torstai 8. heinäkuuta 2010

Tiede-tekniikkajuttujani viroksiTässä näin kesällä kun aikaa on,tulee selailtua netin kyberavaruutta ja tekee mielenkiintoisia löytöjä. Minulle tällainen oli erään Tekniikan Maailman juttuni löytyminen Viron Tekniikan Maailmasta, eli ufoistahan tuossa oli kysymys:


UFO-juttuni Viron TM:ssa


Nämä olisivatkin saattaneet jäädä minulta kokonaan huomaamatta, ellen kerran Tallinnassa käydessäni ja laivaa odottaessani olisi huomannut lehtikiskassa sanottua aviisia ja ostanut sen. Yllätys oli suuri, kun siellä oli oma juttuni, nimelläni tosin ja kääntäjän nimellä.

TM ei koskaan ollut kertonut minulle, että juttujani oli edelleen myyty Viroon (kenties myös Latviaan/Liettuaan?). Kun tuon jutun nähtyäni aloin selvittää asiaa, kysyin Viron TM:n päätoimittajalta ja hän lähetti kopiot peräti kuudesta jutustani siellä.

2 kommenttia:

  1. Maailman sivu on ollut ja tulee olemaan näitä idea- ja aineistovarkaita. Et ole ainoa, jos se yhtään lohduttaa. Kyllähän siitä tulee väistämättä hyväksikäytetyn fiilis, mutta maailmahan on mätä.

    VastaaPoista
  2. Toivon ettei "uutisestani" nyt tullut väärinkäsitystä,että kirjoittaja olisi jonkinlainen ufohörhö,sillä juttuni oli nimenomaan ufo-kriittinen.

    Kirjoitin tuon jutun alunperin leikkimielellä läppärilläni pitkällä yölennolla Los Angelesista Pariisiin ja huvikseni tarjosin sitä TM:lle. En alkuunkaan uskonut sen läpimenoon, mutta sattuma suosi minua: päätoimittaja oli juuri nähnyt ufon autojen talvitestauksen aikana Lapissa ja sanoi, että "kyllä kiinnostaa" ja julkaisi sen ;-).

    VastaaPoista