keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Oliko viime vuosi Helsingissä lämpimin ?

"No joo. Viime vuosi nyt kuitenkin sattui olemaan 10. lämpimin maailmanlaajuisesti. Helsingissä viime vuosi oli lämpimin kaikista mitatuista vuosista"

Sanoo eräs kommentoija. En saanut tuota liitettä auki,oli joku outo tiedosto. Mutta alla luotettavalta taholta saamani käyrästö,joka kertoo kyllä noita lämpimiä olleen aikaisemminkin:


4 kommenttia:

 1. Hei

  Ilmatieteen laitos on näemmä uusinut tapaansa esittää suomen lämpökronikoita.
  http://www.fmi.fi/saa/tilastot_99.html#3
  Miksi lie.

  Mutta ei uudessakaan tavassa näy mitään ilmasto erikoista lämpiämistä. Tosin siinä näkyy Helsingin v. 2008 lämpimimpänä. Samoin ovat korostaneet joukon vuosia, että jos ei katso graagfia harkiten, voisi äkkinäinen luulla että jotain merkittävää lämpenemistä olisi tapahtunut. Se lienee tarkoituskin.

  Mahtaa ilmatieteen laitosta surettaa, kun Suomessa ja vaikkapa Ruotsissa ym luotettavissa paikoissa kuten USA:ssa ei näy toteutuneina niitä lämpötilanousuja, siellä, missä on pitkiä sarjoja. Lyhyillä sarjoillahan voi keinotella monella tapaa, kuten viimeksikin kun maailmalla uutisoitiin Antarktiksen lämpenemisestä. Se tutkimus oli keinottelevaa puppua.

  Tekisit muuten suuren palveluksen monelle, jos siteeratessai vieraskielisiä lähteitä, paitsi lainaisi, niin myös kääntäisit suomeksi siihen viereen niitä ydinkohtia. Tietysti se merkitsee aikamoista työtä.

  terv. Vesku

  VastaaPoista
 2. Se outo tiedosto oli linkki Ylen uutiseen. Ainakin minulla toimii kun mustaa, kopioi ja liittää selaimen osoiteriville.

  Pointin kuitenkin missasit täysin. Pidit yhtä kylmää päivää Vihdissä merkkinä siitä, ettei ilmasto lämpene. Asia ei ikävä kyllä ole niin yksiselkoinen.

  VastaaPoista
 3. "Veskun" ehdotus oli ihan kohtuullinen,pyrin jatkossa kääntämään enemmän !

  VastaaPoista
 4. Tottahan toki tuo heitto oli leikinlaskua !

  Minä kyllä luottaisin enemmän tuohon esittämääni NASA:n käyrään kuin YLE:n.

  Jos YLE: tieto oli ilman väritystä Ilmatieteen laitokselta,olemme mielenkiintoisen dilemman äärellä, luottaako IL:aan vai NASA:aan ? Kas,kun tuo viimeksimainittu käyrä kertoo,että
  selvästi lämpimämpää kuin 2008 oli mm. 30- ja 50-luvuilla.

  Tietenkin,kuten toinen kommentoija edellä sanoi,jos otetaan valikoivasti riittävän lyhyitä periodeja, saadaan haluttu tulos.

  VastaaPoista