keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Alarmisteilla täyskäsi valtamedian tiedesivuilla

Tekniikan Maailman numerossa 6-10 tiedesivujensa toimittaja Erkki Kauhanen kirjoittaa mm., että tiede osoitti itsekorjaavuutensa East Anglian CRU:n hakkeroitujen viestien tapauksessa. Näinhän ei ollut vaan vielä petoksen paljastumisen jälkeenkin yritettiin sitä salata ja vähätellä ja demonisoida ilmastokriitikkoja.

Kauhanen kirjoittaa edelleen, että "mitä sitten, jos ei ilmastonmuutosta olekaan,hyvä asia kuitenkin". Luulisi valtiotieteen tohtorin ymmärtävän,että maailman resurssit ovat rajalliset,jos miljardeja upotetaan hypoteettiseen ja todistamattomaan "ilmastonmuutokseen", se on pois jostain muusta,esimerkiksi kehitysmaiden välttämättömästä infrastruktuurista,puhtaasta vedestä ja sairaanhoidosta yms.

Helsingin Sanomissa puolestaan tiedesivujen kolumnisti, "kansalaisaktivisti" Risto Isomäki kaivaa jostain esille tutkimuksen,jonka mukaan kassavan (?) juuret kärsivät kaksinkertaisesta hiilidioksidipitoisuudesta. Tuo vaikuttaa jo epätoivoiselta pelkolaarin pohjien kaivelulta. Isomäki myös väittää antropogeenisen eli ihmisen tuottaman hiilidioksidin meriä happamoittavan vaikutuksen tuhoavan koralleja. Korallien väheneminen on kuitenkin tutkimuksen mukaan jatkunut jo ainakin 400 vuotta.
Merien "happamoituminen" on myös suhteellista,pikemminkin pitäisi puhua alkaalisuuden
vähenemisestä pH:n kymmenyksien luokassa, merethän ovat emäksisiä, pH yli 8.

Eli summana, alarmisteilla on nyt täyskäsi valtamedian nk. tiede-sivuilla, joilta lukija olettaa saavansa puolueetonta tiedetietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti