maanantai 2. elokuuta 2010

Median vihermafia iski taas !Tarjosin 29.7. hesarille vastinetta pääkirjoitukseensa,jossa ensin aivan asiallisesti varoitettiin ilmastohysteriasta muutaman hellepäivän takia,mutta sitten ylistettiin tutkimuksen kuitenkin olevan oikeassa ja ilmaston lämpenevän.

Ei mennyt vastine läpi ja mielipidetoimitus kieltäytyy vastaamasta kysymykseeni,miksi. Huomionarvoista on,että konsernin Iltasanomat kirjoitti vastaavansisältöisen pääkirjoituksen päivää myöhemmin,tässä oli siis kysymyksessä ilmastouskovien tehoisku. No,julkaistaan vastine sitten täällä:


"KUN ON KYLMÄÄ,SE ON "SÄÄ",KUN LÄMMINTÄ, ON "ILMASTONMUUTOS".


HS:n pääkirjoitus (29.7) "Pää kylmänä helteessä" aivan oikein toteaa,että "käsitystä ilmastonmuutoksesta ei kannata perustaa yhden vuoden kylmyyteen tai kuumuuteen".
Kuitenkin innokkaimmat ilmastonmuutostalebadit mediassa tekevät juuri näin,kun on kylmää,se on sää,kun kuumaa,se on ilmastonmuutos.

Tässä kohtaa tulisi todellakin "laittaa jäitä hattuun" ja muistaa vaikkapa MIT:n meteorologian professorin ja alan tunnetuimpiin kuuluvan tieteilijän, prof. Richard Lindzenin varoitus: "Tietomme ilmakehän ilmiöistä on vielä primitiivistä,mutta media ottaa alarmistien hurjimmat visiot
totena".

Ja todellakin, kun katsotaan ilman agendaa olevia ja vertaisarvioituja lähteitä, ilmenee että
meitä suorastaan huijataan tällä maailmanlaajuisella hypellä raoittamaan kukkaroamme "maailman pelastamiseksi". Lämpötilassa ei ole tilastollisesti merkittävää nousua viimeisten 15 vuoden aikana, merenpinta ei nouse vaan päinvastoin laskee ja vaikka pohjoisen jäätiköt hieman ovat pitkän ajan keskiarvon alapuolella,jää etelämantereella puolestaan kasvaa. Meillä on nyt kuumaa, mutta eteläisellä pallonpuoliskolla ennätyspakkasia.

Ilmastopaneeli IPCC:n toistuvat "climategatet" lakaistaan maton alle ja alarmistitutkijoiden mainetta pestään moittimalla vain salailun ilmapiiristä,kun todellisuudessa kyse oli mitä härskeimmästä ja harkitusta petoksesta tyyliin "Käytä Mann´n temppua,jos ei ala näkyä lämpenemistä"(proxyjen ja mittaustulosten valikoivaa yhdistämistä). Heikkona hetkenään East Anglian CRU:n tri Phil Jones jopa myönsi tämän.

Ei voine olla sattumaa, että HS:n pääkirjoitus tulee ulos samana päivänä,kun valtiovarainministeri Jyrki Katainen esittelee uuden budjettinsa,jossa "hiiliverojamme" roimasti korotetaan?"

31 kommenttia:

 1. Mikään virallinen taho ei oikein näytä vastustavan ilmastopelottelua. Tulee mieleen vain se Tshekin presidentti. Pelkään kyllä että jossain kokouksessa lähitulevaisuudessa hyväksytään joku hullu sitova sopimus.

  VastaaPoista
 2. ILMASTOPELOTTELUSSA VALTAMEDIAN YHTEINEN SOPIMUS

  HS ja IS ovat saaneet seuraa ilmastopelotteluun myös maakuntien valtalehdistä.

  Tänään (3.8.2010) Satakunnan Kansassa oli kaksi (!) pelottelu-uutista. Toisessa peloteltiin lämpötilan nousevan Suomessa noin kuusi (!) astetta ja hellekausien "yleistyvän" ilmastonmuutoksen myötä.

  Toisessa jutussa oli suuri värikuva Meksikon "äärikuivuudessa" kuolleesta nautaeläimestä. Tekstissä kerrottiin, että jopa miljardi (!) ihmistä saattaa joutua "ilmastopakolaiseksi" kuivuuden takia (tällä kertaa ei uhkailtu tulvista).

  Ilmatieteen laitos on "uudelleenkouluttanut" toimittajia, jotta nämä osaisivat kirjoittaa ilmastonmuutoksesta "oikein". Viimeisin kurssi (joihin voi hakea apurahaa!)oli viime maaliskuussa. Siellä oli käsittääkseni sovittu "pakkastauosta" kylmän ja erittäin lumisen talven takia. Kun sitten "sopivasti" tuli hellekausi kesäksi, sovittiin, että aloitetaan "piiloviestitys" kirjoittamalla "jymyhelteistä" ihmisten "valmistamiseksi" "oikeaan uutisointiin".

  Kun heinäkuun "hirmuinen" hellekausi oli saatu uutisoitua ja VM Jyrki "Käteinen" oli saanut kesän alussa ohjeita Bilderberg-kokouksessa (johon osallistui myös Hesarin Antti Blåfield),oli aika jatkaa ilmaston lämpenemisen rummutusta. Ja niinpä valtamedia tuli "ulos kaapista" entistä pahempien "katastrofiensa" kanssa.

  VastaaPoista
 3. MTV3-uutiset vielä "piiloviestityksen" asteella:

  http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/08/1165684

  http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/08/1165675

  Uhkaillaan siis superhelteillä ja "äärisäillä", kuten pääsivulta nähdään:

  http://www.mtv3.fi/ (klo 12.08)

  VastaaPoista
 4. EI YKSI LÄMMIN KESÄ TEE ILMASTONMUUTOSTA:

  http://www.lansivayla.fi/Uutiset/Paivan-Puheenaihe/Professori-Ei-yksi-lammin-kesa-tee-ilmastonmuutosta

  Professori Atte Korholan haastattelun jälkeen valtamedia on siis tullut "ulos kaapista" tuttuine ja "yhä kiihtyvine" pelotteluineen.

  "Kohta meillä ei ole muuta pelättävää kuin pelottelu"

  VastaaPoista
 5. Ketkä sitten pelottelevat meitä? Tässä niistä ERÄITÄ:

  Media, terveysfasistit ja ilmastonatsit.

  Pahin on media, joka mielellään julkaisee terveys- ja kauneusintoilijoiden sekä ilmastonmuutoksella pelottelijoiden mielipiteitä. Pitäisi syödä ”superfoodia”, kasviksia, ituja, soijaa ja ties mitä, naisilla pitäisi olla ”kiinteä peppu” ja biksuihin sopiva kroppa. Lihaa ei saisi syödä (yhteistä pelottelua terveysfasistien ja ilmastouskovien taholta).

  Sitten terveyteen. Pitäisi olla kokonaiskolesteroli alle 5 ja verenpaineet tasolla, johon vain harva keski-ikäinen yltää. Muuten…..! Painoindeksi pitäisi….jne. No, jokainen tietää nämä pelottelut.

  Ilmastonatsit taas kilpailevat siitä, kuka pystyy esittämään pahimman kauhuskenaarion (lämpötilojen nousu ”pätsimäisiin” lukemiin, ihmiskunnan tuhoutuminen jne.).

  Ja media julkaisee kaiken tämän, ikään kuin totena. Brasiliassa eräs perhe ajautui joukkoitsemurhaan, kun ”he pelkäsivät ilmaston lämpenemistä”.

  VastaaPoista
 6. ELÄMMEKÖ EU-HAKARISTIN VARJOSSA?

  Aikooko EU ”häkittää” myös ilmastorealisteja, jotka ovat ”oikeita tieteilijöitä” (käsitykseni mukaan useimmiten ilman öljyrahoitusta):

  http://motls.blogspot.com/2010/07/is-eu-preparing-jails-for-climate.html

  Nick Griffin, the chairman of the U.K. nationalist BNP party, claims that the EU Parliament is planning to add Europe to "The International Environmental Law Court" that may also try to punish climate realists for their being realists.

  Se voisi jopa johtaa tähän: Tshekin presidentti syytteeseen?

  I wonder whether those guys would actually be willing to prosecute e.g. the Czech president who may be among the first people to be "sued" by the green brown shirts. That would be a declaration of war against the Czech nation.

  VastaaPoista
 7. SENSUURI (JA PROPAGANDA) ISKEVÄT

  Wikipediasta poistetaan parasta aikaa ilmastonmuutoksen (ilmastorealistien kirjoittamaa) vaihtoehtoista tietoa. Harrastavat ilmeisesti nk. mielikuvajohtamista tai suomeksi sanottuna, propagandaa.

  Ilmastoalarmistit saavat kirjoitella ja yksi moderaattori poisti vuosia kaikki epäilijöiden artikkelit. Wikipediasta ilmastonmuutoksesta vaihtoehtoista tietoa tarjoavia artikkeleja terminoi eräs -olikohan englantilainen?- CRU:n tutkija jonka oma laitos yrittää vimmatusti vakuuttaa meitä globaalin ilmastoveron välttämättömyydestä? Wikipedia voisi muuttaa formaattinsa sellaiseksi että artikkelia voisi kommentoida mutta ei näpelöidä. Sananvapaus tarkoittaa puheenvuoron ja tilan antamista, ei sensuuria tai propagandaa.

  VastaaPoista
 8. ILMASTONMUUTOS JA TOTALITARISMI: TIE VIHREÄÄN FASISMIIN

  Ilmastonmuutos on (viherväelle) kuin totalitarismin toteutuva unelma:

  http://caosblog.com/archives/19411

  Vihreän hakaristin varjossa:

  http://takkirauta.blogspot.com/2010/03/vihrea-hakaristi.html

  Mikko Paunio kirjoittaa kirjassaan Vihreä valhe (1990) vihreän liikkeen yhteyksistä kansallissosialismiin ja ympäristöliikkeen totalitaristisista juurista - varsinkin hörhövihreiden.

  On julkinen salaisuus, että kansallissosialistinen Saksa oli ympäristöliikkeen edelläkävijä - juuri siellä ensimmäisenä otettiin käyttöön tiukat ympäristönsuojelu- ja eläinsuojelulait.

  Eikä tämä vihreiden natsihenkinen hörhöily tähän lopu. Itä-Suomen yliopiston tutkija Markus Vinnari väitteli lihansyönnin oikeutuksesta 26. maaliskuuta 2010. Vinnarin mukaan lihansyönnistä voidaan joutua luopumaan sen suosiosta riippumatta. Vinnarin visiossa joko terveyshaitat, ILMASTONMUUTOS tai eläintaudit pakottavat lopettamaan lihan kulutuksen lähes kokonaan.

  AGW-INKVISITIO (SKEPTIKOITA VARTEN) PERUSTETTU

  NASin (US National Academy of Sciences) “12 prosentin porukka” on siis perustanut tämän “tuomioistuimen”:

  http://motls.blogspot.com/2010/05/twelve-percent-of-nas-establish-their.html#more

  Onko nyt niin, että Suomessakin ”olemme kulkemassa kohti vihreiden perustamia keskitysleirejä, missä ilmastoskeptikot kaasutetaan”:

  http://tuuritapio.blogspot.com/2010/04/kohti-vihreiden-keskitysleireja.html

  Lukijakommentti yo. juttuun:

  ”Ilmastoskeptikot ovat ensimmäisenä kolkuttelemassa keskitysleirin portteja. Sen jälkeen tulevat yksityisautoilijat, yritysjohtajat ja koiranomistajat.”

  Olemmeko jo tällä tiellä:

  Ilmatieteen laitos on perustanut UUDELLEENKOULUTUSKESKUKSEN, jossa toimittajille pidetään kursseja, ”jotta he osaisivat kirjoittaa oikein ilmastonmuutoksesta”.

  (uudelleenkoulutuskeskus on keskitysleirin ”lievempi muoto”).

  VastaaPoista
 9. Olen poistanut erään nimimerkin pari sinänsä asiallista kommenttia vastineena blogini sivujuonteeseen,jonka myös olen poistanut. Pahoittelen tätä ja toivon ao. nimimerkiltä edelleenkin asiaan eli ilmastonmuutokseen liittyviä kommentteja, pyrin itsekin pysymään tässä ja vain tässä asiassa jatkossa !

  VastaaPoista
 10. Mitäs jos sanomalehtipaperiin läntättäis 100% hiilivero niin mitenköhän median kanta sitten muuttus?

  VastaaPoista
 11. Kiinnitti tuossa huomiota blogin pitäjän toteamus, että arktisen alueen jääpeite on vähentynyt.

  Pitää paikkansa.

  Mutta syynä ei ole "ilmastouskovaisten" harrastama rummutus "yhä kiihtyvästä maapallon lämpenemisestä joka näkyy erityisesti pohjoisella napa-alueella" ja että syynä olisivat CO2-päästöt.

  Uuden(kin) tutkimuksen mukaan aiheuttajana on pääasiallisesti hiilinoki. Toki tämä on ollut tiedosssa aiemminkin, mutta ihmetyttää ilmastofanaatikkojen samojen (virheellisten) väittämien jatkuva pälätys (toki näinkin saadaan lietsottua ilmastohysteriaa, mikä lieneekin heidän tarkoituksensa).

  Stanfordin yliopiston uusi tutkimus (Journal of Geophysical Research) osoittaa että hiilinoen (black and brown carbon) vaikutus arktisen alueen jään sulamisessa on aliarvioitu:

  http://www.accuweather.com/blogs/climatechange/story/34656/is-the-role-of-soot-underestim.asp

  Arktisen alueen jääpeitteen väheneminen on aikaisemmin laitettu ”globaalin ilmaston lämpenemisen” syyksi. Tämä (virhe)arvio on syytä korjata, sillä noki (”dirty aerosols”) on itse asiassa suurempi syy jään sulamiseen kuin ”globaali ilmastonmuutos”.

  VastaaPoista
 12. Kyllä muuallakin media hallitsee pelottelun:

  Our planet may burn, millions may die, and cities such as Moscow and New York may smoulder,

  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/aug/01/climate-change-robin-mckie

  VastaaPoista
 13. Suomessa kritiikitön media on (helteisen sään ja ukkosmyrskyjen innoittamana) alkanut taas pelotella sään "ääri-ilmiöillä" tai "äärevillä" säätiloilla.

  Eivät taida toimittaja-poloiset tietää, että niitä on tapahtunut kautta koko tunnetun historian (tai sitten IL:n "uudelleenkoulutus" on aivopesuineen ollut tehokasta):

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_natural_disasters_by_death_toll

  Täällä esimerkiksi menneitä helleaaltoja:

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_natural_disasters_by_death_toll#Heat_waves

  VastaaPoista
 14. Tässä vähän tietoa medialle ja yleisölle:

  Ilmatieteen laitoksen (IL) tilastoista nähdään, että Helsinki/Seutulan lämpötiloissa EI ole tapahtunut tilastollisesti merkittävää lämpenemistä: 1930-1950 välillä oli suurinpiirtein sama vuotuinen keskiarvo kuin nykyisinkin!

  http://data.giss.nasa.gov/cgi-bin/gistemp/gistemp_station.py?id=614029740000 &data_set=1 &num_neighbors=1

  Täällähän tämä "ihmisen aiheuttama" globaali lämpeneminen pitäisi näkyä selvästi!

  Satakunnan Kansassa eräs naismeteorologi "uhkaili" jopa kuuden (!) asteen lämpötilanoususta (ei ilmennyt tarkoittiko vuotuista keskiarvoa vai "jymyhelteitä" tai mitä).

  Pelottelua kaikki tyyni!

  Kummallista lämpötilakehitystä alueella, jossa AGW -lämpenemisen pitäisi näkyä selvästi.

  VastaaPoista
 15. IL:n ristiriitainen info ja median papukaijamainen viestinvälitys

  Vielä pari kolme vuotta sitten Ilmatieteenlaitos "opetti" meitä, että ilmastonmuutoksen seurauksena talvet lauhtuvat ja kesät muuttuvat sateisimmiksi (ja viileämmiksi).Eli vuodenaikojen vaihtelut eli lämpötilat tasoittuvat (näin ymmärtäisin jos talvi on lauha ja kesä viileä).

  Tänä kesänä sitten on näkynyt uutisissa IL:n arvioita, että ilmastonmuutos aiheuttaa näitä "ääri-ilmiöitä" kovia pakkasia ja helteitä.

  On siis mieli muuttunut ja pelotellaan "sillä mitä säätuutista tulee"!

  VastaaPoista
 16. Sään "ääri-ilmiöistä" kirjoittavien toimittajien (ja toki myös lehtien lukijoiden TV-katsojien) olisi syytä perehtyä millaisia sääilmiöitä on esiintynyt Suomessa esimerkiksi 1957-2000 välisenä aikana:

  http://www.helsinki.fi/~pzkorpel/myrskyt

  Median nykyisin harrastama liioittelu ja PELOTTELU on eräs aikamme muoti-ilmiö, ilman mitään todellisuuspohjaa.

  Katastrofien, sekä todellisten että kuviteltujen, esiintuominen ja rummutus tietysti lisää lehtien lukijoita. Kaiken takana on tietysti Ilmatieteen laitoksen propaganda ja kyvyttymyys "olla itsensä kanssa samaa mieltä siitä, mitä todella on tapahtumassa". Usarissa oli tänään juttu, jossa ennustettiin viikonlopuksi 29 tai 39 astetta lämpöä (!). Siis IL ja Foreca tässä tapauksessa. Näin "jymyhelteillä" tässä uhkaillaan edelleen.

  VastaaPoista
 17. Pari vuotta sitten, kun oli ollut 2 kylmää ja sateista kesää perä jälkeen, peloiteltiin ihmisiä, että AGW muuttaa Suomen kesät sellaisiksi kosteuden nousun vuoksi.
  Nämä otsikot olisi mukava saada näkyviin.

  VastaaPoista
 18. Tässä pikku luettelo erikoisista säätapahtumista ajalta 1957-2000 (niille jotka eivät jaksa nostaa yllä mainitta linkkiä osoitteeksi ja käydä katsomassa mitä linkin takaa löytyy):

  * Maire-myrsky
  * Laaja raekuuro
  * Poutapäivän pyörremyrsky
  * Aikainen lumimyrsky
  * Usean trombin perjantai-ilta
  * Ennätysmäinen sade ja tulva
  * Takatalven kuuropuuskat
  * Mauri-myrsky
  * Vesiryöppy Pielavedellä
  * Ukkosmyrsky Sanna - 73-millisiä rakeita
  * Myrsky kasasi ahtojäitä
  * Kevätmyrsky Ritva
  * Kylmän pisaran ukkosmyrsky
  * Vuosisadan syvin matalapaine
  * Lokakuinen trombi riehui
  * Valoshow Pohjois-Savossa
  * Talvimyrsky Visa
  * Äitienpäivän lumimyrsky
  * Pelottava raekuuro
  * Trombivaroitus (Himangan trombi 13.9)
  * Trombi heitti auton ympäri
  * Salama jysähti autoon

  Niin, kumma juttu, ettei silloin peloteltu ihmisiä niin rajusti kuin tänään. Eli kyseessä on siis MUOTI-ILMIÖ eli "ILMASTONMUUTOS".

  VastaaPoista
 19. Lämpöennätykset saattavat jälleen paukkua loppuviikosta. Lämmin ilmamassa puskee helleaallon viikonlopuksi Suomeen. Kaakkois-Suomessa Savitaipaleelle on Forecan ennusteen mukaan luvassa jopa 39 asteen lämpötiloja.

  http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/08/1166636

  VastaaPoista
 20. IS:n otettua yhteyttä Forecaan kuitenkin selvisi, että 39 asteen lukema johtui viasta tietokonemallissa. Oikea lukema on Forecan mukaan 33 astetta Savitaipaleelle sunnuntaiksi.

  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2232832

  VastaaPoista
 21. Joopa,eilisen Iltasanomien Ilmatieteen laitokselta
  saaman paniikkiotsikon peljästyttämänä juoksin minäkin kaupaan ja ostin viikoksi puuroaineita yms. Piti tulla etelään ja länteen ennätysmyrsky yöksi.
  Asun juuri alueella ja yö oli poikkeuksellisen tyyni ja ukkoseton, lämpötila lasksi 15,4 C ja oli kevyessä pilvessä.

  Ja nämä kaverit ennustavat sadaosa-asteen tarkkuudella lämpötilan vuonna 2100?

  VastaaPoista
 22. Kyllä tämä on viihdyttävä blogi :)

  Tämänkin artikkelin kommenteista on hauska arvuutella kuinka monta ERI "anonyymiä" on ollut asialla ;)

  Joka välissä haukutaan "viheruskovaisia" ja heidän levittämää propagandaa. Samalla kirjoitukset ovat täynnä "totuuksia" ja "julistuksia", joilla ei ole tieteellistä pohjaa.

  Aivan loistavaa parodiaa!
  Keep it up!

  VastaaPoista
 23. "Parodia-anonyymille" pähkinä: Mistä viestimestä alla oleva "pelottelu-uutinen" on otettu?

  Lämmintä ilmamassaa saapuu Suomeen jälleen viikon lopulla. Kaakkois-Suomessa Savitaipaleelle on Forecan ennusteen mukaan luvassa jopa 35 asteen lämpötiloja.

  Vaikka sää lämpenee, lämpöennätyksiä ei loppuviikolla kuitenkaan hätyytellä. Viimeksi ennätyslukemat kirjattiin uusiksi viikko sitten torstaina, kun Liperissä sijaitsevalla Joensuun lentokentällä mitattiin 37,2 asteen lukemat.

  Viikonlopuksi Suomeen saapuva lämmin ilmamassa saattaa lisätä myös ukkosmyrskyn mahdollisuutta.

  - Tämänhetkisen ennusteen mukaan ne painottuvat maan pohjoisiin osiin sunnuntaina, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne.

  VastaaPoista
 24. Veera riehui:

  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2233066

  VastaaPoista
 25. VIHER-JUGEND

  Istuvat hallituksessa, jossa myönnellään ydinvoimalupia ja sallitaan mm. jättihotellin rakentaminen luonnonsuojelualueelle. Tämän lisäksi nämä kummajaiset ovat omineet itselleen ILMASTONMUUTOKSEN, jonka uhkakuvilla voidaan PELOTELLA ja perustella kaikki järjettömyydet maan ja taivaan väliltä.

  Löytyy täältä:

  http://13250blogituusisuomifi.blogit.uusisuomi.fi/2010/08/05/hallituksen-kummajaiset-vihreat/

  Viher JUGENDIT eli DE DORKAT taas kuulemma muodostuu kahdesta osasta; Terve ja Sairas osa !
  Kukaan ei vaan tiedä kumpi on kumpi, niin kalmanhajuista kamaa sieltä tulee ulos, ajatellen yrittämistä, työllistämistä ja SOMALI - INVAASIOTAKIN !

  Itse ajattelen että ne on niljakejoukkio ja sivarikasaantujakin eli Suomen vastenmielisin ympärihölmö poliittinen porukka !

  VastaaPoista
 26. Taloja ja metsää kaatui. Useita trombeja riehui laajalla alueella, kertoo meteorologi Asko Hutila Ilmatieteen laitokselta

  Trombeja ja syöksyvirtauksia on aina ollut

  http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/08/1166813

  Viimeaikojen myrskyuutisointi saattaa antaa kuvan, että myrskyt ovat hellekesänä lisääntyneet, mutta NÄIN EI OLE.

  - Havainnot trombeista ovat kyllä lisääntyneet viime vuosina - samoin myrskyistä UUTISOINTI. Trombeja on kuitenkin ollut olemassa niin kauan kuin ilmakehäkin on ollut olemassa, sanoo Hutila.

  VastaaPoista
 27. Yllä mainitussa uutisessa (MTV3) on tämä linkki:

  http://www.helsinki.fi/~pzkorpel/myrskyt.html

  Toistamme sen, jotta viesti menisi perille.

  VastaaPoista
 28. Yleensä maailman valtalehdissä pääkirjoitus tehdään reilusti nimellä, Helsingin Sanomissa se on nimetön, siellä vallitsee vielä itäinen "troikka"-ajattelu,pääkirjoittajia on monia. Joskus viime vuonna epäilin,että Ilmatieteen laitoksen hallituksen jäsen ja HS:n toinen päätoimittaja Reetta Meriläinen vaikuttaisi ilmastosta kirjoitteluun,mutta hän vastasi minulle "Lasitalon emäntä" -blogissaan näin:

  # Reetta Meriläinen kirjoittaa:
  5. huhtikuuta 2009 kello 21.05

  "Hannu Tanskaselle tiedoksi, etten enää ole Ilmatieteen laitoksen johtokunnan jäsen, eikä johtokuntaa ole enää olemassakaan. Ilmatieteen laitos ei ole kertaakaan yrittänyt vaikuttaa lehden ilmastokirjoitteluun johtokunnan kautta. Siellä ei olla tyhmiä"

  VastaaPoista
 29. Jatkona edelliseen:

  Oli tietenkin Reetalta "miehekäs" teko erota Ilmatieteen laitoksen hallituksesta kirjoitukseni seurauksena, ainahan tuollainen, varsinkin nykyisin niin läpipolitisoituneessa aiheessa kuin "ilmastonmuutos" olisi herättänyt kiusallisia kysymyksiä.

  Meriläinen kuitenkin edelleenkin lienee mm. Sanoman lehtimieskoulun rehtorina hyvin voimakas kulissien takainen vaikuttaja, ovathan lähes kaikki merkittävät toimittajat, kuten nykyinen päätoimittaja ja tiedetoimituksen päällikkö hänen entisiä oppilaitaan, munattomia marionetteja pahimmillaan.

  Johtokunnan vaikutuksesta kirjoitteluun minulla on hyvä omakohtainen esimerkki Tekniikan Maailman vuosiltani. Olin selvittänyt perinpohjin syvyyssukellusvenejuttuani varten Rauma Repola Oceanics´in aikanaan hyvin salaista MIR-projektia, johon minunkin pikku yritykseni aikoinaan osallistui korkean teknologian laitetoimittajana. Yleinen legenda, RR:n vuorineuvoksen kertomana kuului, että CIA pakotti Oceanicsin nurin. Kerroin asian konseptissani hieman toisin ja toimituspäällikkö soitti heti ja sanoi "Tuo sinun täytyy muuttaa, ko. vuorineuvos on Yhtyneiden hallituksessa ja saattaa pahastua".

  Muutin tekstiä kuuliaisesti silloin ja kenkää tuli vasta myöhemmin,kun päätin puhua totuuksia !

  Jos joku tuon jutun haluaa lukea, niin täältä löytyy:

  http://img202.imageshack.us/i/syvyyksiensankaritmirsu.pdf/

  VastaaPoista
 30. Hesarin uusi päätoimittaja on tuonut lehdelle uusia suuntauksia: kepulaisuuden (esim. pääministeri Maria nuoleskellaan) ja lestadiolaisuuden (kuukausiliite).

  Ilmastohumppa on jäänyt (ainakin toistaiseksi) taka-alalle: Johanna Mannilan ilmastohurmoksesta höyryäviä kirjoituksia ei ole näkynyt (viimeksikin kirjoitti jätteiden keräyksestä, eikä tekstissä näkynyt sanaa "ilmastonmuutos" kertaakaan!).

  VastaaPoista
 31. Oli vielä pakko heittää tämän ilmastohumpan jatkoksi tämä uutinen:

  http://www.vihrealanka.fi/uutiset/kirjolohien-ilmastop%C3%A4%C3%A4st%C3%B6t-menev%C3%A4t-syyniin

  Kirjolohien hiilipyrstönjälki huolestuttaa viherveljiä ja vihersiskoja!

  VastaaPoista