torstai 5. syyskuuta 2013

Tässä se mitä paikallislehti ei julkaissut...

Paikallislehdet vihelsivät ilmastokeskustelun poikki. Tasapeliksi meni, Luoteis-Uusimaa ei julkaissut vihreän viimeistä, Vihdin Uutiset ei allekirjoittaneen. Ehkäpä aihe katsottiin epäkiinnostavaksi lukijoiden kannalta, ehkäpä joku ISO ärähti, että nyt riittää ilmastouskon herjaminen....No, julkaisen tässä tuon julkaisemattoman: SKEPTIKOT OVAT KASVAVA JOUKKO Ilmastonmuutos on niin läpipolitisoitunut aihe, että asiakeskustelu siitä on vaikeaa, mutta kiitän Nippe Nikanderia sellaisesta. IPCC:n ydinjoukkoon kuuluu noin 50 tutkijaa, sitä johtaa intialainen rautatieinsinööri Rajendra Pachauri. Pelkästään kriittisessä CATO-instituutissa on yli 200 tutkijaa, joukossa useita nobelisteja. IPCC myöntää myös, ettei tilastollisesti merkittävää lämpenemistä ole tapahtunut viimeiseen 17 vuoteen. IPCC:n viimeiseen raporttiin, sen yhteenvetoon päättäjille, lisättiin maininta rajujen sääilmiöiden mahdollisesta lisääntymisestä vaikkei tutkimus sitä tukenut vain, koska YK:n pääsihteeri oli noin höläyttänyt viikkoa ennen raportin julkistamista, eikä haluttu nolata tätä. "Ilmastonlämpenemisen isän", NASA:n New Yorkin sääosaston johtaja James Hansenin eroa vaati vasta viidenkymmenen NASA:n johtavan tiedemiehen joukko adressilla johdolle syystä, että "Hansen saattaa NASA:n naurunalaiseksi". Hansen on jo kolmasti pidätetty laittomassa mielenosoituksessa Greenpeacen hörhöjen kanssa. Yhdysvaltain edustajainhuone lopetti IPCC:n päärahoitajana rahoituksensa viime vuonna "sen tuottaman epätyydyttävän tiedon johdosta". Hiilidioksidin roolin huimasta yliarvioinnista, eli antropogeenisesta, ihmisperäisestä lämpenemisestä, on runsas joukko tuoreita vertaisarvioituja tutkimuksia, mm. fysiikan nobelisti Carlo Rubbia piti sitä merkityksettömänä esitelmässään Venetsiassa vuoden alussa. Suomalaista tutkimusta on tehty mm. Turun yliopistossa, josta tässä tutkimuksesta vastanneen emeritusprofessorin kirjoitus Turun Sanomissa: Turun Sanomat Tutkimus päätyy aivan samaan tulokseen, jonka esitti jo pari vuosikymmentä sitten alan "Grand Old Man", Virginian yliopiston ilmastotieteen professori ja Yhdysvaltain sääsatelliittiohjelman ensimmäinen johtaja S. Fred Singer, luonnollinen vesihöyry (lähinnä pilvien muodossa) vastaa yli 90 prosenttisesti ilmakehän lämmönsäädöstä. Skeptikot eivät todellakaan ole suppea vaan kasvava joukko. Alarmistien suusta kuulen jatkuvasti mainintoja motiiveistaan sanoin "hälytyksen kuullut", "herätykseen tullut" tai "valon nähnyt", mitä tuosta pitäisi päätellä? Hannu T Tanskanen Sent from Yahoo! Mail for iPad

5 kommenttia:

 1. Ollaanpa tarkkana: Hansen on pidätetty neljästi. 2009, 2010, 2011 ja 2013. :)

  VastaaPoista
 2. iPadilla lähettäminen näköjään rikkoo kappalejaon tekstistä... Olisi miellyttävämpi lukea, jos ei nyt ihan yhdessä pötkössä olisi koko kirjoitus. Hyvä teksti muuten. :)

  VastaaPoista
 3. Niinpä..ei onnistu kappalejako ja kuviakaan ei saa siirrettyä...harmillist kun tietokone kärähti ja hankin ainoaksi tämän iPad´in...

  (myös kirjoitusvirheet johtuvat samasta, jos keskeytän kommentin kirjjoittamisen yli 10 sekunniksi, se lukittuu, korjata ei voi mitään jälkikäteen..)

  VastaaPoista
 4. itse yrtin kyseenalaistaa ihmisen osuuden ilmastonmuutokseen jo vuonna 2007 kun kirjoitin Pohjalaiseen nimimerkillä ilmastojäärä. Vastaan asettuim paikallinen vihreä politiikko.
  Kesksutelu jäi nosaltani kolmeen vastaukseen, sitten Pohjalainen ilmoitti ettei enää julkaise kirjoituksiani.
  Ajat eivät ole muuttuneet.

  VastaaPoista