sunnuntai 5. joulukuuta 2010

"Tsaarit vaihtuvat,valheet säilyvät"Cancunin ilmastokokouksen alla toteutui taas wanha viisaus hieman muunneltuna: "Vale,emävale ja ilmaston lämpeneminen". Saatiin "vuosisadan lämpimin vuosi",kun lukemat pysäytettiin juuri ennen hirmupakkasia. Kun loppuvuoden kylmä kausi otetaan laskelmaan,on meillä varsin tavallinen vuosi keskilämpötilaltaan. Edes kesä ei ollut se lämpimin,vaikka lyhyt hellekausi esiintyikin,ainakin kesät 2002, 1997, 1972 sekä 1937 (ja todennäköisesti muutama muukin) olivat kokonaisuudessaan Suomessa lämpimämpiä. Ilmatieteen laitoksen johtajan Taalaksen haastattelussa Iltalehdessä ("Odotettavissa Siperian talvet ja kuumat kesät") esitettiin suoranaisia valheita:
"Helsingin kesä-elokuun keskilämpötila 18,4 astetta on niin ikään ennätys." Mikä ihmeen 18,4 asteen ennätys? Ilmatieteen laitoksen oman tilaston mukaan Helsinki-Kaisaniemen keskilämpö oli 18,1 astetta, joka on vasta kolmannella sijalla. Muutenkin Suomessa on mitattu tuota korkeampia kesän keskilämpötiloja ainakin Lappeenrannassa 1896 (19,0) ja Turussa 1901 (18,9)!

Alla mielenkiintoinen kirjoitus 3,5 vuoden takaa:

Savon Sanomat

11 kommenttia:

 1. Minä asun tilapäisesti Espanjassa ja täällä on ollut koko vuosi viileää, myös kesä tavallista kylmempi, viime aikoina ollut kylmä ja satanut todella paljon. Suomessa luin ja kuulin monta kertaa että Espanjassa on hyvin lämmintä ja kuivaa, siksi maa on muuttumassa autiomaaksi. Pitänee muuttaa käsitykset autiomaasta, siellä siis sittenkin sataa paljon ja on viileää.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisessa kirjoituksessa 3,5 vuoden takaa sanotaan:

  "Se on kuitenkin varmaa, ettei tiede näitä aktivisteja kiinnostanut"

  Eipä juuri kiinnosta ilmastoskeptikoitakaan. Hyvä linkki, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Mielipiteenhän voi sanoa,mutta totuus on toinen asia. Skeptikot kyllä ovat monin tavoin asiaansa todistaneet,ilmastouskovalle riittää usko,näytti lämpömittari mitä hyvänsä ;-)!

  VastaaPoista
 4. Onko tiede aina oikeassa?
  Esimerkki Ilmatieteenlaitoksen sivulta osoitteesta:
  http://ilmatieteenlaitos.fi/ilmastonmuutos-suomessa

  Lumipeite ja routa:
  lumipeiteaika lyhenee,lumen vesiarvo vähenee, aluksi runsaat lumisateet voivat jopa yleistyä etenkin sisämaassa ja Pohjois-Suomessa, routaa on nykyistä vähemmän,lauhojen ja sateisten talvien aikana maaperä on usein märkä ja sen kantavuus on huono.

  VastaaPoista
 5. Ilmasto vaan ei taivu edes cancun:issa :)
  http://wattsupwiththat.com/2010/12/08/gore-effect-strikes-cancun-climate-conference-3-days-in-a-row/#more-29066

  VastaaPoista
 6. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010120912838191_ul.shtml

  http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2010/12/1238640/lumi-syoksi-liikenteen-kaaokseen-helsingissa---katso-kuvat

  http://www.mtv3.fi/saa/ulkomaat.shtml/2009/01/791546/jopa-30-kuollut-australian-ennatyshelteissa

  http://www.mtv3.fi/saa/ulkomaat.shtml/2009/01/787532/euroopassa-karsitaan-myrskytuhoista

  http://www.mtv3.fi/saa/kotimaa.shtml/2010/07/1163614/heinakuu-saattaa-olla-kaikkien-aikojen-kuumin-kuukausi

  Kyllähän tuo jotain kertoo... Täytyy oikeasti olla sokea jos ei näe, että jotain on nyt pahasti vialla. Joka kuukausi tulee lisää uutisia "ennätys sitä, ennätys tätä."
  En tiedä onko tämä sitten ihmisen aiheuttamaa vai jostain muusta johtuvaa, mutta sanonpahan vaan, että ilmasto on muuttumassa.

  VastaaPoista
 7. Johtuisko toi siitä että katastroofit ja armageddoneilla pelottelu myy niin hyvin.
  Tosta kun katsoo mitä luonnonvoimat on saanu historiassa aikaan niin mitään ihmeellistä ei tapahdu juuri nyt!
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_natural_disasters

  VastaaPoista
 8. Uskoon hurahtaneen median hömppää,kun skeptikoilta estetään kokonaan pääsy. Ei myrskyjä ole viisi kertaa enemmän,uutisoidaan vaan viisi kertaa enemmän ;-)! Maailman suurin huijaus,kuten tämän blogin otsikkokin toteaa.

  VastaaPoista
 9. Median uutisoinnin tapaan:

  Ihmisen toiminasta välittämättä napajäätiköt kasvavat ja ilmasto jäähtyy.

  VastaaPoista
 10. Niin, ja eihän kukaan ilmastonMUUTOSTA kielläkään... ilmastonmuutoksen estäminen se vasta hurjaa hommaa olisikin :D (vai yrittääkö ne nyt estää ilmaston muuttumista?!)

  *saivar saivar*

  VastaaPoista
 11. Olettaisin,että pitävät vain hauskaa meidän veronmaksajien kustannuksella. Näin mahtavaa kusetusta ei ennen ole ollutkaan,tyhmä kansa maksaa.

  VastaaPoista