tiistai 5. tammikuuta 2010

Ennätyskylmää globaalisti - "where the hec is climate warming"???


Ennätyskylmää ja lunta on nyt vuorostaan Aasiassa, ei yksin USA:ssa ja Euroopassa. Kuten IPCC:n Kevin Tremberth sähköpostissaan CRU:n Phil Jonesille lausui: "Missä h...ssä on ilmaston lämpeneminen?"


news.com


Ja asia on alarmisteille ja "aisankannattajilleen" niin kiusallinen, että "mediagate" kiistää koko tosiasian, mm. BBC sensuroi uutisen 1981 jälkeen kylmimmästä joulukuusta !


wattsupwiththat

12 kommenttia:

 1. http://www.wmo.int/pages/mediacentre/press_releases/pr_869_en.html

  VastaaPoista
 2. Sanallisia viestejä, ei kuva-arvotuksia, kiitos !
  Tuo WMO:n tiedoitehan on täyttä huuhaata, pitävätkö ne ihmisiä tyhminä? Siis virherajat huomoiden 2009 oli 0,33 C astetta lämpimämpi kuin 29 vuoden edellinen keskiarvo (onkohan ennätyskylmä joulukuu todella tuossa huomioitu?).
  Kun erot kuukausien keskilämmöissä pelkästään vuoden kolmena viimeisenä kuukautena olivat seuraavat: Lokakuu 0,8 C keskiarvoa kylmempi, marraskuu 0.5 lämpimämpi C ja joulukuu taas 0,28 C kylmempi, on ym. 2009 KESKIARVO aivan normaalia vaihtelua ja nythän tehdään kylmyysennätyksiä kautta pohjoisen pallonpuoliskon ! Uskomatonta tuubaa.

  VastaaPoista
 3. Eniten minua hämmästyttää keskustelu jossa puhutaan ilmastonmuutoksesta ja ilmastonlämpenemisestä, onko niin että logiikka ja kyky päätellä asioita on kadonnut kokonaan.
  Talvi on kova kaikkialla, erikoisen kova eikä siitä puhuta mitään.
  Kyllä Suomettuminen on pientä tämän rinnalla, Manun sopulit yhtenä rintamana hiljaa eikä kenestäkään miestä tunnustamaan tosiseikat, että on pakkastalvi yhtä kova kuin n. 25 vuotta sitten.
  Mielenkiintoista seurata kuinka kauan menee ennenkuin järki voittaa?

  VastaaPoista
 4. Järki ei koskaan voita uskontoa, ikävä kyllä !

  VastaaPoista
 5. Puhuttaessa ilmmastonmuutoksesta, kannattaisiko ennemmin luottaa pidemmän ajan tilastoihin ja kehittyineiden mallien avulla laadittuihin ennusteisiin kuin yksittäisten ääri-ilmiöiden (ml. poikkeukselliset kylmyysaallot) mutu-tulkintoihin? Hyviä graafeja on esim. osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Ilmaston_lämpeneminen, josta löytyy mukavasti viitteitä ensi käden tutkimuksiin :)

  Tuo 0,44 C kolmessa vuosikymmenessä ei kyllä niin kovin pieneltä luvulta kuulosta...

  Mutta turha kai tänne uskovaisten palstalle tosiaan on järkitietoa viljellä... :)

  VastaaPoista
 6. Kun lämpenee se on ilmasto, kun kylmenee se on sää.

  VastaaPoista
 7. Kovasti on IPCC:n porukka ilmoittanut, kuinka tästäkin talvesta tulee lämpimin koskaan. El Niño on voimissaan ja sen perusteellakin pitäisi olla lämmintä, myös CO2-pitoisuus nousee.

  Nyt ei vaan lämmintä näy - Auringonpilkut ovat minimissään, mutta nehän eivät ilmastouskovaisten mukaan selitä juuri mitään.

  Tämä on nyt loistava tilaisuus IPCC:lle selvittää ilmastomalliensa toimivuus.

  VastaaPoista
 8. Siinä on heti hyvät käyrät joten en viitsi enempää linkitellä. Käykää katsomassa kuinka se kivasti jäähtyykään.
  http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?p=1711286#1711286

  VastaaPoista
 9. 13.15 Ei kannata, elämä näyttais saavan paremmat raamit kun uskaltaa luottaa itseensä. Et voi mitenkään tietää että tämä on yksittäinen kylmä talvi. Jospa onkin niin että seuraava talvi on vieläkin kylmempi.
  Ja puhehan oli median hiljenemisestä, miksi ei käydä rikasta keskustelua talven säästä? Normaalioloissa näin olisi.

  VastaaPoista
 10. No nyt löytyi tosiuskovaisten sivusto. Jos vaikka minkälaisia salaliittoteorioita ja huuhaaksi syyttelyä. Faktat vähissä elleivät puutu kokonaan. On muuten harvinaisen sekava sivusto. Kaiken lisäksi niin uutisissa kuin kommenteissakin on paljon lainausmerkkejä, kysymysmerkkejä ym. Näin asioista mitään tietämättömälle tulee sellainen vaikutelma kuin asianomaiset kirjoittajat eivät oikein hallitsisi asiaansa...

  VastaaPoista
 11. Tottahan se on, että viikon pakkasjaksosta ei paljoa kannata huudella, mutta totta on myös se, että jos tämä viikko olis satanu koko ajan vettä ja ollu plussalla, niin siitä olis kyllä huudeltu ja osoiteltu syyttävällä sormella autoilijoita (ja hengittäjiä).

  Seuraan mielenkiinnolla tätä blogia, joskaan en ihan kaikesta ole samaa mieltä. Ilmasto muuttuu (se on saletti), mutta mihin suuntaan ja mistä syystä, niin sitä en osaa tällä tietämyksellä sanoa. Kiihkoilu ärsyttää ja se ärsyttää myös, ettei ihmisillä ole minkäänlaista mediakriittisyyttä: jos telkkarissa sanotaan, että ilmasto lämpenee, koska CO2-pitoisuus nousee, niin sen täytyy olla TOTTA. Niin ja sanohan se Al Gorekin siitä, teki oikein elokuvanki...

  Ajattelua omilla aivoilla, kiitos.

  Terveisin
  kriittinen biologian ja maantieteen opettaja, joka on jo melkein joutunut työpaikallaan lynkatuksi siitä, kun ei mukisematta opeta ilmastonmuutosuskovaisten löpinöitä

  VastaaPoista
 12. En tiedä, onko tässä blogissa tarkoitus edes pitäytyäkään faktoissa, mutta ei ainakaan lämpötilamittausten perusteella ole ennätyskylmää globaalisti:

  http://data.giss.nasa.gov/cgi-bin/gistemp/do_nmap.py?year_last=2009&month_last=12&sat=4&sst=0&type=anoms&mean_gen=12&year1=2009&year2=2009&base1=1951&base2=1980&radius=1200&pol=reg

  VastaaPoista