perjantai 24. joulukuuta 2010

Hansen: "Fahrenheit-asteina ilmastonlämpeneminen tuntuu kaksinkertaiselta"

LÄHDE


GISS´in James Hansen kertoo miksi tiedemiehillä on AGW-kommunikointiongelma:


"We scientists create a communications problem by speaking about average global warming in degrees Celsius. Global warming in degrees Fahrenheit is almost twice as large (exact factor is 1.8 ) and warming is about twice as much over land (where people live!) than over ocean"

Niinpä,alarmistien epätoivo tosiasioiden edessä syvenee ja "Mann´in tempun" lisäksi nähdään nyt myös "Hansenin temppu", annetaan lämpenemisluvut Fahrenheit-asteina Celsius-asteiden sijaan ja bingo,ne ovat 1,8 -kertaiset. Mihin vielä ehtivätkään ;-)?

12 kommenttia:

 1. Onneksi teitä salaliittoteorioihin uskovia ei ole kuin muutama sadasta.

  VastaaPoista
 2. Onneksi AGW-huijaukselle?

  VastaaPoista
 3. Uskomattomien määrä pienenee, johtunee pakkastalvista!

  VastaaPoista
 4. Tai ehkä täällä on pakkastalvia ja hellekesiä, koska Golf-virran heikkenemisen myötä alamme siirtyä kohti mannermaisempaa ilmastoa? Itämeri ei ole valtameri.

  VastaaPoista
 5. Golfvirran heikkenemisestä ei kuitenkaan ole todisteita.

  VastaaPoista
 6. Ilmastonmuutoksestakaan ei ole todisteita.

  VastaaPoista
 7. Teilläkö sitten on vedenpitäviä todisteita siitä, ettei ilmastonmuutosta tapahdu?

  VastaaPoista
 8. Todistustaakka on väitteen esittäjällä ;-)!

  VastaaPoista
 9. Ilmastonmuutos on totisinta totta, koska stabiili ilmasto dynaamisessa systeemissä on mahdoton. Ilmasto on vaihdellut kautta aikojen ja tulee niin tekemään jatkossakin. Ihmisen toimintojen vaikutukset ilmastoon ovat kuitenkin niin marginaaliset, että niistä e tarvitse kantaa huolta.

  VastaaPoista
 10. Ilmastohörhöjen itsensä ylentäminen on naurettavaa. JOS ihminen olisi niin kaikkivoipa, että ihmiskunta voisi stabiloida ilmaston vähentämällä päästöjä ja maksamalla aneita, niin MIHIN tilaan se pitäisi stabiloida?

  Palauttaa jääkauteen? Palauttaa atlanttisen kauden lämpöhuippuun (n. 5600–9200 v sitten)? Palauttaa keskiajan tilaan? Pysäyttää nykytilaan?

  Voisiko joku ilmastoalarmisti vastata?

  VastaaPoista
 11. He ovat puhuneet lämmön nousun rajoittamisesta alle 2 asteen. Well, itseasiassa tuo olisi aika lähellä Keskiajan lämpökauden oloja. Silloinhan oli Grönlannissakin rannikolla suhteellisen siedettävät olot. Harmi vain, että olemme vielä hirvittävän kaukana noista lämpötiloista, kun tällä hetkellä tilanne on +0,38 C. Tilanteen tekee vielä vaikeammksi, kun auringon aktiivisuus on seuraavat 30-40 vuotta alhaisemmalla tasollakuin koskaan 1900-luvun aikana. Tästä pitävät huolen heikot aurinkosyklit 24 ja 25 yhdessä valtamerien oskillaatioiden kanssa.

  Niin, eikä asiaa yhtään helpota sekään, että jokainen lämpökausi viime jääkauden jälkeen on ollut edellistä viileämpi.

  We are on the road to the next ice age. Olemme matkalla kohti seuraavaa jääkautta. Todellinen kylmeneminen alkaa muutama tuhannen vuoden sisällä.

  VastaaPoista
 12. Kävi miten kävi niin parasta on sopeutua.

  VastaaPoista