maanantai 13. huhtikuuta 2009

Obaman tieteellinen neuvonantaja esittää ilmansaasteita lämpenemisen ehkäisyyn


John P.Holdren,fyysikko,joka suositteli massiivista aerosolien lisäämistä ilmakehään ilmastonlämpenemisen estämiseksi,on nimitettu presidentti Barak Obaman tieteelliseksi neuvonantajaksi. Aiemminhan tällainen agenda kulki nimellä "ydintalvi".


Täällä UUTISTA AIHEESTA

1 kommentti:

 1. Aivan kahjo idea. Holdren vaikuttaa liian fanaattiselta sopiakseen presidentin neuvonantajaksi. Vähän sama kuin joku ehdottaisi, että " ammutaan ydinkärkiä ilmakehään, niin saadaan ydintalvi ja ilmasto viilenee. " Joku tuota piloillaan ehdottikin yhdellä palstalla.

  Onko ilmaston lämpeneminen Holdrenin ja muiden ilmastonmuutokseen uskovien mielestä todella huonompi vaihtoehto, kuin ilmakehän saastuttaminen ja mahdollisesti otsonikerroksen oheneminen, josta ehdotusta on arvosteltu?

  Itse valitsisin mieluummin lämpimämmän maapallon, kuin pallon, jonka ilmakehän otsoni puuttuu ja ilmakehä on täynnä epäterveellisiä pienhiukkasia.

  Sitäpaitsi Holdrenin ehdotus on ristiriitainen päästövähennysten kanssa. Jos kerran pienhiukkaset viilentävät ilmastoa, niin eikö sitten pitäisi lisätä hiilivoiman käyttöä?

  Toivottavasti Obamalla on järkeä tajuta tämä ristiriita ja rohkeutta kuunnella myös ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen kriittisesti suhtautuvien mielipiteitä. Toivottavasti tässä asiassa yritettäisiin joskus unohtaa poliittiset erimielisyydet ja miettiä asiaa tieteellisesti.

  VastaaPoista