maanantai 19. heinäkuuta 2010

Todellinen ilmastoteko - Boeing 787 "Dreamliner" yli Atlantin
LÄHDE


Kun Wanha Eurooppa näpertelee turhien direktiiviensä kanssa ja Ilmatieteen laitos meillä pelottelee ilmastonmuutoksella parin hellepäivän takia (Argentiinassa sataa lunta ja on -15 astetta C),tekevät jenkit todellisia toimia asiassa ! Boeingin 20% vähemmän polttoainetta kuluttava, suurelta osin komposiittirakenteinen B787 teki ensilentonsa Atlantin yli ensi viikon Farnborough´in ilmailunäytökseen Englantiin, Säännölliseen reittiliikenteeseen kone tullee loppuvuodesta japanilaisen Nipponin väreissä.

4 kommenttia:

 1. Eikös Hessu ollut lentäjä?

  Mitäs mieltä oheisesta 2min filmistä?

  http://www.youtube.com/watch?v=bSSWnXQsgOU

  VastaaPoista
 2. a) Kuka on Hessu?

  b) Missä on pihvi lähettämässäsi videossa?

  Kun kone dumppaa polttoaineen,tapahtuu se spiraalimaisessa nousukierteessä,ettei polttoaine tule koneen päälle.

  (Olen hieman lentänyt minäkin - A2 Malmi 1974),
  mutta "Hessu" ???)

  VastaaPoista
 3. A) sinä olet "hessu" mutta jos loukkaa niin suo anteeksi...

  B)Äkkivilkaisu vikiin sanoo että dumppausta ei tarvita välttämättä edes hätätilassa (jos kone ei ole aatamin aikuinen)ja että monissa koneissa ei sitä mahdollisuutta edes ole...liekö valehtelee??

  Pihvi on siinä että kun taivaalle katsoo niin dumppausta tehdään ja urakalla:)

  VastaaPoista
 4. Jahas,no olkoon sitten "Hessu". Ei ole nimeni,mutta ei toki loukkaakaan ;-).

  Joo,ei kai tarvita,mutta uskoisin,että usein tehdään silti turvallisuussyistä. Mm. ihan äskettäin finski tyhjensi Suomenlahdella. Onhan lähes tankit tyhjä kone vähemmän vaarallinen kuin sata tonnia keroseenia sisältävä,jos laskussa menisi jotain mönkään ja onhan se laskutelineillekin raju rasitus laskeutua täydellä polttoainekuormalla.

  Tuo muutama kymmenen tonnia hiilivetyä ilmaan,jonne se haihtuu paljon ennen mereen joutumistaan (tehdään meren päällä jos mahdollista turvallisuussyistä) ei aiheuta mitään ympäristöuhkaa.

  Olen valmis korjamaan mielipidettäni,jos joku asiantuntija toisin väittää. En tarkoita näitä ympäristöhihhuleita,jotka repivät irtopinnoja mistä vain !

  VastaaPoista