torstai 12. elokuuta 2010

Deepwater Horizon - "Missä on öljy" ?


Meksikonlahden öljyvuodon uutisoinnissa enemmän politiikkaa kuin tuhoa, öljyntorjujat kysyvät nyt: "Missä on öljy?", joka näyttää salaperäisesti kadonneen,
osa on haihtunut, osan ovat syöneet mikrobit ja todelliset vahingot ovat paljon
arvioituja vähäisemmät.


NCPA


"Source: The Hill

Only two weeks after BP began capping the Deepwater Horizon oil rig blowout, people have begun to ask, "Where's the oil?" The fact that skimmer ships sent out to clean the water of oil are unable to find oil to clean is leading the mainstream media to question whether environmentalists tried to exploit this unfortunate event by making it seem worse than it really was for political reasons.

For instance, the Horizon blowout has killed far less than 1 percent of the number of birds killed by the Exxon Valdez spill. And while we've heard horror stories and seen pictures of oil coated marine mammals, it turns out to be the same pictures shown over and over again since wildlife response teams have only collected three visibly oil coated dead mammals thus far"

2 kommenttia:

 1. Öljyä on todellisuudessa paljon enemmän kuin on raportoitu. Miten öljy on saatu "häviämään" niin siihen on hyvin yksinkertaien selitys. Selitys on aine nimeltä Corexit jota on ruiskutettu lentokoneilla Meksikonlahdelle miljoonia litroja. Corexit saa öljyn sekoittumaan veteen aina pohjaa myöten. Normaalisti öljy olisi veden pinnalla ja kerttävissä talteen mutta Corexit sekoittaa öljyn veteen kolmiuloitteisesti ja silloin se ei ole näkyvissä eikä kerättävissä.
  Tässä videossa hyvä selitys Corexitin vaaroista ja toimintatavasta: http://www.youtube.com/watch?v=nGXM7YcZg5I

  VastaaPoista
 2. Tämä tapaiset kemikaalit toimivat samaan tapaan kuin kotoinen astianpesuaineesi, ne sitovat hiilivedyn vesiliukoiseksi,jolloin mikrobit pääsevät sen kimppuun. Se vaipuu pohjaan, eikä tahraa eläimiä, kuten öljy. Se on merieläimille hieman toksista, mutta vaarattomampaa pinnan ja maaeliöille. BB siirtyi EPA:n vaatimuksesta vähemmän toksiseen 9500-versioon ja on muistettava, että Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviranomainen eli juuri EPA on hyväksynyt sen käytön Deepwater Horizontin tapauksessa.

  On siis aika turhaa repiä tästä mitään maailmanlopun tarinaa, paljon suurempia onnettomuuksia tapahtuu luonnollisista syistä kaiken aikaa ja öljyn poraus meren pohjasta, johon Obaman hallinto oli juuri antanut luvan,on elintärkeää.

  Ikävä onnettomuus, mutta toimet sen vaarojen minimoimiseksi eivät ole pahempia kuin olla tekemättä mitään,pitää säilyttää suhteellisuus !

  Tässä lisätietoa Corexitista:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Corexit

  VastaaPoista