tiistai 30. maaliskuuta 2010

Amerikkalaistutkijat: Golf-virta ei hidastukaan


Helsingin Sanomat

Taas yksi alarmistihömppä menee viemäristä alas. Muistan kun vihreiden Satu Hassi jakoi ilmaislippuja ko. huuhaa-elokuvan ensi-iltaan, "menkää katsomaan tieteiselokuvaa siitä,kuinka maailman käy".


"Golfvirran hidastumisesta kertoivat muun muassa vuonna 2005 julkaistut brittiläisen merentutkimuslaitoksen mittaukset.

Amerikkalaistutkijat eivät kuitenkaan havainneet vuosina 2002–2009 mitään yleistä kehitystä, ainoastaan paljon vaihtelua lyhyillä aikaväleillä.

Golfvirta on innoittanut myös elokuvantekijöitä. Elokuvassa The Day After Tomorrow virtauksen pysähtyminen aiheuttaa uuden jääkauden"

2 kommenttia:

  1. se että joku tutkija esittää näkemyksensä, jonka mukaan golfvirta ei olisi hidastumassa, ei mun mielestä riitä perusteluksi kumoamaan näitä "alarmistihömppiä". Varmasti löytyy myös tutkimuksia, joiden mukaan golfvirta hidastuu. Itselleni on muuten tosi vieras ajatus se, että illmastonmuutos olisi huijaus jolla tehdään rahaa. Itse uskon ilmastonmuutokseen ja pidän sitä vakavana uhkana positiivisine palautekytkentöineen ym. Ja oikeat ratkaisut olisivat mielestäni tuotannon ja kulutuksen, eli kuormituksen reilu supistaminen. Joten en näe mielekkäänä ajatusta, että ilmastonmuutoksella rahastettaisiin. Voidaanhan sillä rahastaa, mutta usein se on kusetusta ja ei oikeasti ratkaise mitään. Tosin usein ekologisesti eläminen on hieman kalliimpaa, mutta perusideana tulis olla säästö.

    VastaaPoista
  2. Kysymys on NASA:n pitkän ajan satelliittimittaustuloksesta.

    VastaaPoista