monelle vaatii vuosikausia myöntää olevansa väärässä, joten se on inhimillistä ja tulee sinullekkin eteen jonain päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllä oleva kirjoittaja lienee riemuissaan oleva toisuskoinen, joka luulee kilpailevan uskon edustajan pettyneen omaan uskoonsa. Tässä ilkkujalle asiaa luettavaksi: http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2013/09/huoli-pois-taivas-ei-putoakaan.html

   Asiaan: Älä lopeta Hannu! Luen mielenkiinnolla näitä juttujasi. Niitä ja sinua tarvitaan.

   Sota ei ole ohi, vaikka taas yksi taistelu mediassa näyttääkin olevan vastustajan voitto. Neuvostoliitto ja Berliinin muurikin kaatuivat yllättäen. Ihmisen aiheuttamassa ilmastonlämpenemistieteessä on jo erittäin pahoja säröjä ja maa tärisee jo...

   Poista
 8. Voimia vaan jatkamiseen...Blokihan on hyvä. Kyllä se totuus selvii alarmisteillekkin jossain vaiheessa. Meniö sulla vanha kunnon tietsikka paalattavaksi, vai onko tallella? Jos vaikka palaisit vanhaan hyvään aikaan kirjoittelussa. iBaadi nurkkaan!

  VastaaPoista
 9. Teit mitä teit niin älä ainakaan sulje tätä blogia. Tämä on melkeinpä ainoa kelvollinen suomenkielinen ilmastokriittinen lähde, eli erittäin tärkeä "lähdepankki" jos ei muuta.

  VastaaPoista
 10. Kieltämättä aika turhauttavaa seurata, miten (muuten) ihan tolkullisen oloisetkin ihmiset jaksavat kiehnätä maailmanloppuaan odottamassa. Ja vaikka juuri nyt itse pääfanaatikkojenkin laitos jopa on nöyrtynyt toteamaan edes sen verran että "on tullut vissiin vähän liioiteltua" niin eikös mediassa asia esitetä juuri päinvastoin. Mikä näitä oikein vaivaa?

  VastaaPoista
 11. Älä lopeta, please. Nyt tarvitaan kaikkien kriitikkojen aktiivisuutta, vaikka se varmasti turhauttaa.

  VastaaPoista
 12. IPCC on menettänyt nyt viimeisetkin luottamuksen rippeensä. Ei kuunnella enää todisteita, vaan jo vääristellään faktojakin. Aiemmista virheistä ei ole opittu. No mutta mitä muutakaan pystyi odottamaan kun kyseessä on poliittisesti ohjattu ja monikansallisesti rahoitettu hanke - joka hyödyttää tiettyjä poliittisia ryhmiä.

  VastaaPoista
 13. Kiitos rohkaisevista komenteista. En tiedä mikä/kuka sabotoi tätä blogia, mutta kirjoittaminen on mennyt lähes mahdottomaksi, alarmisti/viheväki päässeet moederaattoreiksi?

  VastaaPoista
 14. Hyvä blogi! Asiaa! Pakko jatkaa :)
  Kuvat saat ipadista blogiin esmes Photobucketilla.

  VastaaPoista
 15. Aha, pitääpä kokeilla, miten saisi kappalejaon? Vaikka teen sen, kun julkaisen, se pistää yhteen pötköön...

  VastaaPoista
 16. Vielä on toivoa:http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288604050136.html ainakin Venäjän suhteen.

  VastaaPoista
 17. Älähän nyt blogisti edes harkitse lopettamista. On totta, että uusia hyviä ilmastoblogeja on tullut, mutta kyllä minä ja monet muut käydään edelleen lukemassa myös tätä. Se, minkä tämä blogi monisanaisuudessa häviää, sen se poleemisuudessa voittaa :D
  Totuuden lipunkantajia tarvitaan. Yhden sellaisen bongasin taas Ilkan yleisönosastolta.

  http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/ilmasto-unihiekkaa-kansalaisten-silmiin-1.1470143

  VastaaPoista
 18. Kun niin kauniisti puhut tuosta "ilmastouskonnosta" niin sinuna katsoisin kuitenkin itse peiliin. Aika paljon tästä sinunkin blogista on tuota tarkoituksenhakuisuutta löytynyt melkeinpä lahkolaisuuteen asti joten... blogisi alkutaipaleella juttuja oli ihan mielenkiintoisia lukea, mutta edempänä alkoi teksti maistua vähän jo jahtaamiselta. Oikea tutkiva journalisti rakentaisi tekstinsä muun kuin huhupuheiden pohjalle... tuskin tätä kriitiikkiä päästät seulasi läpi kuten et paljon muutakaan negatiivistä palautetta, mutta ota hyvä mies edes itse onkeesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole "sensuroinut" täältä yhtään kommenttia, erään yhden kommentin, jossa ei ollut asiaa ollenkaan, ainostaan henkilööni kohdistuvaa herjaa, poistin noin vuorokauden kuluttua, siinä kaikki...

   Poista
 19. IPCC;n tarinan jatkuminen on kaikesta vakuuttelusta huolimatta hyvinkin epävarmaa, tämä nykyinen statement voi hyvinkin olla se naula arkkuun jota sanotaan viimeiseksi.


  http://www.climatedepot.com/2013/08/03/unprecedented-july-cold-arctic-sees-shortest-summer-on-record-normally-the-high-arctic-has-about-90-days-above-freezing-this-year-there-was-less-than-half-that/

  VastaaPoista
 20. Hei Hannu!
  Ensiksikin, älä lopeta nyt, pidä vaikka tauko. Toisekseen avasin itse juuri oman ilmastoblogini Wordpress-alustalle. Toimisikohan se paremmin ipadilla? Siis että pitäisi kuvablogia toisaalla, vaikka ilmastohuijaus.wordpress.com, tai siiryisit ajan kanssa kokonaan, jos se on toimiva alusta. Tänne jäisi linkki jatkobileisiin?
  Niin ja siksikään et voi lopettaa, kun just laitoin sivuilleni linkin tänne.

  Ai, aiheena oli IPCC:n raportti. Oli se ainakin Suomessa vähän vinosti uutisoitu. Siihen oli upotettu joitakin jippojakin, joita ei huomaa, ellei vertaa aikaisempaan. Esim. varmuuden kasvatus olikin tarkkuuden heikentämistä.

  VastaaPoista
 21. Hei Hannu
  Erittäin hyvä blogi, koeta jatkaa vaikka tauon jälkeen. Ja kaikki jotka tunnette tuota ipad maailmaa, antakaa toisiaan tukea sen käytössä. Voidaan vielä ehkä nähdä päivä jolloin IPCC lopetetaan.

  VastaaPoista