keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Finnairin uusi ilme
Aatonaatonaaton (sic) aamu ja vuoden lyhin päivä valkenee - 7 C asteen pakkasessa, Ilmatieteen laitoksen ennuste tänne oli - 17 C. No, mitäs pienestä heitosta,onneksi laitos tietää 0,1 C asteen tarkkuudella lämpötilan 50 vuoden päästä ;-)!

Asiasta toiseen, mitä mieltä olette "Finnairin uudesta ilmeestä",joka maksaa 10 miljoonaa euroa? Henkilökunnan uniformuista en maallikkona vaatetusasioissa uskalla mitään sanoa,hieman "retrolta" vaikuttaa, muistelen 50-luvulla olleen tuollaista? Koneiden värityksessä kuitenkin hieman häiritsee tuo halvan näköinen jättiteksti,eikö pienempikin kirjasinkoko olisi riittänyt,maaliakin kuluisi vähemmän? Mutta,kai ne imagokonsultit tietävät mitä tekevät,jos tuo uudistus tuo lisää hyvin maksavia Kauko-Idän liikematkaajia,niin mikäs siinä.Kun vielä parantavat kaukolentojen ateriatarjontaa, vuoden takainen Pekingin lennon ainoa vaihtoehto, kasvislasagne hieman hämmästytti, ei yksin minua, kiinalainen lentoemo vastasi ihmettelyyni ystävällisellä virnistyksellä ja sanoi "Pahaa!" ;-)! Rehellisyyttä aina arvostan.

No niin, tämän vuoden pulinat on pian pidetty ja niinpä toivotan kaikille lukijoilleni Rauhallisia Pyhiä ja menestyksekästä Uutta Vuotta 2011 !

5 kommenttia:

 1. Jospa musta maali on halvempaa kuin valkoinen?

  VastaaPoista
 2. Noin voi olla,mustan maalin pigmenttihän lienee kimrööki eli noki, valkoisen titaanidioksidi (?).

  VastaaPoista
 3. Yksinkertainen on kaunista... ehkä... Kieltämättä olisi voitu käyttää vähän enemmän mielikuvitusta. Tuossa kun ei ole muuta kuin finskin teksti lätkästy valkoiseen runkoon. Jospa tuohonkin tottuu ajan kanssa?

  VastaaPoista
 4. Markkinoinnin parissa pitkään touhunneena, ihmetyttää että Finnairin "F" ei ole samaa fonttia Finnair tekstin kanssa. Tämä on aikamoinen "brändäys" virhe jota imagokonsultit eivät ole huomioineet/ tajunneet.

  Kokonaisuudessa, tulee mieleen rahtikone, enemmän kuin laadukas lentoyhtiö. Epäonnistunut ja korjattu olematonta ongelmaa.

  VastaaPoista
 5. Ja tekniset ongelmat jatkuvat:

  ILTASANOMAT

  VastaaPoista