maanantai 4. tammikuuta 2010

Alarmistitutkijoille 50 miljoonan taalan haaste tutkimusrahojen väärinkäytöstä?

Michael Mann´in ("jääkiekkomaila"-tutkija)ikävä vuoden alku ;-):


telegraph

10 kommenttia:

 1. Uppista, ja taasen otsikko on harhaanjohtava. Ketään ei ole haastettu mihinkään, eikä mitään tutkimusta ole käynnistetty. Vain kalastelua sähköpostin muodossa yhdeltä ilmastonmuutoksen-kieltävältä taholta.

  Parempaa onnea ensi kerralla bloginpitäjälle!

  VastaaPoista
 2. Pakkasta kuitenkin riittää, se on varmaankin ihan aito ja väärentämätön tilanne ja muutos.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi 1:

  Huomannet, että otsikossa on KYSYMYSMERKKI? Jos olisi olemassa TOIVEMERKKI, olisin käyttänyt sitä ;-).

  Anonyymi 2:

  Heh...muistanet kuitenkin, että Ilmatieteen laitoksen eli virallisen totuuden mukaan ilmasto
  LÄMPENEE ;-)!

  VastaaPoista
 4. BBC swaps “coldest December since 1981″ headline

  Ei BBC:n kantti sittenkään kestänyt otsikoida niin kuin asia on - eli että Brittein saarilla on kylmin talvi sitten vuoden 1981.

  ;-)

  VastaaPoista
 5. En ymmärrä miten blogin pitäjä on muka voinut olla kirjoittajana jossain julkaisussa, jos hänen argumentointinsa ja kirjoitustyylinsä on sellaista kun tässä blogissa on esiintynyt.

  Kysymysmerkki tietenkin aiheuttaa sen että kirjoittajan ei tarvitse mitenkään perustella tai todistaa väitettään, tai edes sen että otsikko liittyisi mitenkään linkitettyyn artikkeliin.

  VastaaPoista
 6. Tämä on BLOGI, ei VÄIKKÄRI ;-)!

  En ole tätä tiedeblogiksi koskaan väittänytkään, kerään tänne pääasiassa ilmastouskoa kritisoivia tutkimuksia ja artikkeleita kautta maailman, useimmiten arvolehdistä, kuten Wall Street Journal, Washington Post jne.

  Ja tämä ON puolueellinen, totta kai, ovathan vihreiden alarmistien blogit vastaavasti puolueellisia 180 astetta eri suuntaan. Mm. "Gaia-mies" Kaj Luukko on estänyt kommentointini blogissaan kokonaan, mutta saa kyllä mellastaa täällä vapaasti, kuten ylläkin näkyy.

  Olen myös tasapainottamassa valtamediaa, joka muutamaa poikkeusta (kuten YLE:n MOT)lukuunottamatta uutisoi kritiikittä "warmistien" huuhaata.

  VastaaPoista
 7. Jos "denialistien" blogit ja aisankannattajat ovat samaa luokkaa kuin tämä blogi, niin en voi tehdä muuta kun toivottaa onnea tuhoontuomitulle yritykselle saada ihmiset ummistamaan silmänsä tosiasioilta.

  Jospa pitäytyisit tiedejulkaisuissa, sen sijaan että seuraat uuskonservatiivien äänenkannattajia sokeasti, etenkin jos kyseessä on kolumnit?

  Tosin saattaisi olla että blogiin ei tulisi ihmeemmin päivityksiä sen jälkeen, tosin syynä ei olisi se että ilmastonmuutoksen kieltävä näkökanta olisi kuoliaaksi vaiettu, vaan se että tuo näkökanta on todistettu vääräksi.

  VastaaPoista
 8. Tosiasia on se, että ilmaston lämpeneminen
  (auringon supersykleistä 21-22 ja valtamerien toiminnasta johtunut 1980- ja 1990-lukujen moderni lämpökausi)pysähtyi jo kymmenkunta vuotta sitten.

  Pääasiallisena syynä oli aurinkosykli nro 23, joka oli edellisiä heikompi, venyi pitkäksi (yli 12v)ja minimistä tuli erittäin syvä. Niinpä lämpötilat eivät enää nousseetkaan. Tämä sai jopa sellaiset henkilöt kuin Phil Jones, Mojib Latif ym. ymmälleen. IPCC:n ilmastomallit näyttivät lämpenevää, mutta mittausdata ei. Where the hec is global warming....they said.

  Seuraavat vuosikymmenet tulevat olemaan mallintajille tuskaista aikaa, koska ilmasto viilenee edelleen tulevien heikkojen aurinkosyklien 24, 25 ja 26 aikana. Odotettavissa on Daltonin minimin kaltaiset olosuhteet. Toivokaamme kaikki, etti Maunderin, sillä siinä tapauksessa olisi jäätävän kylmää ja pitkään.

  Maapallon ilmasto vaihtelee. Eivät siihen vaikuttavat luonnon syklit ole mihinkään kadonneet. Aurinko ja valtameret (sekä vesihöyry ja pilvet)määräävät maapallon ilmaston lyhyillä ja keskipitkillä ajanjaksoilla. Pidemmillä mukaan astuvat myös planetaarisen systeemin kiertoparametrit ja laattatektoniikka. Hiilidioksidin rooli ilmaston säätelyssä on marginaalinen.

  Maapallon elämän kannalta CO2:n merkitys sensijaan on aivan oleellinen. CO2 ja H2O ovat elämän tärkeimmät yhdisteet. Ilman niitä ei olisi kasveja eikä meitä. Hiilidioksidipitoisuuden nousu nykyiseltä varsin alhaiselta tasolta jonnekin 500-800 ppm:n tasolle tietäisi tulevaisuudessa entistä vihreämpää ja elinvoimaisempaa planeettaa.

  VastaaPoista
 9. Tänne ilmestyneen innokkaan alarmistimme anti on niin perin tuttua, haukkua ja herjaa, mutta ei ensimmäistäkään viitettä oikeisiin tutkimuksiin asiansa puolesta. Jos kriittinen tutkija mainitaan, korkeintaan väitetään tämän olevan jotenkin "epäkelpo". Tämä ei ole tiedeblogi, mutta toivoisin kuitenkin eri mieltä oleviltakin hieman asiallisia perusteluja.

  VastaaPoista
 10. Täytyy myöntää että pari kuukautta sitten uskoin kaikkeen mitä mediassa sanottiin, kuten tähän "ilmaston lämpenemiseen", mutta onhan se ihan järjenvastaista että CRU:iin tehtyä tietomurtoa ei noteerata mediassa eikä "vihreissä" käytännössä lainkaan! Ja aivan selkeästi täälläkin tietyt tyypit käy kommentoimassa "työkseen" ilmaston lämpenemisen puolesta. Ja jos ajatellaan, että kuinka kauan tätä "lämpenemistä" on jatkunut (median lietsomana), ja silti osa (kuten bloginpitäjä) on ollut sitä mieltä ettei ilmasto lämpene, on tämän hetkinen pakkas- ja lumimäärä heille voitto. Sehän on se paras todiste tavallisellekin puliaiselle, kuten minulle. Eikä sovi unohtaa CRU-murtoa eikä MOT:n ohjelmia. T: Mika

  VastaaPoista